CASTILIË-LA MANCHA & VALENCIA 'Premium' (Spanje)

Vanuit het land van Don Quichot tot aan de Middellandse Zee

Langs een originele reisroute die de rijke Spaanse cultuur en natuur verenigt ontdekken we de eindeloosheid van de Spaanse Hoogvlakte of meseta in Midden-Spanje. We ervaren het betoverende natuurschoon van Cuenca en omgeving, en we leven ons in in de wanhopige strijd van Don Quichot en zijn dienaar tegen het onrecht. Deze regio boogt op een rijke geschiedenis met talloze kastelen en kloosters, pittoreske dorpjes en authentiek gebleven historische provinciestadjes. We overnachten op prachtige locaties. Vanuit de Spaanse Hoogvlakte reizen we naar het b(l)oeiende Valencia, een stad die ons ongetwijfeld zal bekoren want ze bulkt van contrasten tussen oud en nieuw.

TOESLAG
1A: + € 395

OPMERKING
Bij reservatie officiële naam doorgeven!
Het programma van de 1e en 7e dag kan wijzigen afhankelijk van het vluchtschema.

VERZEKERINGSTARIEF
globale reisverzekering: € 4,80/dag/pers.
enkel annuleringsverzekering: € 4,20/dag/pers.

OPSTAPPLAATSEN
• Mol, carpark Postelsesteenweg 27
• Hasselt, carpark Walenstraat 30
• Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
• Sint-Niklaas, carpark Heimolenstraat 20
• Vertrekhal luchthaven Zaventem
(vertrektijden worden later meegedeeld)

Programma onder voorbehoud van wijziging.

PDF-brochure
 

Reisprogramma

DAG 1 (D)
Cuenca & de hangende huizen

Vertrek naar Brussel voor onze lijnvlucht naar Madrid, waar we aan boord gaan van onze PremiumTours TopView en koers zetten richting het zuidwesten en de uitgestrekte vlakte van Castilië. Lunchen doen we in Cuenca, uitzonderlijk mooi gelegen op een smal uitlopend rotsplateau tussen 2 rivieren. Het schilderachtige, historische centrum staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. We worden verwelkomd met een prachtig zicht op Las Casas Colgadas oftewel de hangende huizen. We wandelen door het labyrint van hellende straatjes met pastelkleurige, hoge, smalle huizen, langs de Plaza Mayor met het stadhuis en de gotische kathedraal. We verblijven de eerste 2 nachten in de stijlvolle Parador van Cuenca, oorspronkelijk een klooster uit de 16e eeuw, prachtig gelegen met zicht op de rotsheuvel en de hangende huizen.

DAG 2 (OLD)
Windmolens en saffraan

Vanuit Cuenca maken we een rondrit die ons door het ‘echte’ Spanje brengt, met het kale, stofferige en lege landschap van de Meseta Central. Kenmerkend voor de Spaanse Hoogvlakte zijn de rode bodem, de saffraanproductie en de talloze witte windmolens, die ons doen denken aan Don Quichot. In een weids landschap,  op een kleine heuvel, nodigt het schitterende 15e-eeuwse kasteel van Belmonte uit voor een verrassend bezoek. Na de lunch rijden we een gedeelte van de route waar Don Quichot zijn strijd leverde. Op de terugweg naar Cuenca houden we halt aan het klooster van Uclés. Met z’n indrukwekkende façade is dit klooster zeker een ommetje waard.

DAG 3 (OLD)
Serranía de Cuenca & Teruel

In de voormiddag rijden we naar een stukje overweldigende natuur in het Spaanse binnenland, de Serranía de Cuenca en de Ciudad Encantada, de betoverende stad. Het is een verzameling van vreemd gevormde rotsen in een bergachtig, door diepe kloven doorsneden bos- en weidegebied, dat ieders fantasie weet te prikkelen. Lunch in Cuenca. We rijden langs de zuidelijke rand van de Serranía de Cuenca naar Teruel. Deze stad pronkt met haar gebouwen in Mudéjarstijl, de kunststijl waarin islamitische en christelijke kunstvormen zijn verweven. Na een eerste korte kennismaking met de stad verblijven we in de Parador van Teruel, een mooi paleisje geïnspireerd op de Mudéjarstijl. Vele ruimtes zijn hier gedecoreerd met marmer, tegels en spitsbogen.

DAG 4 (OLD)
Sierra de Albarracín & Teruel

Na een rustig ontbijt ontdekken we in het desolate landschap van de Sierra de Albarracín één van de mooiste dorpen van Spanje. Albarracín, dat volledig onder monumentenzorg staat, heeft een Moors en christelijk verleden, en is een versmelting van twee werelden. Lunch in Teruel. Hier bezoeken we het beroemde mausoleum van de Amantes de Teruel en de San Pedrokerk. Ook de kathedraal verdient onze aandacht. In de late namiddag rijden we verder richting Valencia. Dicht bij Valencia ligt de Parador El Saler. Hier verblijven we de 3 volgende nachten. Deze Parador - luxueus en modern ingericht - is gelegen in het natuurreservaat aan de kust en beschikt over een spa.

DAG 5 (OD)
B(l)oeiend Valencia

Het rijke Valencia is de op twee na grootste stad van Spanje. We verkennen uitgebreid de oude stadskern, waar we monumenten van verschillende culturen kunnen zien. De gotische stadspoort met haar Serrano-torens wordt beschouwd als de grootste van heel Europa. Eén van de oudste religieuze gebouwen is de kathedraal. Rondom de unieke Mercado Central, een prachtige markthal in jugendstil, genieten we van een vrije lunch. We zetten ons bezoek verder via de Avenida del Marqués de Sotelo. Deze laan met haar mooie bouwwerken leidt ons naar het prachtige Estación del Norte. Eindigen doen we aan de nabijgelegen Plaza del Toros.

DAG 6 (OLD)
De Ciudad de las artes y las Ciencias… Calatrava op zijn best

We starten onze dag in de drukbezochte ‘Stad van Kunsten en Wetenschappen’. Een wandeling doorheen de spectaculaire, futuristische architectuur brengt ons naar L’Oceanogràfic, de grootste onderwaterdierentuin van Europa. We genieten van de voortreffelijke gerechten in het restaurant omringd door het cirkelvormig aquarium. Het Palau de les Arts Reina Sofia - misschien wel het indrukwekkendste, architecturale complex van Calatrava - wordt een innemende ervaring.

DAG 7 (O)
Valenciaans modernisme aan de Mercado de Colón

We eindigen deze verrassende reis aan de Mercado de Colón, waar exclusieve cafés en restaurants voor fijnproevers zijn gevestigd. We genieten nog van wat vrije tijd alvorens we naar de luchthaven rijden voor de rechtstreekse vlucht naar Brussel. Verder met transferdienst naar de afstapplaatsen.

Hotel

DIVERSE HOTELS CASTILIË EN PARADORES

We verblijven tijdens deze reis in indrukwekkende Paradores, gevestigd in bijzondere gebouwen of prachtig gelegen residenties, met zéér verzorgde kamers en voortreffelijke maaltijden. Een unieke ervaring.

Cuenca: 2 nachten in 4*-Parador de Cuenca
Teruel: 1 nacht in 4*-Parador de Teruel
Valencia: 3 nachten in 4*-Parador El Saler

Logies:
1A: éénpersoonskamer
2A: tweepersoonskamer

Inbegrepen
 • 6 x overnachting en ontbijtbuffet in Paradores
 • 6 x diner met water en wijn in de Paradores
 • 4 x verzorgde lunch
 • reis en alle excursies met PremiumTours TopView
 • alle inkomgelden volgens programma: Catedral de Cuenca, Monasterio de Uclès, Ciudad Encantada, San Pedro + Mausoleum, Catedral de Teruel, Catedral de Albarracin, Catedral de Valencia, Plaza de Toros, Oceanogràfic, Palau Arts Reina Sofia…
 • PremiumTours audioguide
 • luchthaventransfer H/T
 • rechtstreekse lijnvlucht heen Brussel-Madrid met Brussels Airlines en rechtstreekse terugvlucht Valencia-Brussel met Vueling
 • BTW, wegen-, verblijf- en luchthaventaksen cfr. 01/11/2018
 • deskundige begeleiding
Niet inbegrepen
 • andere tafeldranken
 • reisverzekering