Luxe riviercruise MS Inspire 5* Antwerpen

 • Cruise
 • Zomerpromo

Sub Title: Antwerpen - Amsterdam - Hoorn - Enkhuizen - Rotterdam - Antwerpen

Bereken uw prijs

Beschrijving:

Er even tussenuit in september? Geniet van enkele ontspannende dagen aan boord van ons varend luxehotel, de MS Inspire 5*s. We starten en eindigen deze cruise in eigen land, in Antwerpen en varen richting Nederland. Aanmeren doen we in de wereldstad Amsterdam, het moderne Rotterdam en enkele historische dorpen aan het IJsselmeer. Nederland wordt bepaald door zijn vele kilometers aan rivieren en kanalen die door de zachte laaglanden lopen. Eenmaal aan boord, kan u uitpakken, ontspannen en genieten van iconische landschappen met eeuwenoude windmolens en weilanden met zwart-witte koeien die eruitzien als postkaarten. 

Door de centrale aanlegplaatsen is deze cruise een ideale gelegenheid om op eigen houtje de mooie steden en dorpen te ontdekken. Nederland is een droom voor elke fietser. Eindeloze kilometers aan fietspaden nodigen uit om zowel de bruisende steden als het rustige platteland te ontdekken per fiets. Aan boord zijn er enkele fietsen beschikbaar. U wil uw eigen fiets meenemen? Dit kan, maar op aanvraag! 

U S P:

Tip: ideaal om alle steden te verkennen per fiets! 

Inbegrepen:

 • transfer Antwerpen heen en terug vanuit onze opstapplaatsen
 • 7-daagse cruise met MS Inspire 5*s in het gekozen kajuittype en cruise-only
 • verblijf basis volpension vanaf diner 1e dag t/m ontbijt 7e dag
 • welkomstcocktail
 • all-inclusive drankenpakket
 • vrij gebruik van alle faciliteiten aan boord
 • bagageservice van de kaai naar de kajuit en omgekeerd
 • gebruikelijke fooien voor het boordpersoneel
 • BTW, wegen-, verblijf en haventaksen cfr. 01/06/2020

Niet inbegrepen:

 • persoonlijke uitgaven
 • excursies
 • inkomgelden
 • reisverzekering

Praktische info:

ALGEMEEN
Kleding aan boord: gezellige en informele sfeer, casual
Taal aan boord: Duits en Engels
Munteenheid aan boord: euro. Op het einde van uw cruise kan u uw onboard rekening cash betalen of met een creditcard.

VERZEKERINGSTARIEF
Globale reisverzekering: 4,95/dag/pers.
Enkel annuleringsverzekering: 4,35/dag/pers.

Programma onder voorbehoud van wijziging (als gevolg van weersomstandigheden en/of beslissing van kapitein kan de vaarroute afwijken)

MS Inspire

Beschrijving:

UW VEILIGHEID AAN BOORD VAN DE CRUISE:

Alvorens aan boord te gaan zal men u een vragenlijst laten invullen. Ondanks dat er 142 passagiers aan boord kunnen, kiest men ervoor om minder passagiers (max. 95) te boeken. Zo kan men ook in het restaurant de nodige afstand bewaren. Daarnaast worden alle kajuiten telkens grondig gereinigd. Tijdens de cruise is er een arts aan boord, alvorens u aan boord gaat is er een verplichte temperatuursmeting. Mondmaskers zijn verplicht als men de 1,5 meter afstand niet kan garanderen (ook in de autocar, maar niet op het zonnedek van het schip). 

Faciliteiten:

 • Jacuzzi
 • fitness en spa (o.a. stoombad, sauna met panorama, rustruimte met lichten, aromatherapie, massage)
 • een zeer mooi gemeenschappelijk dek met veel ruimte

Kamerbeschrijving:

zeer ruime en comfortabele buitenkajuiten verspreid over 3 dekken met hoogwaardige afwerking en warme kleuren die een oase van welzijn vormen met het beste comfort. Dankzij de grote ramen van de kajuiten op het Diamond deck (bovenste dek) en Ruby deck (middelste dek), beide met Frans balkon, heeft u een onbeperkt zicht op de rivier, de mooie landschappen, en geniet u van 1.000 wisselende uitzichten. Alle kajuiten beschikken over een badkamer met inloopdouche, toilet, haardroger, telefoon, safe, flatscreen-TV, individueel regelbare airconditioning en een ruime kleerkast.

      
11A: 1-persoons   Emerald dek standaard     
11E: 1-persoons   Emerald dek suite
11F: 1-persoons   Ruby dek juniorsuite
11B: 1-persoons   Ruby dek suite
11C: 1-persoons   Diamond dek juniorsuite

22A: 2-persoons   Emerald dek standaard 
22E: 2-persoons   Emerald dek suite
22G: 2-persoons   Ruby dek juniorsuite
22B: 2-persoons   Ruby dek suite                                                    
22C: 2-persoons   Diamond dek juniorsuite                                       

Reisprogramma

 • dag 1

  Aan boord op het luxeschip MS Inspire 5* in Antwerpen (D)

  Beschrijving:

  Omstreeks 15.00 uur gaan we aan boord van de MS Inspire 5*s. We betrekken onze kajuiten, maken kennis met de faciliteiten die dit mooie schip aanbiedt en genieten van het eerste diner en onze eerste overnachting aan boord.

 • dag 2

  Wereldstad Amsterdam (OLD)

  Beschrijving:

  Amsterdam – oftewel ‘dam aan de Amstel’ – groeide van klein vissersdorp, zo’n 800 jaar geleden, uit tot een wereldstad, waarbij vooral in de beginjaren de handel in haring en bier een belangrijke rol speelde.
  De stad kende vooral een ongekende bloei en welvaart in de 17de eeuw, ook wel de ‘Gouden Eeuw’ genoemd, en dat drukte dan ook z’n stempel op het huidige uitzicht van het centrum. Al wandelend kan u deze metropool met haar smalle steegjes, charmante hofjes en pleinen ontdekken en uiteraard de wereldberoemde grachten en majestueuze grachtenpanden. 

 • dag 3

  Het historische Hoorn aan het IJsselmeer (OLD)

  Beschrijving:

  Omstreeks 11.30 uur laten we Amsterdam achter ons om na de lunch aan te meren in Hoorn. Voor de Afsluitdijk was Hoorn een zeehaven in de Zuiderzee. De prachtige historische huizen getuigen van een stad die haar bloei kende in de 17de eeuw, toen ze een belangrijke haven was van de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC). De rijkdom uit het buitenland bracht namelijk voorspoed naar deze badplaats, wat u zeker gaat opmerken tijdens een wandeling langs de traditionele architectuur van de oude stad en de pittoreske havens.

 • dag 4

  Enkhuizen (OLD)

  Beschrijving:

  In de ochtend meren we aan in Enkhuizen. Geïnteresseerden kunnen we zeker en vast een bezoek aan het Zuiderzeemuseum aanbevelen. De Zuiderzee, nu bekend als het IJsselmeer, was een voormalige inham van de Noordzee. Vele vissersdorpen groeiden uit tot ommuurde steden met uitgebreide handelsverbindingen, maar wateroverlast en overstromingen brachten een enorm project op gang om de Zuiderzee af te sluiten. De geschiedenis, actualiteit en toekomst van het gebied worden in het museum goed in beeld gebracht. Meer dan de moeite waard voor een interessant bezoek! 

 • dag 5

  Dynamisch Rotterdam (OLD)

  Beschrijving:

  Een indrukwekkende skyline, dat is wat u zal opvallen bij het binnenvaren van Rotterdam. Deze stad staat bekend omwille van haar architecturale bouwwerken, maar ook kunst en cultuur zijn er in overvloed aanwezig. Na de Tweede Wereldoorlog bestond de stad nog maar slechts uit een paar stenen, maar de Rotterdammers zijn in de jaren ’50 met de wederopbouw begonnen en realiseerden de ene nieuwigheid na de andere en maakten er een jonge en dynamische wereldstad van. 

 • dag 6

  Rotterdam (OLD)

  Beschrijving:

  In de voormiddag genieten we van nog wat tijd in Rotterdam.
  Tijdens de lunch zetten we koers richting Antwerpen waar we omstreeks 22.30 uur zullen aanmeren.

 • dag 7

  Huiswaarts en aankomst in Antwerpen (O)

  Beschrijving:

  Na het ontbijt nemen we afscheid van de bemanning, verlaten het schip en keren huiswaarts. 

Verwante reizen