Verenigd Koninkrijk

Cotswolds 'Premium'

 • Busreis
Bereken uw prijs Printbare versie

Pittoreske dorpjes met (peperdure) countryside cottages, verstopt in een glooiend groen landschap in Midden-Engeland. Relaxed wandelen langs de vele schitterende, statige landhuizen en prachtig ontworpen Engelse tuinen: hier in de Cotswolds waant u zich in een immens bewoond park. Een streek waar de geschiedenis door ‘verstilling’ actueel is gebleven: Romeinse villa’s en wegen, geribbelde Saxon Fields, kleine middeleeuwse stadjes, indrukwekkende wool churches en landhuizen opgetrokken in de typisch honingkleurige Cotswolds-steen. Neen, de Cotswolds zijn niet voor niks een Area of Outstanding Natural Beauty…

Inbegrepen:
 • 5 x diner, overnachting en ontbijtbuffet
 • 1 x afternoon tea
 • 1 x broodmaaltijd op de terugreis
 • shuttle H/T
 • reis en alle excursies met PremiumToursluxe autocar
 • alle inkomgelden volgens programma: Blenheim Palace, Misarden Gardens, Gloucester Cathedral, Bourton House Garden, Abdijkerk Tewkesbury, Hidcote Manor Garden, Sudeley Castle, Christ Church College…
 • PremiumTours audioguide
 • BTW, wegen- en verblijftaksen cfr. 15/04/2021
 • deskundige begeleiding
Niet inbegrepen:
 • tafeldranken
 • reis- en annuleringsverzekering
 • persoonlijke uitgaven.

Reisprogramma:

 • dag 1

  Woodstock & Blenheim Palace (D)

  Via de Kanaaltunnel naar Folkestone. Verder via de mooie graafschappen Kent en Surrey naar Woodstock, in het graafschap Oxfordshire. Blenheim Palace, dat we in de namiddag bezoeken, is een meesterwerk van Engelse barok en ook de geboorteplaats van Winston Churchill. In de late namiddag komen we aan in het eigentijdse 4*-luxe hotel The Greenway Hotel & Spa nabij Cheltenham, waar we 5 nachten zullen verblijven.

 • dag 2

  Misarden Gardens, Gloucester & Cotswolds villages (OD)

  We nemen de tijd voor een lekker ontbijt en vertrekken daarna langs de mooie Golden Valley naar Misarden Gardens, een tijdloze Engelse tuin uit het begin van de 17e eeuw. In Gloucester brengen we een bezoek aan de prachtige kathedraal. In de namiddag ontdekken we enkele typische Cotswolds villages: Northleach, een marktstadje rijk geworden door de middeleeuwse wolhandel, en Bibury, een pittoresk dorpje bekend om de feeërieke 17e-eeuwse cottages van Arlington Row.

 • dag 3

  Tewkesbury, Broadway Tower & Bourton House Garden (OLD)

  Aan de rand van de Cotswolds, aan de samenvloeiing van de rivieren Severn en Avon, ligt het interessante middeleeuwse stadje Tewkesbury. We bezoeken de prachtige Normandische abdijkerk. Broadway Tower is één van Engelands mooiste  uitzichtpunten. Bij helder weer genieten we van een mooi uitzicht over 13 Engelse graafschappen. Aan de voet van Fish Hill ligt het schilderachtige Broadway. Nadien worden we verwacht voor een full afternoon tea in een bijzonder kader. In de namiddag begeven we ons naar Bourton-on-the-Hill en bezoeken we Bourton House Garden, een bekroonde tuin van 3 ha rondom een 18e-eeuws herenhuis. Verder naar Stow-on-the-Wold, het hoogst gelegen dorpje in de Cotswolds. Het oude marktplein was ooit één van de grootste schapen- en paardenmarkten van de regio, nu liggen er vooral antiekwinkeltjes. Het idyllische Bourton-on-the-Water staat met zijn talrijke bruggetjes over de Windrush rivier bekend als het ‘Venetië van de Cotswolds’.

 • dag 4

  Hidcote Manor Garden, Chipping Campden & Sudeley Castle (OD)

  Via het elegante Cheltenham rijden we naar Hidcote Manor Garden, één van de meest inspirerende tuinen van Engeland. Hier werd in het begin van de 20e eeuw voor het eerst het ‘tuinkamer’-idee geïntroduceerd. De hagen verdelen het terrein in ‘kamers’, die elk een eigen karakter en uitstraling hebben. We krijgen er een haast eindeloze collectie van bomen en struiken uit de hele wereld te zien. In Chipping Campden, één van de mooiste dorpjes van de Cotswolds, maken we een wandeling langs de St. James’ Church, de voormalige armenhuisjes, de elegante High Street en The Market Hall. Nabij Winchcombe bezoeken we Sudeley Castle en Gardens. Het kasteel is een prototype van een Tudorpaleis. Bij de restauratie van de tuinen werden zowel oude elementen behouden als nieuwe toegevoegd: een interessante mix!

 • dag 5

  De ontdekking van Oxford (OD)

  Vandaag bezoeken we de mooie Victoriaanse universiteitsstad Oxford, de stad van dromende torenspitsen. De oude binnenstad is één grote campus. Uiteraard mag een bezoek aan één van de meest prestigieuze colleges van Groot-Brittannië niet ontbreken: Christ Church College, befaamd om zijn kapel en de dinerzaal van de tovenaarsstudenten uit de films van Harry Potter. De vergulde universitaire gebouwen, die vaak ook een kloostergang bezitten, bezorgen de stad een prestigieuze uitstraling, maar Oxford heeft meer te bieden. Dat ontdekken we na de vrije lunch, tijdens een rondleiding langsheen warmgeel gekleurde gebouwen, kapellen, torens, tuinen en architectuur. We bewonderen het interieur van de wetenschappelijke instellingen en snuiven zo die typisch Britse college sfeer op.

 • dag 6

  Wisley Garden, de tempel van de Britse tuin (OD)

  We laten de schilderachtige Cotswolds achter ons, en onderweg naar Folkestone bezoeken we Wisley Garden, een prachtige tuin ten westen van Londen en één van de meest bezochte tuinen van het Verenigd Koninkrijk. Het is een uitzonderlijke en inspirerende tuin, waar ook vele Britten komen wandelen en nieuwe combinaties van bloemen, siergrassen en heesters ontdekken. We sluiten deze mooie reis af met een verzorgde koffietafel.

The Greenway Hotel & Spa

Omgeving

Aan de westelijke rand van de Cotswolds, dichtbij Cheltenham en de prachtige Crickley Hill ligt het schitterende 4*-luxe hotel The Greenway Hotel & Spagevestigd in een charmant 16e-eeuws Elizabethaans landhuis. Het hotel is gelegen op een prachtig domein van 8 ha met een uitzicht over de glooiende heuvels.

Kamerbeschrijving

Alle kamers zijn stijlvol ingericht met een unieke mix van traditioneel landhuis en stijlvol boetiekhotel. 

Logies

11A: éénpersoonskamer

22A: tweepersoonskamer

Faciliteiten
 • receptie
 • bar
 • restaurant
 • gratis WiFi
 • spa met zwembad (betalend)
Maaltijden

In het bekroonde restaurant kan u genieten van de moderne Britse keuken.