Duitsland

Luxe Riviercruise MS Inspire 5* Düsseldorf

 • Cruise
 • Zomerpromo

Sub Title: 5 dagen: Düsseldorf - Andernach - Boppard - Mainz - Koblenz - Düsseldorf

Bereken uw prijs

Beschrijving:

Uw vakantieplannen werden geannuleerd deze zomer, maar toch kriebelt het om er even tussenuit te zijn? We hebben voor u een prachtige en ontspannende cruise in petto dicht bij huis! Geniet van enkele rustgevende dagen aan boord van ons varend Premium-Hotel, de MS Inspire 5*s. We starten en eindigen deze cruise in Düsseldorf, varen langs romantische wijndorpen, genieten van prachtige uitzichten én ervaren een streepje cultuur. De Rijn is doordrenkt van geschiedenis, legendes en verhalen die bijdragen aan de magie van dit meanderende wonder. Eenmaal aan boord, kan u uitpakken, ontspannen en genieten van de vrolijkheid van het seizoen.

U S P:

Tip: verzilver uw Corona-tegoedbon

Inbegrepen:

 • transfer Düsseldorf heen en terug met luxe autocar
 • 5-daagse cruise met MS Inspire 5*s in het gekozen kajuittype
 • verblijf basis volpension vanaf diner 1e dag t/m ontbijt 5e dag
 • all-inclusive drankenpakket
 • welkomstcocktail
 • vrij gebruik van alle faciliteiten aan boord
 • bagageservice van de kaai naar de kajuit en omgekeerd
 • gebruikelijke fooien voor het boordpersoneel
 • audioguide
 • deskundige begeleiding tijdens de cruise
 • BTW, wegen-, verblijf en haventaksen cfr. 01/06/2020.

Niet inbegrepen:

 • persoonlijke uitgaven
 • inkomgelden
 • excursies
 • reis- en annuleringsverzekering

Praktische info:

ALGEMEEN
Kleding aan boord: gezellige en informele sfeer, casual
Taal aan boord: Duits en Engels
Munteenheid aan boord: euro. Op het einde van uw cruise kan u uw onboard rekening cash betalen of met een creditcard.

VERZEKERINGSTARIEF
Globale reisverzekering: 4,95/dag/pers.
Enkel annuleringsverzekering: 4,35/dag/pers.

Programma onder voorbehoud van wijziging (als gevolg van weersomstandigheden en/of beslissing van kapitein kan de vaarroute afwijken)

MS Inspire

Beschrijving:

UW VEILIGHEID AAN BOORD VAN DE CRUISE:

Tijdens uw rit naar Düsseldorf zal men u een vragenlijst laten invullen. Ondanks dat er 142 passagiers aan boord kunnen, kiest men ervoor om minder passagiers (max. 95) te boeken. Zo kan men ook in het restaurant de nodige afstand bewaren. Daarnaast worden alle kajuiten telkens grondig gereinigd. Tijdens de cruise is er een arts aan boord, alvorens u aan boord gaat is er een verplichte temperatuursmeting. Mondmaskers zijn verplicht als men de 1,5 meter afstand niet kan garanderen (ook in de autocar, maar niet op het zonnedek van het schip). 

Faciliteiten:

 • Jacuzzi
 • fitness en spa (o.a. stoombad, sauna met panorama, rustruimte met lichten, aromatherapie, massage)
 • een zeer mooi gemeenschappelijk dek met veel ruimte

Kamerbeschrijving:

zeer ruime en comfortabele buitenkajuiten verspreid over 3 dekken met hoogwaardige afwerking en warme kleuren die een oase van welzijn vormen met het beste comfort. Dankzij de grote ramen van de kajuiten op het Diamond deck (bovenste dek) en Ruby deck (middelste dek), beide met Frans balkon, heeft u een onbeperkt zicht op de rivier, de mooie landschappen, en geniet u van 1.000 wisselende uitzichten. Alle kajuiten beschikken over een badkamer met inloopdouche, toilet, haardroger, telefoon, safe, flatscreen-TV, individueel regelbare airconditioning en een ruime kleerkast.

 22A: 2-persoons   Emerald deck standaard       
 11A: 1-persoons   Emerald deck standaard     
 22B: 2-persoons   Ruby deck suite                                                    
 22F: 2-persoons   Diamond deck master suite                                       

Reisprogramma

 • dag 1

  Richting Düsseldorf (D)

  Beschrijving:

  Met de comfortabele autocar rijden we via Duitse autowegen richting Düsseldorf. Omstreeks 14 uur gaan we aan boord van de MS Inspire 5*S. We betrekken onze kajuiten, maken kennis met de faciliteiten die dit mooie schip aanbiedt, genieten van het eerste diner en onze eerste overnachting aan boord.

 • dag 2

  Andernach & Boppard (OLD)

  Beschrijving:

  Al vroeg in de ochtend meren we aan in Andernach, een prachtig stadje in het gebied Rijnland-Palts. Als een van de oudste steden van Duitsland heeft Andernach een bijzonder charmante historische binnenstad. De stad heeft tal van bezienswaardigheden zoals de Mariëndom, oude stadsmuren en de Ronde Toren. Het is er gezellig rondkuieren zowel in de oude binnenstad als langs de Rijn. Voor de lunch gaan we terug aan boord en we genieten van de prachtige landschappen onderweg. Tussen Spay en Boppard varen we door de grootste van alle Rijnlussen, de Boppard Hamm. De hellingen op de linkeroever vormen de grootste aaneengesloten wijngaard in het wijngebied van de Midden- Rijn. Omstreeks 17u meren we aan in Boppard, deze stad nodigt zeker en vast nog uit voor een ontspannende avondwandeling.

 • dag 3

  UNESCO Werelderfgoed langs de Rijn & de Domstad Mainz (OLD)

  Beschrijving:

  Al vroeg in de ochtend laten we Boppard achter ons en varen we richting Mainz. Deze voormiddag worden we verwend met het mooiste stukje van de Rijn. Langs de middenloop van de Rijn, geklasseerd tot UNESCO Werelderfgoed, zijn de vele rotsen, ruïnes, steile wijnhellingen, woeste burchten en pittoreske stadjes een streling voor het oog. Aan elke burcht langs de rivier is wel een sage of legende verbonden. De meest tot de verbeelding sprekende is het verhaal van de Loreley. Na de lunch meren we aan in Mainz. In het statige Mainz, gelegen aan de samenvloeiing van de Rijn en de Main, is de vriendelijke en open sfeer van de stad en haar bewoners duidelijk voelbaar tijdens een wandeling over de markt en langs de liefdevolle, gerestaureerde oude stadskern. De Sint-Stefanuskerk is bijzonder bezienswaardig omwille van zijn moderne gebrandschilderde ramen van Marc Chagall. Voor de liefhebbers kunnen we zeker het Gutenberg Museum aanbevelen, het wereldmuseum van de boekdrukkunst.

 • dag 4

  Koblenz (OLD)

  Beschrijving:

  Na het ontbijt meren we aan in Koblenz, de stad waar de Moezel en de Rijn samenvloeien. Hier springt meteen een enorm monument in het oog: het ‘Deutsches Eck’, gelegen op een spitse landtong. Tijdens een wandeling in de historische binnenstad komen we meer te weten over de rijke geschiedenis van Koblenz. Voor de lunch gaan we weer aan boord en zetten we koers richting Düsseldorf.

 • dag 5

  Düsseldorf (O)

  Beschrijving:

  Na het ontbijt nemen we afscheid van de bemanning en verlaten het schip. We nemen nog even de tijd om Düsseldorf te verkennen. Als internationale financiële reus heeft Düsseldorf een welvarende reputatie. De stad biedt veel cultuur met o.a. historische residenties en parken gebouwd door keizerlijke keurvorsten, kunstmusea en middeleeuwse kerken. Voor de geïnteresseerden maken we nog een boeiende stadswandeling, erna genieten we nog van wat vrije tijd. Rond 15u00 rijden we met de comfortabele autocar terug richting België, naar onze afstapplaatsen.