Duitsland

Luxe zomerriviercruise MS Inspire 5*

 • Cruise
 • Nieuw Zomer 2022
Bereken uw prijs

Beschrijving:

Wegens enorm succes in 2019, helaas geannuleerd in 2020 maar met goede vooruitzichten voor 2021, hebben we opnieuw een riviercruise van formaat voor u in petto. Deze verrassende riviercruise start en eindigt in Düsseldorf. Op een zeer ontspannen manier aan boord van ons varend Premium-hotel, de MS Inspire 5*, varen we langs de weelderige landschappen van de Moezel en de Rijn. We verkennen de historische steden Trier, Cochem, Bonn en Keulen. Gezien het uitzonderlijke en luxueuze karakter van dit schip is deze reis een waar cadeautje voor uzelf. Trakteer uzelf op 8 dagen puur genot!

U S P:

Culturele hoogtepunten langs de Moezel en de Rijn

Inbegrepen:

 • transfer Dusseldorf heen en terug met een luxe autocar
 • alle begeleide excursies met kwaliteit en inhoud in eigen regie
 • 8-daagse cruise met MS Inspire 5* in het gekozen kajuittype:
  • verblijf basis volpension vanaf diner 1e dag t/m ontbijt 8e dag 
  • all-inclusive-drankenpakket
  • welkomstcocktail
  • vrij gebruik van alle faciliteiten aan boord
  • bagageservice van de kaai naar de kajuit en omgekeerd
  • gebruikelijke fooien voor het boordpersoneel
 • alle inkomgelden volgens programma: wijnkelder Traben Trarbach, kabelbaan Koblenz, museum Villeroy & Boch, Burg Eltz, Dom Keulen, …
 • PremiumTours audioguide
 • BTW, wegen-, verblijf en haventaksen cfr. 15/12/2020

Niet inbegrepen:

 • persoonlijke uitgaven
 • overige inkomgelden
 • reisverzekering

Praktische info:

ALGEMEEN:
Kleding aan boord: gezellige en informele sfeer, casual
Taal aan boord: Engels
Munteenheid aan boord: Euro. Op het einde van uw cruise kan u uw onboard rekening cash betalen of met een creditcard.

VERZEKERINGSTARIEF:
globale reisverzekering: € 6/dag/persoon
enkel annuleringsverzekering: € 5/dag/persoon

OPSTAPPLAATSEN:
Mol, carpark Postelsesteenweg 27
Geel, carpooling Geel-West
Hasselt, carpark Walenstraat 30
Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
Sint-Niklaas, Hotel Serwir
Gentbrugge, P+R E17, afrit 10 Land van Rodelaan
Oostende, Mercatorlaan 21

(vertrektijden worden later meegedeeld)

Programma onder voorbehoud van wijziging (als gevolg van weersomstandigheden en/of beslissing van de kapitein kan de vaarroute afwijken).

MS Inspire

Beschrijving:

Aan boord van de MS Inspire 5*S laat u het dagelijkse leven achter u en geniet u ten volle van deze all inclusive luxe-cruise. Aan boord van dit luxe-rivierschip genieten maximaal 142 gasten dag en nacht van een premium service. De prestigieuze lobby straalt meteen een moderne, discrete luxueuze ambiance uit.

Faciliteiten:

 • bubbelbad
 • fitness
 • spa (o.a. stoombad, sauna met panorama, rustruimte met lichten, aromatherapie, massage)
 • zeer mooi gemeenschappelijk dek met veel ruimte

Kamerbeschrijving:

De kajuiten zijn zeer ruime en comfortabele buitenkajuiten verspreid over 3 dekken met hoogwaardige afwerking en warme kleuren die een oase van welzijn vormen met het beste comfort. Dankzij de grote ramen van de kajuiten op het Diamond dek (bovenste dek) en Ruby dek (middelste dek), beide met Franse balkon, heeft u een onbeperkt zicht op de rivier, de mooie landschappen, en geniet u van 1.000 wisselende uitzichten. Alle kajuiten beschikken over een badkamer met inloopdouche, toilet, haardroger, telefoon, safe, flatscreen-TV, individueel regelbare airconditioning en een ruime kleerkast.

22A: 2-persoons    Emerald dek standaard
22B: 2-persoons    Ruby dek suite
22D: 2-persoons    Diamond dek suite
11A: 1-persoons    Emerald dek standaard (op aanvraag)
11B: 1-persoons    Ruby dek suite (op aanvraag)

Reisprogramma

 • dag 1

  Kennismaking met de MS Inspire 5* (D)

  Beschrijving:

  Met de comfortabele autocar rijden we via Duitse autowegen richting Dusseldorf. Omstreeks 14 uur gaan we aan boord van de MS Inspire 5*. We betrekken onze kajuiten, maken kennis met de faciliteiten die dit mooie schip aanbiedt en genieten van het eerste avondmaal en onze eerste overnachting aan boord.

 • dag 2

  Koblenz, waar de Moezel en de Rijn samenvloeien (OLD)

  Beschrijving:

  In de voormiddag brengen we een bezoek aan Koblenz, de stad waar de Moezel en de Rijn samenvloeien. Hier springt meteen een enorm monument in het oog: het ‘Deutsches Eck’, gelegen op een spitse landtong. Met de kabelbaan zweven we over de Rijn naar Fort Ehrenbreitstein. Het op één na grootste fort van Europa straalt een bijna magische aantrekkingskracht uit en is prachtig gelegen op een rotsachtige uitloper hoog boven de samenvloeiing van de Rijn en de Moezel. Eenmaal boven ervaren we een uniek uitzicht. Tijdens een wandeling in de historische binnenstad komen we meer te weten over de rijke geschiedenis van Koblenz. Voor de lunch gaan we terug aan boord en zetten koers richting Traben Trarbach terwijl we genieten van voorbijglijdende landschappen.

 • dag 3

  Traben-Trarbach & Bernkastel-Kues (OLD)

  Beschrijving:

  Bij het ontwaken ’s morgens zijn we al aangemeerd in het elegante stadje, Traben-Trarbach, een mooi voorbeeld van jugendstil-architectuur. Rond 1900 maakte de wijnhandel Traben-Trarbach rijk en dit kunnen we nog duidelijk zien aan de grote wijnkelders. We bezoeken deze mystieke onderwereld en komen meer te weten over de geschiedenis van de historische wijnbouw. We gaan terug aan boord voor de lunch terwijl we genieten van prachtige uitzichten op de wijngebieden en op de oevers en berghellingen aan de Moezel. In Bernkastel-Kues, een pittoresk wijnstadje in het centrum van de ‘Mittelmosel’ ervaren we de bijzondere sfeer tussen de vele vakwerkhuizen.

 • dag 4

  Porselein in Mettlach & Trier, oudste stad van Duitsland (OLD)

  Beschrijving:

  Na een heerlijk ontbijt rijden we richting Mettlach waar we een bezoek brengen aan Keravision, het aardewerkmuseum van Villeroy & Boch. Het museum vertelt de 260 jaar oude geschiedenis van de aardewerkfabriek, en stelt tal van creaties tentoon zoals het tafelservies ontworpen voor paus Benedictus XVI. Trier is de oudste stad van Duitsland en mooi gelegen in de Eifel. Deze prachtige stad herbergt een schat aan cultuur en geschiedenis, met intact gebleven bouwwerken uit de Romeinse tijd maar ook heiligdommen en kunstschatten uit andere tijden. Vele monumenten staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

 • dag 5

  Het idyllische Burg Eltz & Cochem (OLD)

  Beschrijving:

  In de voormiddag bezoeken we Burg Eltz, een middeleeuws kasteel dat zeker en vast de moeite waard is om te bekijken. Het kasteel bevindt zich op een bijzondere locatie, op een uitloper van de rivier de Elzbach en is volledig omringd door bos.  Al generaties lang is het eigendom van de familie Eltz en behoort het tot één van de weinige belangrijke bouwwerken in Duitsland die door de eeuwen heen niet werden vernietigd. Na de lunch maken we een interessante wandeling in het oude en al even romantische wijnstadje Cochem.

 • dag 6

  Rüdesheim & UNESCO Werelderfgoed langs de Rijn (OLD)

  Beschrijving:

  Na een rustig ontbijt maken we een wandeling door de oude binnenstad van Rüdesheim, één van de meest levendige dorpen aan de Rijn. De meest bekende straat is ongetwijfeld de charmante Drosselgasse, een geplaveide straat vol historische gebouwen, restaurants, cafés en winkels. Voor de lunch gaan we weer aan boord en zetten we koers richting Bonn. In de namiddag worden we verwend met het mooiste stukje van de Rijn. Langs de middenloop, geklasseerd tot UNESCO Werelderfgoed, zijn de vele rotsen, ruïnes, steile wijnhellingen, woeste burchten en pittoreske stadjes een streling voor het oog. Aan elke burcht langs de rivier is wel een sage of legende verbonden. De meest tot de verbeelding sprekende is het verhaal van de Loreley. Na het diner meren we aan in Bonn. 

 • dag 7

  Bonn, voormalige hoofdstad van West-Duitsland & Domstad Keulen (OLD)

  Beschrijving:

  In de voormiddag bezoeken we Bonn, de geboorteplaats van Ludwig van Beethoven, maar ook de thuisbasis van een prestigieuze universiteit. Bonn is een sfeervolle stad met een geschiedenis van meer dan 2000 jaar en een rijke cultuur. Dit nodigt zeker en vast uit voor een boeiende wandeling in het oude stadscentrum en langs de voornaamste bezienswaardigheden. (Voor de geïnteresseerden kunnen we een bezoek aan het geboortehuis van Beethoven aanbevelen. Het geboortehuis in de Bonngasse werd ondertussen omgetoverd tot een interessant museum, waar u meer te weten komt over zijn leven en zijn werk.) Voor de lunch gaan we terug aan boord en zetten koers richting Keulen. Met de torenspitsen van de indrukwekkende gotische kathedraal die boven het stadsbeeld uittorenen, is Keulen zeker en vast een interessante metropool om te bezoeken. De stad staat niet bekend als een klassieke schoonheid, maar Keulen is wel zeer levendig. Het meer dan 2.000 jaar oude stadslandschap werd grotendeels verwoest in de Tweede Wereldoorlog, maar de stad werd heropgebouwd tot een succesvolle mix van oud en nieuw. We maken een stadswandeling in de oude binnenstad met haar prachtig gekleurde gebouwen, geplaveide straatjes en levendige pleinen zoals de Alter Markt. Een bezoek aan de Dom mag uiteraard niet ontbreken. 

 • dag 8

  Huiswaarts (O)

  Beschrijving:

  Na een laatste ontbijt aan boord nemen we afscheid van de bemanning, verlaten we het schip en vatten we de terugreis aan met onze luxe autocar.