CALABRIË 'Premium' (Italië)

Authentiek Calabrië, onbekend hoewel fascinerend en verrassend!

Calabrië is de meest zuidelijke regio van Italië, met verrassende berglandschappen, een azuurblauwe zee en hagelwitte stranden. Het is een onontdekte regio - gelegen tegenover Sicilië - waar je nog geen toeristen tegenkomt uit alle hoeken van de wereld. De tijd heeft hier tientallen jaren stilgestaan, en de mensen zijn er bijzonder gastvrij. Door haar ligging in de Middellandse zee kent de streek een rijke geschiedenis, en is Calabrië een smeltkroes van culturen, resten van de Griekse beschaving wisselen af met Romeinse bouwwerken en een kasteel van Noormannen. Ga met ons mee op ontdekking door Italië's minst bezochte regio - de ruige punt van een verleidelijke laars - op het wilde ritme van de typische Tarantella-muziek.

TOESLAG
1A: + € 235
In Capovaticano Resort Thalasso and Spa MGallery by Sofitel
2B: + € 90/pers. Superior zeezicht 30m²

OPMERKING
Bij reservatie officiële naam doorgeven!
Het programma van de 1e en 8e dag kan wijzigen afhankelijk van het vluchtschema.

VERZEKERINGSTARIEF
globale reisverzekering: € 4,80/dag/pers.
enkel annuleringsverzekering: € 4,20/dag/pers.

OPSTAPPLAATSEN
• Mol, carpark Postelsesteenweg 27
• Hasselt, carpark Walenstraat 30
• Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
• Sint-Niklaas, carpark Heimolenstraat 20
• Vertrekhal luchthaven Rotterdam
(vertrektijden worden later meegedeeld)

Programma onder voorbehoud van wijziging.

PDF-brochure

Reisprogramma

DAG 1 (LD)
Le Castella

We vertrekken met onze rechtstreekse vlucht naar Lamezia Terme. We stappen in de PremiumTours Topview en rijden naar ons hotel voor de volgende 2 nachten, het 4*-Best Western Plus Hotel Perla del Porto in Catanzaro Lido. Na de lunch brengen we een bezoek aan Le Castella, een prachtig 16e eeuws Aragonees kasteel, mooi gelegen op een eilandje. In het kasteel kunnen we de diverse bouwstijlen van de verschillende bewoners door de eeuwen heen nog steeds terugvinden.

DAG 2 (OLD)
Serra San Bruno & Stilo

Midden in het regionale park van Serre ligt Serra San Bruno. Dit stadje werd vooral bekend door de komst van de Heilige Bruno van Keulen, die hier het kartuizerklooster La Certosa di San Stefano di Serra San Bruno stichtte. In het museum komen we meer te weten over de geschiedenis van het klooster en het leven van de kartuizers. Tijdens een wandeling door het centrum ontdekken we nog een aantal mooie barokkerken. Via een panoramische route komen we aan in Stilo, gesticht door de Grieken en een belangrijk centrum tijdens de Byzantijnse periode. Een must see is het kleine Byzantijnse kerkje La Cattolica, dat met zijn 5 torentjes en mooie fresco’s als een arendsnest tegen de hellingen van de Monte Consolino prijkt. Een architectonisch juweeltje! Van hieruit genieten we bij helder weer van een mooi uitzicht op Stilo, het dal en in de verte de Ionische Zee.

DAG 3 OLD)
Gerace & Locri

Via de kustroute rijden we naar Gerace, een idyllisch plaatsje ingeklemd tussen 2 rivieren en de Aspromonte. Het prachtige historische centrum is een doolhof van sfeervolle straatjes waartussen monumenten en vele kerken - ooit waren het er 128! - te bewonderen zijn. We bezoeken o.a. de indrukwekkende romaans-renaissance kathedraal met Griekse crypte en de San Francesco kerk met graftombe van prins Ruffo (de vader van koningin Paola). Eén van de 5 grootste koloniën van Magna Graecia was Locri Epizephyrii. Begin 20e eeuw werden hier resten van o.a. tempels, een theater, muren, een woning en straten blootgelegd. Verder naar ons hotel in Capo Vaticano, het 4*-hotel Capovaticano Resort Thalasso and Spa MGallery by Sofitel, gelegen aan één van de mooiste kusten van Italië, met een betoverend uitzicht op de Stromboli-vulkaan en de Eolische eilanden.

DAG 4 (OLD)
Tropea, parel aan de Tyrreense zee

Na een rustig ontbijt rijden we naar Tropea, prachtig gelegen op de top van een imposante klif omgeven door groene heuvels en parelwitte stranden. We wandelen door de nauwe straatjes en steegjes en langs historische gebouwen die de geschiedenis vertellen van een roemrijk verleden. Aan het centrale plein wordt het stadsbeeld gedomineerd door de 11e-eeuwse kathedraal, waarvan het huidige gebouw een resultaat is van verschillende invloeden sedert de baroktijd. Een opvallende bezienswaardigheid is ongetwijfeld de Chiesa di Santa Maria dell’Isola, boven op de Isola di Tropea. De beklimming vergt een kleine inspanning, maar boven worden we getrakteerd met een mooi zicht op Tropea!

DAG 5 (OD)
Eolische eilanden

Vandaag staat een prachtige minicruise op het programma naar 3 van de 7 vulkanische eilanden die deze archipel telt. We genieten van mooie landschappen, kristalhelder water, zwarte stranden en zwavelhoudende modderpoelen. De eerste stop is het eiland Vulcano, bekend om zijn modderbaden, talloze fumarolen en onderzeese bronnen. Verder naar Lipari - het grootste eiland - waar we het gelijknamige plaatsje bezoeken. De gezellige terrasjes zijn zeer uitnodigend voor onze vrije lunch. We eindigen op Stromboli, met de meest actieve gelijknamige vulkaan. Met een beetje geluk zien we een uitbarsting: meestal klein en ongevaarlijk, maar wel een fascinerend visueel spektakel. Een prachtige dag!

(indien de weersomstandigheden een boottocht niet toelaten, zal een alternatief programma voorgesteld worden)

DAG 6 (OLD)
Reggio Calabria & Scilla

Reggio Calabria, gelegen tegenover Messina op Sicilie, is de grootste en één van de oudste steden van Zuid-Italië, meer dan 3.500 jaar oud en een belangrijke schakel voor de Grieken in de handel in het Mediterrane gebied. We bezoeken het Archeologische Museum van Reggio Calabria, dat o.a.
kunstwerken en andere objecten tentoonstelt uit het Magna Graecia afkomstig van alle grote archeologische sites van Calabrië. Maar dé trekpleister zijn hier de Bronzi di Riace, 2 meer dan levensgrote bronzen standbeelden uit de 5e eeuw voor Christus. We maken nog een interessante stadswandeling langs de prachtig aangelegde boulevard en enkele historische monumenten en gebouwen. Op de terugweg bezoeken we het vissersdorp Scilla, waar we tijdens een wandeling het vissershaventje bezoeken waar zwaardvis wordt gevangen en we het kasteel bezichtigen dat ooit eigendom was van Prins Ruffo, de vader van koningin Paola.

DAG 7 (OLD)
Vibo Valentia & Pizzo

In Vibo Valentia bezoeken we het archeologische museum in het Normandisch-Zwabische kasteel uit de 11e eeuw, met o.a. vondsten uit de Griekse periode. Vanop het terras worden we getrakteerd op een mooi uitzicht. Het middeleeuwse historische centrum is nog vrij intact, met geplaveide straten en gele, monumentale gebouwen. Een barok meesterwerk is de kathedraal van Santa Maria Maggiore. We dalen terug af naar de kust voor een bezoek aan Pizzo, een klein middeleeuws stadje aan de zee. Het historische centrum is een wirwar van steegjes met doorkijk naar zee en die naar de belangrijkste Piazza della Repubblica lopen. Tijd om even te genieten van het lekkere tartufo-ijs in een typische gelateria. We bezoeken nog het uit tufsteen gehouwen rotskerkje Piedigrotta, waar een plaatselijke kunstenaar een honderdtal beelden heeft uitgehouwen. Een mengeling van lokale geschiedenis en legende maakt de kerk uniek in haar soort.

DAG 8 (O)

Na het ontbijt rijden we richting de luchthaven van Lamezia Terme voor onze rechtstreekse vlucht naar Rotterdam. Verder met een transferdienst naar onze afstapplaatsen.

Hotel

DIVERSE HOTELS CALABRIË

Wij selecteerden voor u uitstekende verblijfshotels:
2 nachten in 4*-Best Western Plus Hotel Perla del Porto in Catanzaro Lido
5 nachten in 4*-hotel Capovaticano Resort Thalasso and Spa McGallery by Sofitel in Capo Vaticano

Logies:
2A: tweepersoonskamer klassiek zeezicht 26m²
2B: superior zeezicht 30m²
1A: double-single-use klassiek tuinzicht 26m²

Inbegrepen
 • 7 x diner, overnachting en ontbijtbuffet
 • 6 x lichte lunch met water en wijn
 • alle excursies met PremiumTours TopView
 • alle inkomgelden volg. progr..: Le Castella, museum la Certosa di San Stefano di Serra San Bruno, la Cattolica in Stilo, boottocht Eolische eilanden, Museo Archeologico Nazionale di Reggio Calabria, archeologisch museum Vibo Valentia, Piedigrotta…
 • PremiumTours audioguide
 • luchthaventransfer H/T
 • rechtstreekse vlucht Rotterdam-Lamezia Terme en terug met Transavia
 • BTW, wegen-, verblijf- en luchthaventaksen cfr. 01/11/2018
 • plaatselijke Nederlandstalige begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige dranken
 • reisverzekering