Portugal

Luxe riviercruise op de Douro

 • 21/08/2022
 • 18/09/2022
 • Bootreis

Vanaf € 1916

Bereken uw prijs Printbare versie

In het noorden van Portugal slingert de Douro - of gouden rivier - zich langs duizenden wijngaarden naar de historische stad Porto. De Dourovallei is dan ook zo'n gebied waar u niet op uitgekeken raakt. Prachtige landschappen met eindeloze wijnranken waar jaar in jaar uit de druiven groeien voor de wereldberoemde portwijn. We ontdekken mooie en karakteristieke stadjes, schilderachtige dorpjes, genieten van prachtige vergezichten en proeven uiteraard van de portwijn uit deze oudste afgebakende wijnregio ter wereld.

Inbegrepen:

Luchthaven vervoer heen en terug. Alle excursies met Carolus PremiumTours autocar.

8-daagse cruise met MS Queen Isabel 5* in het gekozen kajuittype

alle inkomgelden volgens voorgesteld programma Lamego, Castelo Rodrigo, Salamanca, Casa de Mateus, Porto, Guimarães, Braga...

verblijf op basis van volpension vanaf diner 1e dag tot en met ontbijt 8e dag

Water/koffie en thee bij de lunches. Rode/witte wijnen, bier, water/frisdranken tijdens het diner.

welkomstcocktail

folklore show en Fado avond aan boord

bagageservice van de kaai naar de kajuit en omgekeerd

gebruikelijke fooien voor het boordpersoneel

vrij gebruik van alle faciliteiten aan boord

alle excursies met onze eigen Nederlandstalige Carolus deskundige reisbegeleiding

audioguide

Nederlandstalige voordrachten aan boord

wegen-, tunnel- en veerbootkosten

Niet inbegrepen:
 • persoonlijke uitgaven
 • overige inkomgelden
 • reisverzekering
Verzekeringstarief:

Globale reisverzekering: € 6,50/dag/persoon.
Enkel annuleringsverzekering: € 5,50/dag/persoon.

Reisformaliteiten:

Geldige identiteitskaart volstaat.
Bij reservatie officiële naam doorgeven!

Opstapplaatsen:

• Mol, carpark Postelsesteenweg 27
• Hasselt, carpark Walenstraat 30
• Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
• Sint-Niklaas, Hotel Serwir
• Vertrekhal luchthaven Zaventem

Opmerking:

Kleding aan boord: gezellige en informele sfeer, casual
Taal aan boord: Engels
Munteenheid aan boord: Euro. Op het einde van uw cruise kan u uw onboard rekening cash betalen of met een creditcard.
Plaatselijke tijd: Belgische tijd -1 uur

Reisprogramma:

Ontbijt Lunch Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  Aankomst Porto (D)

  Na aankomst op de luchthaven van Porto, transfer naar de haven van Porto (Vila Nova de Gaia) en inscheping aan boord van de MS Queen Isabel 5*, ons luxueuze ‘rivierhotel’ voor de komende 7 nachten.

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Bedevaartsoord Lamego (OLD)

  s Morgens laten we Porto achter ons en genieten we van de indrukwekkende landschappen alvorens we kort na de lunch aanmeren in Régua, de poort tot de wijnregio Alto Douro. Het bedevaartsoord Lamego, gelegen tussen de wijngaarden van Beira Alta, is pittoresk en charmant. Het museum van Lamego, gehuisvest in het voormalige bisschoppelijke paleis, stelt een waardevolle collectie tentoon, maar laat
  ons ook de binnenkant van dit grootse, antieke paleis met een sobere schoonheid zien. ’s Avonds dineren we in een prachtig wijnlandgoed in het hart van de wijnstreek. Daarna terugkeer naar het schip in Pinhão en overnachting aan boord.

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Het middeleeuwse Castelo Rodrigo en de schoonheid van de Dourovallei (OLD)

  In de voormiddag vaart het schip tot Vega de Terrón, gelegen aan de Spaanse grens. We varen door de diepe valleien van de Douro, verbreed door verschillende dammen die het stroomgebied regelen en een groot deel van de elektriciteit in Portugal produceren. In de
  namiddag excursie naar Castelo Rodrigo. In dit dorpje, schilderachtig gelegen op een heuveltop, vond in het verleden meer dan één veldslag plaats. Spanje en Portugal vochten hier herhaaldelijk grensconflicten uit en alleen al daarom is dit dorp een bezoekje waard.
  ’s Avonds verwacht de kapitein u voor z’n traditionele diner.

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Salamanca (OLD)

  Vandaag maken we een excursie naar Salamanca. Typisch hier zijn de gebouwen uit bleke, goudkleurige zandsteen, waardoor Salamanca de bijnaam ‘Gouden Stad’ kreeg. We hebben aandacht voor de twee kathedralen, de universiteit en de Plaza Mayor, het grootste
  en meest grandioze plein van Spanje. Tijdens de lunch genieten we van lokale specialiteiten.

 • dag 5 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Wijnproeverij en Casa de Mateus (OLD)

  In de voormiddag vaart het schip terug richting Régua, tussen de wijngaarden en de romantische vallei van de Douro. In de namiddag bezoeken we een prachtig wijnlandgoed met schitterend uitzicht over de Dourovallei en proeven er uiteraard van de lokale wijnen. Het
  befaamde landgoed Casa de Mateus is een pareltje van Portugese barok en bevindt zich te midden van prachtige tuinen. Een must om te bezoeken!

 • dag 6 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Porto (OLD)

  In de voormiddag varen we richting Porto, waar we rond de middag aanmeren. Gelegen op een steile rots prijkt Porto boven de Douro uit. Het oude stadscentrum is een opeenstapeling van kerken, kapelletjes en monumenten verspreid over hoge, smalle straatjes. Wat u hier nog zult ontdekken? Dat de stad haar middeleeuwse karakter zeer goed behouden heeft. Porto straalt echt iets unieks uit! Het bezoek aan de stad eindigt in één van de wijnkelders (Portohuis) met proeverij. ’s Avonds genieten we van een folkloreshow aan boord.

 • dag 7 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Het ontstaan van Portugal en Braga (OLD)

  Nauw verbonden met het begin van de geschiedenis van Portugal is Guimarães, de geboorteplaats van de eerste koning van Portugal. De stad heeft hierdoor een bijzonder symbolische waarde voor de Portugezen. Na de lunch vervolgen we onze route richting Braga, ook bekend als het ‘Rome van Portugal’. Braga is tot op vandaag nog steeds één van de belangrijkste religieuze centra van het land. We maken een interessante wandeling door het historische centrum met de vele kerken en indrukwekkende gebouwen, en brengen een bezoek aan
  de kathedraal, gebouwd in de 12e eeuw, hét symbool van de stad en de oudste kathedraal van Portugal. Na het diner worden we getrakteerd op een Fado-concert.

 • dag 8 Ontbijt inbegrepen

  Terug naar huis (O)

  In de ochtend nemen we afscheid van de bemanning en verlaten we het schip. We begeven ons naar de luchthaven van Porto voor onze vlucht met terugreis naar België.

MS Queen Isabel

Kamerbeschrijving

Alle 59 kajuiten op het schip zijn buitenkajuiten en verdeeld over 3 dekken.

Op het Panoramadek beschikken alle kajuiten over een privébalkon: 18 luxe kajuiten met een oppervlaktevan 20m² en 2 suites (op aanvraag) met een oppervlakte van 30m². De suites hebben ook een apart salon.
Op het Bovendek bevinden zich 23 luxekajuiten van 15m² met een groot schuifraam.
Op het Hoofddek hebben de 13 kajuiten een oppervlakte van 15m² en is het raam iets kleiner (hoog venster dat niet geopend kan worden).

Alle kajuiten zijn uitgerust met 2 aparte bedden die samengeschoven of uit elkaar gezet kunnen worden, douche/toilet, individueel regelbare airconditioning, televisie, haardroger en kluis.

Faciliteiten
 • zwembad met tegenstroom en ligstoelen
 • gezellige bar/salon op het Panoramadek
 • kleine souvenirshop
 • restaurant
Maaltijden

Volpension. Er worden heerlijke maaltijden geserveerd op het schip.