Bulgarije

Bulgarije 'Premium'

 • Rondreis

Sub Title: Op ontdekking naar verborgen cultuurschatten

Bereken uw prijs

Beschrijving:

Bulgarije biedt een prachtige combinatie van natuur, oude cultuur, geneeskrachtige bronnen en majestueuze bergen. Het land is gelegen op het kruispunt van Europa en Azië, en kent een combinatie van Thracische, Byzantijnse en Romeinse cultuur. Maar liefst 9 Bulgaarse sites staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Eeuwenoude kloosters wisselen af met de schoonheid van historische steden zoals de multiculturele hoofdstad Sofia en Plovdiv, waar elke beschaving uit het turbulente Bulgaarse verleden haar sporen naliet. Ook Veliko Tarnovo is een aanrader, met als blikvanger de ruïne van de Tsarevets Citadel, een restant van het Tweede Bulgaarse Rijk met een prachtig panorama over de middeleeuwse stad en Rila, het grootste Nationaal Park van Bulgarije.

U S P:

Op ontdekking naar verborgen cultuurschatten!

Inbegrepen:

 • 9 x overnachting en ontbijtbuffet
 • 8 x diner
 • 8 x lunch
 • 1 x lunch met begeleidende wijndegustatie
 • 1 x optreden van Cosmic Voices
 • reis en alle excursies met PremiumTours luxe autocar
 • alle inkomgelden volgens programma: kathedraal & crypte van Alexander Nevski, St. George Rotunda, Nationaal Historisch Museum Sofia, Bojana kerk, Monastic school, Tzarevets Fortress, Arbanassi geboortekerk, Museum ETAR, Thracisch graf van Kazanlak, Romeins theater Plovdiv, St. Constantine & Helena kerk, Ethnographic museum, Bachkovo klooster, Dobarsko kerk, Kordopulov Haus Museum, Rozhen klooster, Rila klooster…
 • PremiumTours audioguide
 • luchthaventransfer H/T
 • rechtstreekse lijnvlucht Brussel-Sofia en terug met Bulgaria Air
 • BTW, wegen-, verblijf- en luchthaventaksen cfr. 01/11/2019
 • deskundige begeleiding

Niet inbegrepen:

 • overige dranken
 • reisverzekering

Praktische info:

TOESLAG
11A: + € 265

OPMERKINGEN
Plaatselijke tijd: Belgische tijd + 1 uur.
Bij reservatie officiële naam doorgeven!
Het programma van 1e en 10e dag kan wijzigen afhankelijk van het vluchtschema.

VREEMDE MUNTEN
Euro ter plaatse wisselen in Lev:
10 BGN = ca. € 5,11.

VERZEKERINGSTARIEF
Globale reisverzekering: € 4,95/dag/persoon
Enkel annuleringsverzekering: € 4,35/dag/persoon

OPSTAPPLAATSEN
• Mol, carpark Postelsesteenweg 27
• Hasselt, carpark Walenstraat 30
• Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
• Sint-Niklaas, carpark Heimolenstraat 20
• Vertrekhal luchthaven Zaventem
(vertrektijden worden later meegedeeld)

Programma onder voorbehoud van wijziging.

Diverse hotels Bulgarije 'Premium'

Beschrijving:

De 4*-en 5*-hotels gedurende deze rondreis zijn naar Bulgaarse normen voorzien van de nodige faciliteiten, met nette kamers en een kwalitatief zeer goed standaard.

 • 3 nachten in 5* Grand Hotel Sofia te Sofia
 • 1 nacht in 4* Yantra Grand Hotel te Veliko Tarnovo
 • 1 nacht in 5* Park Hotel Stara Zagora te Stara Zagora
 • 2 nachten in 4* Imperial Plovdiv Hotel & Spa hotel te Plovdiv
 • 2 nachten in 5* Kempinski Hotel Grand Arena te Bansko

Kamerbeschrijving:

Alle hotels zijn voorzien van nette kamers met de nodige faciliteiten. 

Logies:
11A: éénpersoonskamer
22A: tweepersoonskamer

Reisprogramma

 • dag 1

  Aankomst Bulgarije

  Beschrijving:

  Vertrek met rechtstreekse vlucht vanuit Brussel naar Sofia. Met de comfortabele PremiumTours luxe autocar rijden we naar ons hotel voor de eerste 2 nachten. We verblijven in het prestigieuze 5* Grand Hotel Sofia, waar reeds een opmerkelijke verscheidenheid aan internationale beroemdheden en hoogwaardigheidsbekleders verbleven.

 • dag 2

  Sofia, één van de oudste steden in Europa

  Beschrijving:

  Onze stadsgids neemt ons mee door Sofia, waar we kennismaken met de stadsgeschiedenis doorheen 7 millennia. Tegenwoordig is de hoofdstad een gezellige samensmelting van heden en verleden. ’Altijd groeiend, nooit ouder wordend’ luidt dan ook heel terecht de slogan van Sofia. We bezoeken de Romeinse Serdika Vestingwerken en de St. George's Rotunda, beroemd om de unieke fresco’s en originele structuur. Verder zien we de Alexander Nevski-kathedraal, het Ivan Vazov National Theatre en de kerk van St. Sophia. Het Nationaal Museum van de Geschiedenis omvat bijna de hele Bulgaarse historie en beschikt over rijke
  artefacten uit verschillende tijdperken en uitzonderlijke historische collecties. Een andere mooie trekpleister is de Bojana kerk, één van de grootste voorbeelden van middeleeuwse kunst.

 • dag 3

  Sofia – Golyam Izvor - Veliko Tarnovo

  Beschrijving:

  We verlaten de hoofdstad en brengen een bezoek aan het kleine bergdorpje Golyam Izvor. Hier zijn we welkom bij de lokale bevolking en komen we meer te weten over het dagdagelijkse leven in de Bulgaarse dorpjes. We bezoeken o.a. een plaatselijke dorpsschool en de parochiekerk. Aansluitend genieten we van de Bulgaarse gastvrijheid en krijgen we zelfgemaakte specialiteiten aangeboden. Na de lunch zetten we koers naar Veliko Tarnovo, één van de mooiste en oudste steden van Bulgarije. We maken een geleide stadswandeling en brengen een bezoek aan o.a. Tsarevets Hill, het monument van Assens en de straat van de levendige ambachtslieden Samovodskata Charshia. Als we door de kronkelende klinkerstraatjes lopen, voelen we hoe de trotse bevolking leefde onder de Turkse onderdrukking. Deze nacht verblijven we in het centraal gelegen 4* Yantra Grand Hotel.

 • dag 4

  Veliko Tarnovo – Arbanassi – Stara Zagora

  Beschrijving:

  Interessant is het mooie dorp Arbanassi, met z’n versterkte burcht en traditionele architectuur van de 17e en 18e eeuw. De kerk van de geboorte van Christus heeft schitterende muurschilderingen. Voorts bezoeken we een traditioneel huis en zien we in welke weelde de kooplui destijds leefden. Ten zuiden van het Balkangebergte ligt het Openluchtmuseum van Etara. Hier krijgen we inzicht in het dagelijkse leven van de mensen in de 18e en 19e eeuw. Ons hotel bereiken we na een passage langs de Shipka-pas, één van de belangrijkste verbindingen tussen Noord- en Zuid-Bulgarije. De gouden koepels en de groen-roze gekleurde gevel van de Shipka Memorial Church trekken de aandacht. We verblijven in het 5* Park Hotel Stara Zagora.

 • dag 5

  Stara Zagora – Kazanlak – Plovdiv

  Beschrijving:

  Door een mooi landschap reizen we naar de rozenvallei, waar we in het dorpje Skobelevo het hele distilleerproces meemaken van roos tot olie. Rozenolie is het bekendste exportproduct van Bulgarije en een belangrijke bron van inkomsten. In de vallei van de Thracische koningen vinden we één van de meest populaire toeristische bezienswaardigheden: het Kazanlak-graf, vooral bekend voor de muurschilderingen van o.a. een Thracisch paar tijdens een begrafenisfeest. De schilderijen behoren tot de best bewaarde Bulgaarse meesterwerken uit de hellenistische periode. We nemen onze intrek in het elegante 4* Imperial Plovdiv Hotel & Spa voor de komende 2 nachten.

 • dag 6

  Plovdiv

  Beschrijving:

  Plovdiv ligt in het midden van Bulgarije. Qua grootte is het de tweede stad van Bulgarije, maar qua historie stoot het Sofia misschien wel van de troon. De stad is ouder dan Bulgarije zelf. Ze is gelegen op 6 heuvels en wordt doorkruist door de rivier Maritsa. Plovdiv biedt een moderne aanblik, mede door de heropbouw na een zware aardbeving in 1928. Niettemin is de oude stad geheel opgetrokken in de traditionele Bulgaarse bouwstijl en heeft ze de status van openluchtmuseum. Tijdens de rondleiding brengen we een bezoek aan o.a. het Romeinse theater, het Etnografische Museum en de kerk van St Constantine en Helena. In een plaatselijke wijnkelder proeven we tijdens de lunch de nieuwe wijn van de oude wereld, om dan in de namiddag terug te keren naar Plovdiv, waar ons nog wat tijd rest om het gezellige oude centrum verder te ontdekken. Het historische centrum heeft vele geplaveide straatjes die worden geflankeerd door fraaie 19e-eeuwse renaissancepanden, meestal gebouwd door rijke kooplieden.

 • dag 7

  Klooster van Bachkovo

  Beschrijving:

  Het Bachkovo klooster is het op één na grootste en fraaiste klooster van Bulgarije. Bijna vanzelfsprekend maakt het deel uit van de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het werd gesticht in de 11e eeuw door 2 Georgische monniken. De kerk van Sveta Bogoroditsa herbergt vele kunstschatten, fresco’s en de wonderbaarlijke icoon van de heilige maagd Maria. We passeren de opmerkelijke overblijfselen van het fort van koning Ivan Asen, een wijs heerser tijdens het Tweede Bulgaarse Koninkrijk. Vlak voor Bansko brengen we een bezoek aan Dobarsko, beroemd om zijn 13e-eeuwse kerk met prachtige muurschilderingen. Op het kerkplein worden we verwelkomd door een groep levenslustige oma’s die voor ons enkele authentieke liedjes zingen uit de regio. De volgende 2 nachten verblijven we in het luxueuze 5* Kempinski Hotel Grand Arena in Bansko.

 • dag 8

  Bansko – Melnik – Bansko

  Beschrijving:

  Melnik is gelegen aan de voet van een natuurfenomeen van zand- en kalksteenpiramides. Deze rotsformaties zijn uniek voor de regio en gevormd door erosie van zachte kalk- en zandsteen. De eens zo welvarende stad was vooral bekend om haar wijn- en fruitteelt. Vandaag de dag staat Melnik veeleer bekend als het kleinste en meest fascinerende museumstadje van Bulgarije. Tijdens de stadswandeling maken we kennis met o.a. enkele prachtige huizen. Zeer mooi is bijvoorbeeld het Pashovata Küshtahuis, waarin zich tegenwoordig het Historisch Museum bevindt, en het Kordopulovhuis, met op de bovenste verdieping mooie
  glas-in-loodramen en een zeer gerespecteerde wijnkelder. Lunchen doen we in een lokaal restaurant, inclusief proeverij van diverse wijnsoorten. Op enkele kilometers van Melnik ligt dan weer één van de oudste kloostercomplexen van Bulgarije. Het Rozhen klooster is één van de weinige middeleeuwse Bulgaarse kloosters die tot de dag van vandaag behouden zijn gebleven. Dit mooi gelegen gebouw dankt z’n bekendheid vooral aan de gebeeldhouwde iconostases, de fresco’s en het wondermooie houtsnijwerk.

 • dag 9

  Bansko – Rilaklooster - Sofia

  Beschrijving:

  Een rit langs het Nationaal Park van het Rilagebergte brengt ons naar het beroemde Rila klooster, een symbool voor de Slavische cultuur na een lange periode van bezetting en onderdrukking door de Turken. Dit is het religieuze centrum van de Bulgaars-Orthodoxe kerk. Centraal in het complex bevinden zich de hoofdkerk en de Hrelyotoren, het oudste gebouw dat dateert uit de 14e eeuw. Aan de hoofdkerk, de Geboortekerk, kenmerkend voor de Nationale wedergeboorte van het land, hebben de beste architecten en kunstenaars van Bulgarije gewerkt. In de zuidvleugel van het complex vinden we de schatkamer, waar we het zeer bijzondere Rafailkruis - een prachtig houtsnijwerk vervaardigd door de monnik Rafail – kunnen bewonderen. In Sofia maken we een wandeling door de verkeersvrije winkelstraat Vitosha. Die leidt ons naar het Nationaal Paleis van Cultuur waar veel concerten en tentoonstellingen plaatsvinden. De voetgangersbrug naast het Nationaal Paleis van Cultuur staat bekend als ‘de brug van de geliefden’. Mogelijkheid tot bezoek aan het historische museum. Geniet ten volle van deze bruisende stad! De volgende nacht verblijven we weer in het prestigieuze 5* Grand Hotel Sofia. Als afsluiter van een mooie en leerrijke reis nemen we u mee naar een optreden van de beroemde Cosmic Voices.

 • dag 10

  Terug naar huis

  Beschrijving:

  Na een rustig ontbijt genieten we nog van wat vrije tijd alvorens we ons naar de luchthaven begeven voor onze vlucht naar Brussel. Verder met transferdienst naar onze afstapplaatsen.