BREGENZER FESTSPIELE 'Premium' (Oostenrijk)

Cultuur ín de natuur rondom de Bodensee & Vorarlberg

De Bodensee is genesteld in de uitlopers van de Alpen en strekt zich uit over 3 landen: Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Het meer loopt langs de oevers van beeldschone steden, doordrenkt van cultuur en geschiedenis en kijkt uit op de majestueuze bergen. Stuben am Arlberg is de ideale uitvalsbasis om Feldkirch en Vaduz te ontdekken, en om één van de mooiste bergpassen in Europa te verkennen, de Silvretta Hochalpenstrasse. We genieten hier van indrukwekkende uitzichten op de bergen van de Silvretta, die pieken tot boven de 3.000 m. Jaarlijks is het adembenemende landschap van de Bodensee het decor van de Bregenzer Festspiele. We laten ons op een unieke manier onderdompelen door natuur en cultuur en genieten van een buitengewoon moment tijdens de geweldige performances van de artiesten. Onvergetelijk!

Opera Rigoletto van Guiseppe Verdi

Rigoletto is een opera in 3 aktes van Guiseppe Verdi. Het Italiaanse libretto werd geschreven door Francesco Maria Piave en is gebaseerd op het toneelstuk Le roi s’amuse van Victor Hugo. Er zijn 3 hoofdpersonages. De hertog van Mantua is de machtige plaatselijke heerser; een knappe jonge man die zijn geld en macht gebruikt om vrouwen te verleiden. Rigoletto is een gebochelde nar die werkt als een cynische komiek voor de hertog. Gilda is Rigoletto's onschuldige, overbeschermde tienerdochter die ernaar verlangt om liefde te ervaren. Het verhaal: als hofnar amuseert Rigoletto zich met het liberale leven van zijn hertog, die hij energiek ondersteunt bij al z’n veroveringen. Maar zijn lach voor de boze hertog verandert als hij merkt dat zijn dochter Gilda valt voor de charmes van zijn baas. Zonder dat Rigoletto het weet, raakt hij medeplichtig aan het ontvoeren van zijn eigen dochter. En terwijl de liefde Gilda alsnog richting de hertog drijft, schakelt Rigoletto een moordenaar in om een einde te maken aan diens zelfzuchtige liefdesaffaires. Wanneer Rigoletto vervolgens een gesluierd lichaam in het water gooit, beseft hij dat het wel eens z’n dochter kan zijn en vreest hij voor haar leven. Dit spetterende en griezelig mooie meesterwerk van Giuseppe Verdi is in 2019 voor het eerst te zien op het drijvende podium van Bregenz.

(Bij slecht weer vindt de opvoering plaats in het Festspielhaus)

TOESLAG
1A: + € 290.

VERZEKERINGSTARIEF
globale reisverzekering: € 4,80/dag/pers.
enkel annuleringsverzekering: € 4,20/dag/pers.

OPSTAPPLAATSEN
• Mol, carpark Postelsesteenweg 27
• Hasselt, carpark Walenstraat 30
• Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
• Sint-Niklaas, carpark Heimolenstraat 20
(vertrektijden worden later meegedeeld)

Programma onder voorbehoud van wijziging.

PDF-brochure

Reisprogramma

DAG 1 (D)

Vanuit onze opstapplaatsen rijden we met onze PremiumTours Topview via Koblenz, Heilbronn, Stuttgart, Ulm en Dornbirn richting Stuben. Onderweg maken we de nodige stops. In Stuben am Arlberg verblijven we de eerste 3 nachten in het 4*-hotel Après Post.

DAG 2 (OLD)
Liechtenstein, een mysterieuze micronatie & Feldkirch

Slechts 25 km lang en 12 km breed nestelt het vorstendom Liechtenstein zich tussen Zwitserland en Oostenrijk, te midden van bergketens die steil uitstijgen boven de Rijn. In Vaduz brengen we een bezoek aan het Kunstmuseum, een opvallend en modern gebouw met internationale hedendaagse kunst en de nationale kunstcollectie van Liechtenstein. Feldkirch is een betoverende stad op de grens tussen Oostenrijk, Liechtenstein en Zwitserland, en is de op één na grootste stad in de regio Vorarlberg. Het centrum heeft één van de best bewaarde middeleeuwse binnensteden van Oostenrijk. We vinden er een kasteel, kloosters en tal van oude huizen. Voeg hierbij een flinke schep cultuur, geschiedenis en verhalen, en we hebben de juiste ingrediënten voor een boeiend bezoek.

DAG 3 (OLD)
Silvrettapas

De Silvretta Hochalpenstrasse verbindt de Oostenrijkse deelstaten Vorarlberg via het Montafondal in het westen en Tirol via het Paznauntal in het oosten. Deze ‘Traumstrasse der Alpen’ heeft haar naam niet gestolen. Dit is werkelijk één van de mooiste bergwegen in Europa. De tolweg werd gebouwd in 1954 en is gesloten van november tot april. Het prachtige berglandschap en de direct aan de weg gelegen stuwmeren Vermunt en Silvretta laten een diepe indruk achter.

DAG 4 (OLD)
Weingarten - Meersburg - Friedrichshafen

Eén van de mooiste voorbeelden van barok in Baden-Württemberg is ongetwijfeld de Basiliek van Weingarten. De abt van het klooster liet er rond 1715 de oude romaanse kerk afbreken om er plaats te maken voor nieuwbouw. Met de prachtige plafondschilderingen, het imposante westorgel van Gabler, de meesterlijke koorstoelen en de bewegende altaarbeelden blijkt de kerk een indrukwekkende ceremoniële hal van God te zijn, een poging om een stukje hemel op aarde te creëren. Het charmante stadje Meersburg ligt direct aan de Bodensee en heeft een historisch stadscentrum met de burcht als eyecatcher. We wandelen door een wirwar van fotogenieke straatjes met gekleurde huisjes, pleinen met terrasjes, een gezellige winkelstraat en een boulevard met platanen en restaurants. Door de nabijheid van het water en de wijngaarden wanen we ons in een mediterrane sfeer. Zegt het woord ‘zeppelin’ u nog iets? Wel, de meesten onder ons beschouwen het als een kortstondig fenomeen dat eindigde met de explosie van de Hindenburg. Nochtans kende dit luchtschip een dienst van bijna 40 jaar met zijn eerste vlucht over de Bodensee in 1900. De technologie en geschiedenis ervan zijn te bezichtigen in het boeiende Zeppelin Museum in Friedrichshafen. De volgende 3 nachten verblijven we in het 4*- Sentido Seehotel Am Kaiserstrand, waar we genieten van een prachtig uitzicht en de speciale ambiance van de Bodensee

DAG 5 (OD)
Reichenau & Mainau

Reichenau is een klein eiland in de Bodensee, en is vooral beroemd om zijn 3 prachtige romaanse kerken, alle 3 UNESCO Werelderfgoed. De kerken zijn een mooi voorbeeld van kloosterarchitectuur van de 9e tot de 11e eeuw. De goed bewaard gebleven monumentale muurschilderingen getuigen van een belangrijk artistiek centrum in de 10e en 11e eeuw en zijn van groot belang in de geschiedenis van de Europese kunst uit deze periode. Bloemeneiland Mainau wordt geroemd om z’n prachtige sprookjesachtige natuur en haast mediterraan klimaat. Naast de onvergetelijke bloemenzee zijn ook het vlinderhuis, de palmentuin, het barokke slot en de kerk populair. Het eiland is eigendom van de Bernadotte’s, een familie met Zweedse adellijke roots die er zeker en vast in slaagt om van dit eilandje een parel in de Bodensee te maken.

DAG 6 (OLD)
Bregenz en zijn Festspiele

Aan de oevers van de Bodensee staat de kleine stad Bregenz vooral bekend om haar festival in de zomer. Maar deze gesofisticeerde hoofdstad van de provincie Vorarlberg heeft zoveel meer te bieden, zowel voor moderne als traditionele smaken. Er zijn middeleeuwse straatjes om te wandelen, cafés om te blijven hangen en de Pfänder-berg voor een waanzinnig uitzicht. We maken een boeiende stadswandeling langs de voornaamste bezienswaardigheden en werpen een blik achter de schermen van de Festspiele. Deze avond wonen we de voorstelling ‘Rigoletto’ bij, op de alombekende Seebühne (zie apart kader). In open lucht en in de prachtige natuur genieten we van de opzwepende klanken van dit overweldigend muziektheater!

DAG 7 (OD)

Na een rustig ontbijt laten we de Bodensee achter ons en keren we huiswaarts langs de Duitse autowegen. We sluiten deze mooie reis af met een verzorgde broodmaaltijd als avondmaal.

Hotel

DIVERSE HOTELS BREGENZER FESTSPIELE


Tijdens deze reis verblijft u in uitstekende hotels:
- 3 nachten in het 4*-hotel Après Post te Stuben, een gezellig bergdorp aan de westflank van de Arlberg. U verblijft in een deluxe kamer. Het hotel beschikt over een spa met buitenzwembad.
- 3 nachten in het 4*-Sentido Seehotel Am Kaiserstrand, direct gelegen aan de Bodensee. Het hotel beschikt over een zeer mooie wellness van 900m2 met binnenzwembad.

Logies:
1A: eenpersoonskamer (beperkt)
2A: tweepersoonskamer

Inbegrepen
 • 6 x diner, overnachting en ontbijtbuffet
 • 1 x broodjes op de heenreis
 • 4 x lunch
 • 1 x verzorgde broodmaaltijd op terugreis
 • 1 x ticket in Cat. 1 voor de voorstelling ‘Rigoletto’
 • reis en alle excursies met PremiumTours TopView
 • alle inkomgelden volgens programma: Kunstmuseum Vaduz, Eiland Mainau, Pfänderbahn Bregenz, rondleiding ‘achter de schermen’ Festspiele, Zeppelin Museum Friedrichshafen, Basiliek Weingarten,…
 • PremiumTours audioguide
 • BTW, wegen- en verblijftaksen cfr. 01/11/2018
 • plaatselijke gidsen
 • deskundige begeleiding
Niet inbegrepen
 • tafeldranken
 • reisverzekering