Duitsland

Luxe najaarsriviercruise MS Inspire 'Premium'

 • Cruise
Bereken uw prijs

Beschrijving:

Er even tussenuit in het najaar? Geniet van enkele ontspannende dagen aan boord van ons varend Premium-Hotel, de MS Inspire 5*S. We starten en eindigen deze cruise in Karlsruhe en varen tussendoor langs romantische wijndorpen, genieten van prachtige uitzichten én ervaren een streepje cultuur. De Rijn is doordrenkt van geschiedenis, legendes en verhalen die bijdragen aan de magie van dit meanderende wonder. Eenmaal aan boord kan u uitpakken, ontspannen en genieten van dit o zo mooie en kleurrijke seizoen.

U S P:

Genieten van de herfst langs de Rijn.

Inbegrepen:

 • transfer Karlsruhe heen en terug met PremiumTours TopView 
 • alle begeleide excursies met kwaliteit en inhoud in eigen regie met PremiumTours TopView
 • 6-daagse cruise met MS Inspire 5*S in het gekozen kajuittype
  • verblijf basis volpension vanaf avondmaal 1e dag t/m ontbijt 6e dag
  • all-inclusive-drankenpakket
  • welkomstcocktail
  • vrij gebruik van alle faciliteiten aan boord
  • bagageservice van de kaai naar de kajuit en omgekeerd
  • gebruikelijke fooien voor het boordpersoneel
 • alle inkomgelden volgens programma: Dom Keulen, Beethovenhuis, Slot Manheim, ...
 • privé pianoforte-concert in het Beethovenhuis
 • PremiumTours audioguide
 • BTW, wegen-, verblijf- en haventaksen cfr. 01/11/2019

Niet inbegrepen:

 • persoonlijke uitgaven
 • overige inkomgelden
 • reisverzekering

Praktische info:

ALGEMEEN:
Kleding aan boord: gezellige en informele sfeer, casual
Taal aan boord: Engels
Munteenheid aan boord: Euro. Op het einde van uw cruise kan u uw onboard rekening cash betalen of met een creditcard.

VERZEKERINGSTARIEF:
globale reisverzekering: € 4,95/dag/persoon
enkel annuleringsverzekering: € 4,35/dag/persoon

OPSTAPPLAATSEN:
• Mol, carpark Postelsesteenweg 27
• Hasselt, carpark Walenstraat 30
• Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
• Sint-Niklaas, carpark Heimolenstraat 20
(vertrektijden worden later meegedeeld)

Programma onder voorbehoud van wijziging (als gevolg van weersomstandigheden en/of beslissing van de kapitein kan de vaarroute afwijken)

MS Inspire

Beschrijving:

Aan boord van de MS Inspire *****S laat u het dagelijkse leven achter u en geniet u ten volle van deze all inclusive luxe-cruise.

Aan boord van dit luxe-rivierschip genieten maximaal 142 gasten dag en nacht van een premium service. De prestigieuze lobby straalt meteen een moderne, discrete luxueuze ambiance uit.

Faciliteiten:

 • Jacuzzi
 • fitness en spa (o.a. stoombad, sauna met panorama, rustruimte met lichten, aromatherapie, massage)
 • een zeer mooi gemeenschappelijk dek met veel ruimte

Kamerbeschrijving:

zeer ruime en comfortabele buitenkajuiten verspreid over 3 dekken met hoogwaardige afwerking en warme kleuren die een oase van welzijn vormen met het beste comfort. Dankzij de grote ramen van de kajuiten op het Diamant dek (bovenste dek) en Rubin dek (middelste dek), beide met Frans balkon, heeft u een onbeperkt zicht op de rivier, de mooie landschappen, en geniet u van 1.000 wisselende uitzichten. Alle kajuiten beschikken over een badkamer met inloopdouche, toilet, haardroger, telefoon, safe, flatscreen-TV, individueel regelbare airconditioning en een ruime kleerkast.

 22A: 2-persoons   Emerald dek standaard       
 11A: 1-persoons   Emerald dek standaard       
 22B: 2-persoons   Ruby dek suite                      
 11B: 1-persoons   Ruby dek suite                      
 22C: 2-persoons   Diamond dek junior suite     
 11C: 1-persoons   Diamond dek junior suite     
 22D: 2-persoons   Diamant dek suite                 
 11D: 1-persoons   Diamant dek suite                                          

Reisprogramma

 • dag 1

  Richting Karlsruhe (D)

  Beschrijving:

  Met de comfortabele PremiumTours TopView rijden we via Duitse autowegen richting Karlsruhe. Omstreeks 15 uur gaan we aan boord van de MS Inspire 5*S. We betrekken onze kajuiten, maken kennis met de faciliteiten die dit mooie schip aanbiedt en genieten van het eerste diner en de eerste overnachting aan boord.

 • dag 2

  Domstad Keulen & Bonn, voormalige hoofdstad van West-Duitsland (OLD)

  Beschrijving:

  Met de torenspitsen van de indrukwekkende gotische kathedraal die boven het stadsbeeld uittorenen, is Keulen zeker en vast een interessante metropool om te bezoeken. De stad staat niet bekend als een klassieke schoonheid, maar Keulen is wel zeer levendig. Het meer dan 2.000 jaar oude stadslandschap werd grotendeels verwoest in de Tweede Wereldoorlog, maar de stad werd heropgebouwd tot een succesvolle mix van oud en nieuw. We maken een stadswandeling in de oude binnenstad met haar prachtig gekleurde gebouwen, geplaveide straatjes en levendige pleinen zoals de Alter Markt. Een bezoek aan de Dom mag uiteraard niet ontbreken. Na de lunch rijden we richting Bonn. In 2020 is het 250 jaar geleden dat Ludwig van Beethoven hier werd geboren. Het geboortehuis in de Bonngasse werd ondertussen omgetoverd tot een interessant museum, waar we meer te weten komen over zijn leven en zijn werk. Tijdens een privé-concert op een historische pianoforte genieten we van zijn muziek.  

 • dag 3

  Koblenz & UNESCO Werelderfgoed langs de Rijn (OLD)

  Beschrijving:

  Vroeg in de ochtend meren we aan in Koblenz, de stad waar de Moezel en de Rijn samenvloeien. Hier springt meteen een enorm monument in het oog: het ‘Deutsches Eck’, gelegen op een spitse landtong. Tijdens een wandeling in de historische binnenstad komen we meer te weten over de rijke geschiedenis van Koblenz. Voor de lunch gaan we weer aan boord en zetten we koers richting Rüdesheim. In de namiddag worden we verwend met het mooiste stukje van de Rijn. Langs de middenloop, geklasseerd tot UNESCO Werelderfgoed, zijn de vele rotsen, ruïnes, steile wijnhellingen, woeste burchten en pittoreske stadjes een streling voor het oog. Aan elke burcht langs de rivier is wel een sage of legende verbonden. De meest tot de verbeelding sprekende is het verhaal van de Loreley. Na het diner meren we aan in Rüdesheim. 

 • dag 4

  Rüdesheim & La Grande Dame Wiesbaden (OLD)

  Beschrijving:

  Na een rustig ontbijt maken we een wandeling door de oude binnenstad van Rüdesheim, één van de meest levendige dorpen aan de Rijn. De meest bekende straat is ongetwijfeld de charmante Drosselgasse, een geplaveide straat vol historische gebouwen, restaurants, cafés en winkels. Voor de lunch gaan we weer aan boord. In de namiddag meren we aan in Mainz, we stappen in de PremiumTours TopView en rijden naar Wiesbaden, een welvarend en luxueus kuuroord met een mooi bewaard gebleven centrum - een toonbeeld van oerdegelijkheid, klasse en prestige. Tijdens een interessante stadswandeling strekken we nog even de benen.

 • dag 5

  Barokslot Mannheim & Speyer (OLD)

  Beschrijving:

  Het Barokslot Mannheim is na Versailles het op één na grootste geplande barokensemble van Europa - bedoeld om de prominente politieke positie van de kiezer van de Palts in de Duitse natie te illustreren. Ondertussen is het kasteel ook de thuisbasis van de universiteit van Mannheim, waardoor er altijd een gezellige drukte heerst. Bij het naderen van het kasteel krijgen we een eerste indruk van de enorme omvang, met zijn 440 m lange gevel en de brede kasteeltuin. Tijdens ons bezoek genieten we van de pracht van enkele voormalige staatskamers en de paleiskerk. In de namiddag meren we aan in Speyer. De 11e-eeuwse keizerlijke kathedraal is één van de grootste en belangrijkste romaanse bouwwerken in Duitsland. De crypte bevat de graven van 8 Duitse keizers en koningen, evenals verschillende bisschoppen. Na meerdere branden, oorlogen en restauraties werd de kathedraal van 1957 tot 1961 eindelijk in haar oorspronkelijke vorm hersteld. Voor het diner gaan we weer aan boord van de MS Inspire 5*S en zetten we koers richting Karlsruhe. We genieten nog een laatste keer van de uitstekende keuken en al de faciliteiten aan boord van ons luxeschip. 

 • dag 6

  Huiswaarts

  Beschrijving:

  Na een laatste ontbijt aan boord nemen we afscheid van de bemanning, verlaten we het schip en vangen we de terugreis aan met de PremiumTours TopView

Verwante reizen