Groenland

Expeditiecruise Groenland 'Premium'

 • Bootreis
Bereken uw prijs Printbare versie

Reizen over zee is een geweldige manier om Groenland te ervaren. De meest bezienswaardige plaatsen zijn gelegen langs de dramatische kustlijn: kleine en kleurrijke huizen op de steile berghellingen tot aan een fjord, gigantische gletsjers die enorme ijsbergen produceren, terwijl walvissen en zeehonden in de zee spelen. De plaatselijke bevolking leeft langs de kust in kleine steden en nederzettingen - in de zomer alleen toegankelijk vanaf de zee. Hun cultuur, architectuur en levensomstandigheden worden verrijkt en beperkt door de harde natuur van het noordpoolgebied. Traditionele manieren van leven zijn nog steeds te zien tegen een achtergrond van prachtige arctische landschappen en immense bergen. Groenland is de droom van elke natuurliefhebber. De pure schoonheid fascineert, van afkalvende gletsjers en schilderachtige fjorden met hoge, steile kliffen tot warmwaterbronnen en wilde bloemen. De ongerepte landschappen bieden hier een toevluchtsoord voor een verbazingwekkende reeks dieren in het wild. Onvergetelijke ervaringen wachten op u in Groenland!

Inbegrepen:

vlucht met Icelandair Brussel-Keflavik heen en terug & vlucht Kangerlussuaq-Keflavik

10-daagse cruise met SH Vega 5* in het gekozen kajuittype

1x overnachting en ontbijtbuffel in 4* -hotel in Reykjavik. 1x diner in Reykjavik. 1x diner en overnachting in een 4*-hotel in de omgeving van Keflavik.

transfers ter plaatse: luchthaven Keflavik-hotel-Reykjavik, hotel Reykjavik-haven, haven-luchthaven Kangerlussuaq

verblijf op basis van volpension vanaf diner 2e dag tot en met ontbijt 11e dag

drankenpakket (koffie, thee, frisdranken en een selectie van alcoholische dranken)

welkomstcocktail

expeditieparka

gebruik van rubberen laarzen tijdens excursies

deskundige reisbegeleiding door Karel Peeters

audioguide

vrij gebruik van alle faciliteiten aan boord

bagageservice van de kaai naar de kajuit en omgekeerd

gebruikelijke fooien voor het boordpersoneel

BTW, wegen-, verblijf- en haven- en luchthaventaksen cfr. 01/01/2022

Niet inbegrepen:
 • persoonlijke uitgaven
 • inkomgelden
 • eventuele optionele excursies
 • reis- en annuleringsverzekering
 • eventuele brandstoftoeslagen
Verzekeringstarief:

Globale reisverzekering: 5,70% op de reissom/persoon
Enkel annuleringsverzekering: 4,50% op de reissom/persoon

Opstapplaatsen:
 • Vertrekhal luchthaven Zaventem
 • Hasselt, carpark Walenstraat 30
 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27
 • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
 • Sint-Niklaas, Hotel Serwir
Opmerking:

Kleding aan boord: gezellige en informele sfeer, casual
Taal aan boord: Engels
Munteenheid aan boord: euro. Op het einde van uw cruise kan u uw onboard rekening cash betalen of met een creditcard.

Programma onder voorbehoud van wijziging (als gevolg van weersomstandigheden, zee- en ijscondities, en/of beslissing van de kapitein kan de vaarroute afwijken)

Reisprogramma:

Ontbijt Lunch Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  Vlucht naar Reykjavik (D)

  Na aankomst op de luchthaven van Keflavik, transfer naar ons hotel in Reykjavik. De meest noordelijk gelegen hoofdstad van Europa heeft een uitgesproken sfeer. In Reykjavik heerst een gezellig dorpsgevoel; we vinden er traditioneel gebouwde houten huizen, winkels met lokaal design, een cafécultuur, allemaal gebouwd rond een werkende haven. We maken nog een wandeling.

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Op zee (OLD)

  Na het ontbijt transfer naar de haven voor inscheping.  We betrekken onze kajuiten, maken kennis met de faciliteiten die dit mooie schip aanbiedt en genieten van het eerste diner en onze eerste overnachting aan boord.

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Skjoldungen (OLD)

  Stel u een smalle fjord voor die wordt begrensd door ruige bergtoppen, verticale rotswanden en kronkelige rivieren van ijs die zich in de zee storten, dit is de Skjoldungen Fjord. Aan de steile oostkust van Groenland wordt deze verbluffend schilderachtige fjord omringd door hoge besneeuwde bergen. Talrijke getijdengletsjers kalven af tijdens de zomer, waarbij grote brokken ijs vrijkomen die in de fjord storten. Daarboven steken enorme spleten en vrijstaande ijspilaren, ook wel seracs genoemd, af tegen een blauwe Groenlandse lucht. De Skjoldungen Fjord is kaal van grote bomen en bedekt met kleurrijke dwergberken- en wilgenbossen die enkele meters hoog kunnen worden, evenals een verscheidenheid aan laagblijvende Arctische wilde bloemen. En wie weet spotten we hier walvissen onder een zuivere blauwe lucht.

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Prins Christian Sund & Aappilattoq (OLD)

  Een van de hoogtepunten is zeker en vast de passage van de spectaculaire zeestraat Prins Christian Sund, gelegen op het uidelijkste puntje van Groenland. We zien van dichtbij gletsjers, ijsbergen en imposante bergen die boven het kleine kanaal uittorenen met hun spitse punten en ruwe randen.  De fauna is overvloedig met dwergvinvissen, vinvissen en blauwe vinvissen die vaak worden gezien, evenals ringelrobben en baardrobben die op het drijvende ijs liggen. De kleine, kleurrijke en mooie Scandinavische huizen van Aappilattoq, de enige nederzetting in Prins Christian Sund, staan grimmig tegen besneeuwde bergruggen in deze ijzige wildernis.  Het is een plek waar u een onvergetelijk beeld zal krijgen van de spectaculaire pracht van Groenland.

 • dag 5 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Ivittuut (OLD)

  De verlaten mijnbouwnederzetting Ivittuut speelde een belangrijke rol in de Tweede Wereldoorlog dankzij de rijke afzettingen van kryoliet, gebruikt bij de vervaardiging van geallieerde gevechtsvliegtuigen. We dwalen rond tussen verlaten gebouwen en komen meer te weten over de geschiedenis van Ivittuut. Soms kunnen we zelfs een paar van de muskusossen zien die in deze afgelegen streek werden geïntroduceerd.

 • dag 6 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Nuuk (Godthåb) (OLD)

  Als hoofdstad van Groenland is Nuuk het culturele en economische centrum van het land. Een korte wandeling van de koloniale haven met zijn prachtige oude gebouwen, naar het centrum, leidt naar de onlangs gerenoveerde en overkapte "brættet", waar de dagelijkse vangst verkocht wordt. Het levendige rood, blauw, groen en geel van de huizen vormen een fleurig contrast met de ongerepte bergachtergrond. Nuuk ligt aan de monding van een groots fjordenstelsel, waar het water nooit bevriest. Het gebied herbergt veel walvissen en wordt ook bevolkt door zeehonden, rendieren, poolvossen en poolhazen.

 • dag 7 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Sisimiut (OLD)

  Vandaag meren we aan ten noorden van de poolcirkel, in de relatief bruisende stad Sisimiut, een gebied dat al meer dan 4.500 jaren wordt bewoond en dat zowel het moderne als het traditionele gezicht van Groenland in evenwicht houdt. Dit stadje met kleurrijke huizen kijkt uit over een schilderachtige fjord en heeft een cultureel diverse mix van Inuit en Scandinavische kolonisten die deze afgelegen plek hun thuis noemen. Als de meest noordelijke stad van Groenland met een haven die in de winter ijsvrij blijft, groeit Sisimiut snel, met commerciële visserij die de economie ondersteunt en ertoe leidt dat de stad het grootste zakencentrum in het noorden van het land heeft.
  Het stadscentrum is de thuisbasis van een aantal historische gebouwen, een kleine kerk en een museum dat de geschiedenis van de Inuit-bevolking vertelt, evenals enkele ambachtswinkels.

 • dag 8 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Ilulissat (OLD)

  Ilulissat is de derde grootste stad van Groenland en is prachtig gelegen in Disko Bay nabij de beroemde ijsfjord op ca. 250 km ten noorden van de poolcirkel. Het is een klein stadje waar ongeveer 4.500 mensen wonen en bijna evenveel sledehonden! Het uitzicht op Ilulissat is overal prachtig. Met tientallen huizen die allemaal in felle kleuren zijn geschilderd tegen de achtergrond van de ijsblauwe Disko Bay, is het vrij eenvoudig om een geweldige foto te maken. De Ilulissat ijsfjord, UNESCO-Werelderfgoed, is één van de hoogtepunten van de cruise. Hier bereikt de Sermeq Kujalleq-gletsjer, een smalle ijsstroom van de Groenlandse ijskap de zee. De Sermeq Kujalleq staat bekend als ’s werelds snelste gletsjer. De voorkant ervan is een enorme ijsmuur, die tot wel 90 m hoog kan zijn, en constant explodeert. IJsbergen breken van de gletsjer af, vergezeld van een enorm geluid. De ijsfjord bestaat dan ook uit een enorme verzameling ijsbergen die één voor één uit de gletsjer zijn afgekalfd . Het valt niet te ontkennen dat we hier kunnen genieten van een spectaculair uitzicht op deze enorme ijssculpturen. 

 • dag 9 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Disko Bay & Disko eiland (OLD)

  Terwijl we varen in Disko Bay, bewonderen we vanaf het schip het majestueuze ballet van de ijsreuzen terwijl ze langzaam over het donkere water drijven. Deze plek is een natuurlijk wonder van Groenland en staat ook bekend als een observatiepunt voor de vele bultruggen in de regio. De ontmoetingen met wilde fauna en adembenemende landschappen in het hart van deze spectaculaire en kwetsbare natuur zijn pure momenten van verwondering. Disko eiland maakt deel uit van Disko Bay en is het grootste eiland van Groenland. Het eiland heeft een enigszins ander landschap dan de rest van Groenland - de warmwaterbronnen en basaltpilaren getuigen van het vulkanische verleden van het eiland. De stad Qeqertarsuaq is prachtig gelegen in Disko Bay en zeker en vast fotogeniek.

 • Dag 10 - 11 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Kangerlussuaq (OLD)

  Na de passage door de Kangerlussuaq Fjord, één van langste fjorden van Groenland, bereiken we Kangerlussuaq. Het landschap van Kangerlussuaq werd grotendeels gevormd tijdens de laatste ijstijd. De bergen zijn rond en zacht en er zijn veel gletsjermeren. Vanaf de Groenlandse ijskap baant het smeltwater zich een weg door het poreuze morenelandschap en mondt uit in de Kangerlussuaq Fjord. Van 1941 tot 1992 was de stad Kangerlussuaq de thuisbasis van een Amerikaanse militaire basis, welke nu dienst doet als internationale luchthaven. We bewonderen vanuit Kangerlussuaq de prachtige landschappen van de toendra. Het gebied herbergt de meest diverse terrestrische fauna van Groenland, waaronder poolvossen, giervalken, rendieren, adelaars en muskusossen. 

 • dag 12 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Naar IJsland (OD)

  Na een laatste ontbijt aan boord nemen we afscheid van de bemanning en worden we naar de luchthaven gebracht voor onze vlucht naar Keflavik. Verder naar ons 4*-hotel in de omgeving van Keflavik.

 • dag 13 Ontbijt inbegrepen

  Terugreis

  We begeven ons naar de luchthaven van Keflavik voor de vroege vlucht naar Brussel. Dit was een prachtige reis waar we genoten van een majestueus landschap, de fascinerende fauna en een unieke cultuur.

Swan Hellenic 5*

Kamerbeschrijving

De 70 stijlvolle kajuiten en 6 suites bieden alles wat u maar kunt wensen in een drijvend 5* hotel.  De kajuiten zijn verdeeld over dek 4, 5 en 6 en voorzien van een bureau, flatscreen tv, badkamer met douche/toilet, minibar en kluis. Op dek 4 bevinden zich de ‘oceanview’ kajuiten (19m2). Deze kajuiten beschikken over ramen welke niet geopend kunnen worden. Dek 5 en 6 beschikken over kajuiten met balkon (28m2, balkon 6m2). Verder zijn er nog 4 suites (44m2) verdeeld over dek 5 en 6 en 2 Premium suites (49m2) op dek 6. De suites beschikken over een aparte slaapkamer en leefruimte en een balkon van 12m2.

Faciliteiten

Het schip bestaat uit 9 dekken, waarvan 7 toegankelijk voor passagiers. De receptie bevindt zich op dek 4. Een bibliotheek, beauty salon en kleedruimtes waar u zich klaarmaakt voor de excursies zijn terug te vinden op dek 3. In de Club Lounge worden snacks en drankjes geserveerd terwijl u een geniet van een panoramisch uitzicht op de oceaan. De Oberservation Lounge is de ideale plek om even na te genieten na een dag vol avontuur en om medereizigers beter te leren kennen. Een verwarmd buitenzwembad met terras vinden we terug op dek 7. Op dek 8 geniet u van de beste uitzichten. Hier bevindt zich de fitness- en wellnessruimte, waar u helemaal tot rust komt in de sauna en/of jacuzzi met zicht op zee. Dek 3 tem dek 8 zijn toegankelijk per lift.

Maaltijden

In het Swan restaurant op dek 4 geniet u van het ontbijtbuffet, lunch en diner met fijne internationale en lokale ingrediënten en regionale specialiteiten.