Duitsland

Luxe riviercruise MS Thomas Hardy 5* Hoogtepunten Rijn naar Donau

 • Bootreis
Bereken uw prijs Printbare versie

U kent het vast van op tv of uit de boeken, de opwinding en het gevoel om als eerste met een gloednieuw schip te mogen meevaren. Wel, op 2 juli 2022 maakt de MS Viva Two 5* haar maidentrip, en u kan mee! Een zeer mooie route van Düsseldorf naar Passau, met stops in verschillende historisch belangrijke steden in Duitsland. Reis mee en beleef dit iconische moment samen met uw medegasten en de bemanning!

Inbegrepen:

* reis heen / terug en excursies ter plaatse met luxe autocar
* alle excursies met onze eigen Nederlandstalige Carolus deskundige reisbegeleiding
* 10-daagse cruise met MS Thomas Hardy 5* in het gekozen kajuittype

 • verblijf basis volpension vanaf diner 1e dag t/m ontbijt 10e dag
 • all-inclusive drankenpakket van 10.00 uur tot middernacht
 • welkomstcocktail
 • muziekprogramma aan boord 
 • vrij gebruik van alle faciliteiten aan boord
 • bagageservice van de kaai naar de kajuit en omgekeerd
 • gebruikelijke fooien voor het boordpersoneel

* audioguide systeem
* alle inkomgelden: Schloss Mespelbrunn, Kurtz Ersa Hammerschmiede, Thurn und Taxis, Residentie van Würzburg, …
* BTW, wegen-, verblijf- en haventaksen cfr. 01/01/2022

Niet inbegrepen:

* persoonlijke uitgaven
* reis- en annuleringsverzekering

Reisprogramma:

 • dag 1

  Heenreis naar Düsseldorf (D)

  Vanuit onze opstapplaatsen rijden we naar Düsseldorf. Omstreeks 15.00 uur gaan we als ‘eerste’ gasten aan boord van dit spiksplinternieuwe schip MS Viva Two 5*. We betrekken onze kajuiten, maken kennis met de faciliteiten die dit mooie schip aanbiedt en genieten van het eerste diner en onze eerste overnachting aan boord.

 • dag 2

  Koblenz & UNESCO Werelderfgoed langs de Rijn (OLD)

  Tijdens het ontbijt meren we aan in Koblenz, de stad waar de Moezel en de Rijn samenvloeien. Op een spitse landtong springt meteen een enorm monument in het oog: het ‘Deutsches Eck’. Voor de lunch gaan we terug aan boord en genieten we van de prachtige landschappen onderweg. Tussen Spay en Boppard varen we door de grootste van alle Rijnlussen, de Boppard Hamm. Langs de middenloop van de Rijn, geklasseerd tot UNESCO Werelderfgoed, zijn de vele rotsen, ruïnes, steile wijnhellingen, woeste burchten en pittoreske stadjes een streling voor het oog. Aan elke burcht langs de rivier is wel een sage of legende verbonden. De meest tot de verbeelding sprekende is het verhaal van de Loreley. Tijdens het diner meren we aan in Rüdesheim.

 • dag 3

  Frankfurt, stad vol contrasten en verrassingen (OLD)

  Frankfurt is een stad van superlatieven. Tijdens een geleide stadswandeling vallen we van de ene verbazing in de andere. We wandelen langs de Frankfurter Dom naar de Frankfurter Römer (stadhuis), met de beroemde Kaiserzaal, die we indien mogelijk bezoeken. Deze zaal is rijkelijk gedecoreerd als ode aan het glorierijke Heilige Roomse Rijk. De Altstadt is na de Tweede Wereldoorlog helemaal heropgebouwd volgens de originele plannen.

 • dag 4

  Schloss Mespelbrunn & Miltenberg (OLD)

  We starten onze dag met een bezoek aan Schloss Mespelbrunn. Dit prachtige slot ligt verscholen in het Spessartwoud en wordt nog steeds bewoond door de nazaten van ridder Von Echten. Miltenberg am Main schittert als een middeleeuwse oude stad vol romantische steegjes en verborgen hoekjes. De vele vakwerkhuizen getuigen van de historische rijkdom van Miltenberg als handelscentrum aan de bevaarbare rivier de Main. Het historische marktplein is één van de meest gefotografeerde uitzichten in Duitsland.

 • dag 5

  Wertheim & de route van het ijzer (OLD)

  Wertheim ligt aan de samenvloeiing van de Main en de Tauber, onder aan de voet van de prachtige burcht van de graven van Wertheim. We gaan te voet op verkenning, genieten van de prachtige, kleurrijke vakwerkhuizen en brengen een bezoek aan de munsterkerk met haar praalgraven. Een mooie rit met onze luxe autocar door de Spessart brengt ons in de Kurtz Ersa Hammerschmiede, een ijzersmederij daterend uit de 18e eeuw. Tot op de dag van vandaag wordt hier nog steeds ijzer verwerkt. We brengen een bezoek aan het museum en wonen een demonstratie ijzersmeden bij.

 • dag 6

  Würzburg, oude residentie- en jonge universiteitsstad (OLD)

  Würzburg biedt een zeer mooie combinatie van geschiedenis en cultuur. We bezoeken de Residentie van Würzburg, een pareltje onder de barokke paleizen van Duitsland, gebouwd in de 18e eeuw. Architect van dienst was de in die tijd beroemde Balthasar Neumann, en de prachtige fresco’s zijn van de hand van Giovanni Battista Tiepolo. Op het adembenemende plafond in het trappenhuis zullen we o.a. zijn meesterwerk ‘Apollo en de Vier Continenten’ bewonderen. De oude binnenstad nodigt zeker nog uit voor een wandeling.

 • dag 7

  Bamberg, idyllisch Beiers stadje (OLD)

  Bisschopsstad Bamberg is harmonisch verweven met het mooie heuvellandschap aan de boorden van de Regnitz. Deze romantische stad bezit de grootste, nog intacte, middeleeuwse stadskern van Duitsland. Het oude centrum is een verbazingwekkende UNESCO-werelderfgoedlocatie met als meest iconische attractie het Altes Rathaus. Deze zetel van bisschoppelijke macht wordt nog steeds het ‘Rome van Franken’ genoemd. Die indruk krijgen we zeker op de Domplatz, waar de kathedraal en haar vier ontzagwekkende torens geflankeerd worden door de plechtige middeleeuwse en barokke paleizen voor de machtige prins-bisschoppen van Bamberg. Meer dan 1500 geklasseerde monumenten maken van deze unieke stad letterlijk één groot kunstwerk.

 • dag 8

  Nürnberg (OLD)

  Vandaag staat één der historisch belangrijkste steden van Duitsland op het programma: Nürnberg, de voormalige vrije rijksstad waar de keizers hun ‘Rijksdagen’ hielden. Nürnberg was het juwelenkastje van Duitsland, een stad van schoonheid en kunst, en daarom destijds ook door Hitler uitgekozen als propagandastad. Elk jaar gingen hier de grote partijdagen door, waarvoor Albert Speer de Reichsparteitagsgelände (Rijkskanselarij) bouwde, een groot complex met brede paradelanen en reusachtige tribunes. Nürnberg is helemaal herrezen uit de trauma’s van de Tweede Wereldoorlog. Aan de voet van zijn middeleeuwse burcht en binnen zijn oude stadsmuren is het nu een attractieve stad met waardevolle gebouwen en talrijke musea. We maken een boeiende stadswandeling.

 • dag 9

  Regensburg, een openbaring (OLD)

  Onze stadsverkenning begint aan de oevers van de Donau. Vanop de Steinerne Brücke, Duitslands oudste stenen brug (12e eeuw), bewonderen we deze 2000 jaar oude stad. Heel terecht behoort de Regensburger Altstadt tot het UNESCO Werelderfgoed. De indrukwekkende torenspitsen van de Dom, met haar prachtige glasramen, en de vele patriciërshuizen met woontorens getuigen van de vroegere rijkdom. Een wandeling door de middeleeuwse stadskern brengt ons o.m. langs de Romeinse Porta Praetoria, de driehoekige en gezellige Haidplatz, en het paleis Thurn und Taxis, dat we bezoeken. We laten ons charmeren door de pracht en praal van deze vorstelijke vertrekken en snuiven de sfeer op van de 19e-eeuwse high society. Tijdens het diner zetten we koers richting Passau.

 • dag 10

  Terugreis vanuit Passau

  In de ochtend komt het schip aan in Passau. We nemen afscheid van het schip en de bemanning en vangen de terugreis naar België aan met een vrije lunch onderweg.

MS Thomas Hardy 5*

Kamerbeschrijving

Alle kajuiten zijn buitenkajuiten voorzien van 40 inch flatscreen TV’s, minibar, kluis, föhn, airconditioning, telefoon (regen)douche en toilet, koffie- en theefaciliteiten en een kleine zithoek met tafel. Op het Diamond dek bevinden zich vier luxe Balcony Suites die voorzien zijn van een echt balkon om van de prachtige uitzichten te genieten. Zowel op het Diamond Deck als op het Ruby dek bevinden zich de Junior Suites. De kajuiten op het Ruby dek en Diamond dek beschikken over openschuivende ramen welke van de vloer tot het plafond reiken (= Franse balkons). Hierdoor heeft u een onbeperkt zicht op de rivier, de mooie landschappen, en geniet u van 1.000 wisselende uitzichten.
De kajuiten op het Emerald dek hebben kleinere ramen welke om veiligheidsreden niet te openen zijn.

Faciliteiten
 • 3 passagiersdekken
 • panorama-lounge met bar
 • restaurant en bistro
 • receptie
 • boetiek aan boord
 • bar
 • nagelstudio en kapsalon
Maaltijden

Ontbijtbuffet, lunch en diner met fijne lokale ingrediënten en regionale specialiteiten en premium drankjes en snacks.