Duitsland

Maidentrip MS Viva Two 5*

 • Cruise

Vanaf € 1725 in type 22A

Bereken uw prijs

U kent het vast van op tv of uit de boeken, de opwinding en het gevoel om als eerste met een gloednieuw schip te mogen meevaren. Wel, op 1 april 2023 maakt de MS Viva Two 5* haar maidentrip, en u kan mee! Een zeer mooie route van Frankfurt naar Passau, met stops in verschillende historisch belangrijke steden in Duitsland. Reis mee en beleef dit iconische moment samen met uw medegasten en de bemanning!

Inbegrepen:

reis heen / terug en excursies ter plaatse met luxe autocar

alle excursies met onze eigen Nederlandstalige Carolus deskundige reisbegeleiding 

8-daagse cruise met MS Viva Two 5* in het gekozen kajuittype

• verblijf basis volpension vanaf diner 1e dag t/m ontbijt 8e dag
• all-inclusive drankenpakket
• welkomstcocktail
• muziekprogramma aan boord
• vrij gebruik van alle faciliteiten aan boord
• bagageservice van de kaai naar de kajuit en omgekeerd
• gebruikelijke fooien voor het boordpersoneel

audioguide systeem

alle inkomgelden volgens programma: Thurn und Taxis, Residentie van Würzburg, …

BTW, wegen-, verblijf- en haventaksen cfr. 15/09/2022

Niet inbegrepen:
 • persoonlijke uitgaven
 • reis- en annuleringsverzekering
Afreisdata Prijs per persoon in Type 22A
01/04/2023: € 1725
Toeslagen
11A: ( 1- persoons Emerald dek standaard) + € 240
11B: ( 1-persoons Ruby dek standaard) + € 485
22B: ( 2-persoons Ruby dek standaard) + € 205 per persoon
22D: ( 2-persoons Diamond dek standaard) + € 370 per persoon
22E: ( 2-persoons Diamond dek suite) + € 785 per persoon
Verzekeringstarief:

Globale reisverzekering: € 9/dag/pers.
Enkel annuleringsverzekering: € 6,50/dag/pers.

Opstapplaatsen:
 • Hasselt, carpark Walenstraat 30
 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27
 • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
 • Sint-Niklaas, Hotel Serwir

  (vertrektijden worden later meegedeeld)
  Programma onder voorbehoud van wijziging (als gevolg van weersomstandigheden en/of beslissing van de kapitein kan de vaarroute afwijken)

Reisprogramma:

Ontbijt Lunch Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  Frankfurt, stad vol contrasten en verrassingen

  Vanuit onze opstapplaatsen rijden we naar Frankfurt. Frankfurt is een stad van superlatieven. Indien mogelijk maken we een geleide stadswandeling. De Altstadt is na de Tweede Wereldoorlog helemaal heropgebouwd volgens de originele plannen. Omstreeks 15.00 uur gaan we als ‘eerste’ gasten aan boord van dit spiksplinternieuwe schip MS Viva Two 5*. We betrekken onze kajuiten, maken kennis met de faciliteiten die dit mooie schip aanbiedt en genieten van het eerste diner en onze eerste overnachting aan boord.

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Miltenberg & Wertheim

  Miltenberg am Main schittert als een middeleeuwse oude stad vol romantische steegjes en verborgen hoekjes. De vele vakwerkhuizen getuigen van de historische rijkdom van Miltenberg als handelscentrum aan de bevaarbare rivier de Main. Het historische marktplein is één van de meest gefotografeerde uitzichten in Duitsland. Wertheim ligt aan de samenvloeiing van de Main en de Tauber, onder aan de voet van de prachtige burcht van de graven van Wertheim. We gaan te voet op verkenning, genieten van de prachtige, kleurrijke vakwerkhuizen en brengen een bezoek aan de munsterkerk met haar praalgraven. 

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Markbreit am Main, romantische stad in Neder-Franken

  Tijdens het ontbijt meren we aan in Markbreit, een kleurrijke oude stad, gelegen op de meest zuidelijke punt van de rivier de Main. De typische vakwerkhuizen, gebouwen in barokstijl, middeleeuwse torentjes en gotische kerken weerspiegelen de rijke geschiedenis. We maken een boeiende wandeling.

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Würzburg, oude residentie- en jonge universiteitsstad

  Würzburg biedt een zeer mooie combinatie van geschiedenis en cultuur. We bezoeken de Residentie van Würzburg, een pareltje onder de barokke paleizen van Duitsland, gebouwd in de 18e eeuw. Architect van dienst was de in die tijd beroemde Balthasar Neumann, en de prachtige fresco’s zijn van de hand van Giovanni Battista Tiepolo. Op het adembenemende plafond in het trappenhuis zullen we o.a. zijn meesterwerk ‘Apollo en de Vier Continenten’ bewonderen. De oude binnenstad nodigt zeker nog uit voor een wandeling.

 • dag 5 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Bamberg, idyllisch Beiers stadje

  Bisschopsstad Bamberg is harmonisch verweven met het mooie heuvellandschap aan de boorden van de Regnitz. Deze romantische stad bezit de grootste, nog intacte, middeleeuwse stadskern van Duitsland. Het oude centrum is een verbazingwekkende UNESCO-werelderfgoedlocatie met als meest iconische attractie het Altes Rathaus. Deze zetel van bisschoppelijke macht wordt nog steeds het ‘Rome van Franken’ genoemd. Die indruk krijgen we zeker op de Domplatz, waar de kathedraal en haar vier ontzagwekkende torens geflankeerd worden door de plechtige middeleeuwse en barokke paleizen voor de machtige prins-bisschoppen van Bamberg. Meer dan 1500 geklasseerde monumenten maken van deze unieke stad letterlijk één groot kunstwerk.

 • dag 6 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Nürnberg

  Vandaag staat één der historisch belangrijkste steden van Duitsland op het programma: Nürnberg, de voormalige vrije rijksstad waar de keizers hun ‘Rijksdagen’ hielden. Nürnberg was het juwelenkastje van Duitsland, een stad van schoonheid en kunst, en daarom destijds ook door Hitler uitgekozen als propagandastad. Elk jaar gingen hier de grote partijdagen door, waarvoor Albert Speer de Reichsparteitagsgelände (Rijkskanselarij) bouwde, een groot complex met brede paradelanen en reusachtige tribunes. Nürnberg is helemaal herrezen uit de trauma’s van de Tweede Wereldoorlog. Aan de voet van zijn middeleeuwse burcht en binnen zijn oude stadsmuren is het nu een attractieve stad met waardevolle gebouwen en talrijke musea. We maken een boeiende stadswandeling.

 • dag 7 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Regensburg, een openbaring

  Onze stadsverkenning begint aan de oevers van de Donau. Vanop de Steinerne Brücke, Duitslands oudste stenen brug (12e eeuw), bewonderen we deze 2000 jaar oude stad. Heel terecht behoort de Regensburger Altstadt tot het UNESCO Werelderfgoed. De indrukwekkende torenspitsen van de Dom, met haar prachtige glasramen, en de vele patriciërshuizen met woontorens getuigen van de vroegere rijkdom. Een wandeling door de middeleeuwse stadskern brengt ons o.m. langs de Romeinse Porta Praetoria, de driehoekige en gezellige Haidplatz, en het paleis Thurn und Taxis, dat we bezoeken. We laten ons charmeren door de pracht en praal van deze vorstelijke vertrekken en snuiven de sfeer op van de 19e-eeuwse high society. Tijdens het diner zetten we koers richting Passau.

 • dag 8 Ontbijt inbegrepen

  Terugreis vanuit Passau

  In de ochtend komt het schip aan in Passau. We nemen afscheid van het schip en de bemanning en vangen de terugreis naar België aan met een vrije lunch onderweg. 

MS Viva Two 5*

Kamerbeschrijving

de kajuiten bieden alles wat u maar kunt wensen in een drijvend 5* hotel: flatscreen tv, radio, minibar, kluis, föhn, airconditioning,
douche/toilet. Op het Emerald dek (onderste dek) vindt u buitenkajuiten. Het Ruby dek (middelste dek) heeft buitenkajuiten
(15m2) met 2 aparte bedden die op verzoek kunnen worden gescheiden. Op het Diamond dek (bovenste dek) kunt u heerlijk
ontspannen in buitenkajuiten (15m2) en suites (24m2). De kajuiten op het Ruby dek en Diamond dek beschikken over openschuivende ramen welke van de vloer tot het plafond reiken (= Franse balkons). Hierdoor heeft u een onbeperkt zicht op de rivier, de
mooie landschappen, en geniet u van 1.000 wisselende uitzichten. De kajuiten op het Emerald dek hebben kleinere ramen welke om
veiligheidsreden niet te openen zijn.

Faciliteiten
 • passagiersdekken
 • groot zonnedek met puttinggreen, meubilair en schaduwrijke zone aan de bar
 • panorama-lounge met bar
 • 2 restaurants en bistro
 • receptie
 • boetiek aan boord
 • lift
 • bar
 • fitness
 • nagelstudio en kapsalon
Maaltijden

ontbijtbuffet, lunch en diner met fijne lokale ingrediënten en regionale specialiteiten en premium drankjes en snacks.