BADEN-BADEN 'Premium' (Duitsland)

Techniek en badcultuur in Baden-Württemberg

Gelegen in het zuidwesten van Duitsland heeft Baden-Württemberg veel te bieden. Enerzijds is het de bakermat van de automobielsector, anderzijds een streek vol cultuur, uitgestrekte bossen, romantische plaatsen en historische steden. Eerst verdiepen we ons in techniek en ontdekken hoe zowel een auto als autocar geassembleerd worden. Vervolgens richting Baden-Baden, een luxueus kuuroord van weleer waar reeds de Romeinen van hielden. Als afsluiter genieten we van een prachtig concert in het Festspielhaus. Kortom, een meer dan interessante bestemming om te ontdekken!

INCLUSIEF CONCERT!

TOESLAG
1A: + € 125

VERZEKERINGSTARIEF
globale reisverzekering: € 4,60/dag/pers.
enkel annuleringsverzekering: € 4,00/dag/pers.

OPSTAPPLAATSEN
• Mol, carpark Postelsesteenweg 27
• Hasselt, carpark Walenstraat 30
• Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
• Sint-Niklaas, carpark Heimolenstraat 20
(vertrektijden worden later meegedeeld)

Programma onder voorbehoud van wijziging.

/sites/premiumtours.be/files/badenbaden-versie_1_17082018.pdf

Reisprogramma

DAG 1 (D)
Mercedes-Benz in Sindelfingen

We vertrekken aan onze opstapplaatsen met de PremiumTours TopView via de Duitse autowegen naar Stuttgart met de nodige stops en de PremiumTours service onderweg. In de vroege namiddag komen we aan in Sindelfingen, een belangrijk centrum voor de auto-industrie, want hier bevindt zich de grootste fabriek van Mercedes-Benz ter wereld. Tijdens een rondleiding krijgen we een gedetailleerd inzicht op de fascinerende wereld van de autoproductie. We zijn getuige hoe computergestuurde robotten met hun sierlijke bewegingen bijdragen tot de assemblage van een auto. Verder naar Ulm waar we de volgende 2 dagen zullen verblijven in ons 4*-hotel.

DAG 2 (OLD)
Cultuur en autocars in Ulm

Al jaar en dag kunnen klanten bij Carolus Reizen genieten van het comfort en de luxe van de Setra-autocar, een blik achter de schermen in de fabriek te Neu-Ulm is dan ook een unieke belevenis! Ondanks zware beschadigingen tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft men de historische binnenstad van Ulm met zorg gerestaureerd en tegelijkertijd er een moderne twist aan gegeven. Een in het oog springend bouwwerk is de Ulmer Münster. Met de hoogste kerktoren ter wereld, domineert de ‘Vinger Gods’ het stadsbeeld. We maken een wandeling door deze Donaustad met zijn karakteristieke vakwerkhuizen, smalle steegjes, oude vestingwerken en fascinerende stadsplein.

DAG 3 (OLD)
Abdij van Wiblingen & achter de coulissen van het Festspielhaus

Net iets ten zuiden van Ulm bevindt zich de voormalige Benedictijnerabdij van Wiblingen, een barok meesterwerk. Niet te missen is de kleurrijke kloosterbibliotheek met het typische rococo-interieur. We laten Ulm achter ons en rijden verder richting Baden-Baden. Als voorproefje op ons concert van morgen, werpen we een blik achter de schermen van het grootste opera- en concertgebouw van Duitsland, het Festspielhaus. Het voormalige treinstation werd geïntegreerd in het ontwerp van deze nieuwe concertzaal gebouwd in de jaren ’90 en geeft het geheel hierdoor een historisch tintje. Erachter ontdekken we een modern gebouw, waar men een zeer goede akoestiek heeft kunnen realiseren. De volgende 2 nachten verblijven we in het 4* Radisson Blu Badischer Hof Hotel, gelegen op wandelafstand van het Festspielhaus

DAG 4 (OD)
Muziek en badcultuur in Baden-Baden

De geschiedenis van Baden-Baden als kuuroord gaat al meer dan 2000 jaar terug, maar de hoogdagen beleefde deze stad in de 19e eeuw als zomerhoofdstad van Europa voor de adel, industriëlen en kunstenaars. Getuige hiervan zijn o.a. de elegante hotels, de thermaal baden, het Kurhaus en de Trinkhalle. Tijdens een wandeling met een stadsgids ontdekken we de rijke geschiedenis van deze stad met nog steeds een uitstekende medische reputatie. Deze avond zijn we verheugd het concert te mogen bijwonen van het London Symphony Orchestra o.l.v. de geprezen dirigent Sir John Eliot Gardiner in het Festspielhaus. Op het programma staan meesterwerken van de Duitse romantiek van Weber en Schumann. Een ware streling voor het oor!

DAG 5 (OD)

Na een rustig ontbijt is er eventueel de gelegenheid één van de talrijke musea (facultatief) te bezoeken of te genieten van nog wat vrije tijd. Na de vrije lunch vatten we de terugreis aan met de comfortabele PremiumTours TopView. Deze exclusieve reis sluiten we af met een verzorgde broodmaaltijd onderweg.

Hotel

DIVERSE HOTELS BADEN-BADEN

We verblijven 2 nachten in het 4* Maritim Hotel te Ulm, gelegen op wandelafstand van het historische centrum aan de oever van de Donau. In Baden-Baden verblijven we in het 4* Radisson Blu Badischer Hof Hotel, gelegen in een groene omgeving in het centrum. Destijds een kapucijnerklooster en een ontmoetingsplaats voor de 19e-eeuwse adel, straalt het een historische charme uit.

Logies:
1A: éénpersoonskamer (beperkt)
2A: tweepersoonskamer

Inbegrepen
 • 4 x diner, overnachting en ontbijtbuffet
 • 1 x broodmaaltijd op de terugreis
 • 2 x lunch
 • reis en alle excursies met PremiumTours TopView
 • alle inkomgelden volgens programma
 • 1 x ticket in Cat. 2 voor het concert in het Festspielhaus te Baden-Baden (t.w.v. € 125)
 • plaatselijke gids in Baden-Baden
 • PremiumTours audioguide
 • BTW, wegen- en verblijftaksen cfr. 01/07/2018
 • deskundige begeleiding
Niet inbegrepen
 • tafeldranken
 • overige maaltijden
 • reisverzekering