Luxe Riviercruise MS Esprit 5* 'LAST MINUTE PROMO'

Bereken uw prijs

Beschrijving:

Deze verrassende riviercruise start in Antwerpen en eindigt in Basel. Op een zeer ontspannen manier aan boord van ons varend Premium-hotel, de MS Esprit 5*s, varen we eerst door buurland Nederland en verder langs de weelderige landschappen op het grensgebied tussen Duitsland en Frankrijk. In Nederland ontdekken we geschiedenis en cultuur in Nijmegen. Op het vervolg van de route verkennen we de historische steden Keulen, Bonn, Koblenz en Straatsburg. Gezien het uitzonderlijke en luxueuze karakter van dit schip is deze reis een waar cadeautje voor uzelf. Trakteer uzelf op 7 dagen puur genot!

U S P:

Door last minute beschikbare kajuiten hebben wij een uitzonderlijk aanbod voor u in petto!  

Inbegrepen:

 •  transfer Antwerpen heen
 • transfer Basel terug met PremiumTours TopView
 • alle begeleide excursies met kwaliteit en inhoud in eigen regie met PremiumTours TopView
 • 7-daagse cruise met MS Esprit 5*s in het gekozen kajuittype
 • verblijf basis volpension vanaf diner 1e dag t/m ontbijt 7e dag
 • all-inclusive-drankenpakket
 • welkomstcocktail
 • vrij gebruik van alle faciliteiten aan boord
 • bagageservice van de kaai naar de kajuit en omgekeerd
 • gebruikelijke fooien voor het boordpersoneel
 • alle inkomgelden volgens programma: Dom Keulen, Beethovenhuis Bonn, gondellift Koblenz, …
 • privé pianoforte-concert in het Beethovenhuis
 • PremiumTours audioguide
 • BTW, wegen-, verblijf- en haventaksen cfr. 01/12/2019 

Niet inbegrepen:

 • persoonlijke uitgaven
 • overige inkomgelden
 • reisverzekering 

Praktische info:

OPMERKING:
Kleding aan boord: gezellige en informele sfeer, casual
Taal aan boord: Engels
Munteenheid aan boord: Euro
Op het einde van uw cruise kan u uw onboard rekening cash betalen of met een creditcard (Mastercard & Visa).

VERZEKERINGSTARIEF:
globale reisverzekering: € 4,95/dag/persoon
enkel annuleringsverzekering: € 4,35/dag/persoon

OPSTAPPLAATSEN:
• Mol, carpark Postelsesteenweg 27
• Hasselt, carpark Walenstraat 30
• Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
• Sint-Niklaas, carpark Heimolenstraat 20
(vertrektijden worden later meegedeeld)

Programma onder voorbehoud van wijziging (als gevolg van weersomstandigheden en/of beslissing van de kapitein kan de vaarroute afwijken).

MS Esprit

Beschrijving:

Aan boord van dit luxerivierschip genieten maximaal 104 gasten dag en nacht van een premium service. De prestigieuze lobby straalt meteen een moderne, discrete, luxueuze ambiance uit.

Faciliteiten:

 • jacuzzi
 • fitness
 • spa (o.a. stoombad, sauna met panorama, rustruimte met lichten, aromatherapie, massage)
 • zeer mooi gemeenschappelijk dek met veel ruimte

Maaltijden:

Volpension.
Er worden heerlijke maaltijden geserveerd op het schip. 

Beoordeling:

Aan boord van de MS Esprit *****S laat u het dagelijkse leven achter u en geniet u ten volle van deze all-inclusive luxe cruise.

Kamerbeschrijving:

Kajuiten: zeer ruime en comfortabele buitenkajuiten verspreid over 3 dekken met hoogwaardige afwerking en warme kleuren, een echte oase van welzijn met het beste comfort. Dankzij de grote ramen van de kajuiten op het Diamond-dek (bovenste dek) en Ruby-dek (middelste dek), beide met Frans balkon, heeft u een onbeperkt zicht op de rivier, de mooie landschappen, en geniet u van 1.000 wisselende uitzichten. Alle kajuiten beschikken over een badkamer met inloopdouche, toilet, haardroger, telefoon, safe, flatscreen-TV, individueel regelbare airconditioning en een ruime kleerkast.

Logies:
Buitenkajuit/Dek/Type/Prijs p.p.

2-persoons     Emerald dek standaard            2 pers.  22A     € 995
1-persoons     Emerald dek standaard            1 pers.  11A     € 1.126
2-persoons     Ruby dek suite                          2 pers.   22B     € 1.395
1-persoons     Ruby dek suite                          1 pers.   11B     € 1.922
2-persoons     Diamant dek suite                    2 pers.    22C     € 1.960
1-persoons     Diamant dek suite                    1 pers.    11C     € 2.738

Reisprogramma

 • dag 1

  Aan boord van de MS-Esprit (D)

  Beschrijving:

  Met een transferdienst richting de haven van Antwerpen. Omstreeks 15 uur gaan we aan boord van de MS Esprit 5*s. We betrekken onze kajuiten, maken kennis met de faciliteiten die dit mooie schip aanbiedt en genieten van het eerste avondmaal en onze eerste overnachting aan boord. 

 • dag 2

  Nijmegen, de oudste stad van Nederland (OLD)

  Beschrijving:

  In de voormiddag meren we aan in Nijmegen, een stad met een rijke cultuurhistorie die tot meer dan 2.000 jaar teruggaat. Mede door z’n strategische ligging was Nijmegen in het verleden vaak het middelpunt van conflicten, maar een geslaagde wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog maakte dat de stad haar dynamische karakter wist te behouden. Tijdens ons bezoek maken we een reis door de tijd en wandelen we langs sporen die herinneren aan o.a. de Romeinse tijd, de Middeleeuwen en de Tweede Wereldoorlog. We laten ons meevoeren met de spannende legende van Mariken van Nieumeghen en genieten van de aangename sfeer die deze stad uitstraalt. In de namiddag zetten we koers richting Keulen.

 • dag 3

  Domstad Keulen & Bonn, voormalige hoofdstad van West-Duitsland (OLD)

  Beschrijving:

  Met de torenspitsen van de indrukwekkende gotische kathedraal die boven het stadsbeeld uittorenen, is Keulen zeker en vast een interessante metropool om te bezoeken. De stad staat niet bekend als een klassieke schoonheid, maar Keulen is wel zeer levendig. Het meer dan 2.000 jaar oude stadslandschap werd grotendeels verwoest in de Tweede Wereldoorlog, maar de stad werd heropgebouwd tot een succesvolle mix van oud en nieuw. We maken een stadswandeling in de oude binnenstad met haar prachtig gekleurde gebouwen, geplaveide straatjes en levendige pleinen zoals de Alter Markt. Een bezoek aan de Dom mag uiteraard niet ontbreken. Na de lunch rijden we richting Bonn. In 2020 is het 250 jaar geleden dat Ludwig van Beethoven hier werd geboren. Het geboortehuis in de Bonngasse werd ondertussen omgetoverd tot een interessant museum, waar we meer te weten komen over zijn leven en zijn werk. Tijdens een privé-concert op een historische pianoforte genieten we van zijn muziek. 

 • dag 4

  Koblenz (OLD)

  Beschrijving:

  Al vroeg in de ochtend meren we aan in Koblenz, de stad waar de Moezel en de Rijn samenvloeien. Hier springt meteen een enorm monument in het oog: het ‘Deutsches Eck’, gelegen op een spitse landtong. Met de kabelbaan zweven we over de Rijn naar Fort Ehrenbreitstein. Het op één na grootste fort van Europa straalt een bijna magische aantrekkingskracht uit en is prachtig gelegen op een rotsachtige uitloper hoog boven de samenvloeiing van de Moezel en de Rijn. Eenmaal boven ervaren we een uniek uitzicht. Tijdens een wandeling in de historische binnenstad komen we meer te weten over de rijke geschiedenis van Koblenz. Terwijl we genieten van de lunch zetten we onze vaarroute verder en genieten van het voorbijglijdende landschap.  

 • dag 5

  UNESCO Werelderfgoed langs de Rijn (OLD)

  Beschrijving:

  Vandaag worden we verwend met het mooiste stukje van de Rijn. Langs de middenloop van de Rijn, geklasseerd tot UNESCO Werelderfgoed, zijn steile wijnhellingen, woeste burchten, ruïnes, pittoreske stadjes en beruchte rotsen een stre- ling voor het oog. Aan elke burcht langs de Rijn is wel een sage of legende verbonden. De meest tot de verbeelding sprekende is het verhaal van de Loreley. Na het diner zetten we onze route verder richting Straatsburg.
   

 • dag 6

  Straatsburg, hoofdstad van Europa (OLD)

  Beschrijving:

  Straatsburg is een dynamische stad waar diverse Europese instellingen gevestigd zijn maar waar we ook erkend historisch erfgoed zullen ontdekken. De oude binnenstad wordt omringd door de rivier de Ill en is zeer levendig en karaktervol. Een absoluut meesterwerk van de gotische kunst is de uit roze zandsteen opgetrokken Notre Dame kathedraal, een imposant bouwwerk met o.a. prachtige glas-in-loodramen, een astronomische klok en spraakmakende beeldhouwwerken. We maken een geleide stadswandeling langs de voornaamste bezienswaardigheden in de omgeving van de kathedraal en eindigen in de charmante en pittoreske wijk La Petite France. Dit oude,  traditionele Straatsburg is bekend om z’n fotogenieke straatjes en kanalen geflankeerd door hoge, kleurrijke vakwerkhuizen. Na dit interessante bezoek gaan we een laatste keer aan boord van ons luxe-schip en genieten deze avond nog een laatste maal van de uitstekende keuken en al de faciliteiten aan boord.

 • dag 7

  Huiswaarts (O)

  Beschrijving:

  Na het ontbijt nemen we afscheid van de bemanning, verlaten het schip en rijden we met de comfortabele PremiumTours TopView via Franse en Luxemburgse autowegen richting België, naar onze afstapplaatsen.