EDINBURGH & TATTOO (Verenigd Koninkrijk)

Mini-Cruise Edinburgh & Tattoo Tickets

Ontdek tijdens deze reis een uniek stadslandschap, beroemd om zijn opmerkelijke architectuur. Dit juweel, de veelbezongen hoofdstad van Schotland, is ontstaan uit de wisselwerking tussen enerzijds de middeleeuwse Oude Stad met haar oude gebouwen en pittoreske straatjes, en de Georgiaanse Nieuwe Stad met haar vormelijke elegantie, te midden van plantsoenen en parken. Het is een stad die geschiedenis uitademt en haar rijke historische erfgoed koestert als geen ander. De lang bevochten autonomie heeft deze stad een enorme economische en culturele impuls gegeven. Edinburgh Castle, het symbool van de Schotse onafhankelijkheid, torent hoog boven de stad uit. Rond het kasteel ligt ‘The Royal Mile’, de trots van de stad, die Edinburgh Castle met Holyrood Palace, het Schotse verblijf van koningin Elizabeth en het moderne parlementsgebouw en de prehistorische, uitgestorven vulkaan, bekend als Arthur’s Seat, verbindt. Het hoogtepunt van deze reis is de jaarlijkse Military Tattoo, een unieke mix van muziek, ceremonie, entertainment en theater tegen de verrassende achtergrond van Edinburgh Castle. We reserveren alvast een plaatsje voor u.

TOESLAG:
1A: + € 375;
2B: + € 24/hut;
2C: + € 80/hut.

VREEMDE MUNTEN:
onderweg en ter plaatse Britse pond.
Britse pond, 1 GBP = ca. € 1,12.

REISFORMALITEITEN :
geldige identiteitskaart volstaat.

OPMERKING:
autocar/boot-reis.
Plaatselijke tijd: Belgische tijd -1 uur.
Bij reservatie identiteitsgegevens doorgeven voor de ferries.
Een kleine aparte bagage voor de bootovertochten is noodzakelijk.
Adapter voor het elektriciteitsnet in Schotland is gewenst.

VERZEKERINGSTARIEF:
globale reisverzekering: € 4,80/dag/pers.
enkel annuleringsverzekering: € 4,20/dag/pers.

OPSTAPPLAATSEN
• Mol, carpark Postelsesteenweg 27
• Hasselt, carpark Walenstraat 30
• Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
• Sint-Niklaas, carpark Heimolenstraat 20

Programma onder voorbehoud van wijziging.

PDF-brochure

Reisprogramma

DAG 1
Mol-Hasselt-IJmuiden-Newcastle

Vertrek in de late voormiddag aan onze opstapplaatsen naar het Nederlandse IJmuiden bij Amsterdam. Omstreeks 16.00 uur checken we in. We krijgen onze boarding pass en na een poosje kunnen we aan boord van het schip van DFDS Seaways. Uitgebreid avondmaal en overnachting aan boord.

DAG 2
Newcastle-Scottish Borders-Edinburgh

Wanneer Newcastle in zicht komt, hebben we nog ruim de tijd voor een uitgebreid Engels ontbijt en om ons klaar te maken voor ontscheping. We rijden door het vredige landschap van de ‘Scottish Borders’, dat contrasteert met een kleurrijk verleden. Het unieke erfgoed van vele herenhuizen, de spookachtige kastelen en de magnifieke abdijen zijn getuigen van een turbulent verleden. In het landelijke Melrose ligt de beroemde Melrose Abbey, gesticht in de 12e eeuw door cisterciënzermonniken. Er liggen vele Schotse koningen begraven. Facultatief middagmaal. Schitterend gelegen aan de oevers van de Tweed ligt in het hart van het landschap dat de poëzie en romans van zijn schepper heeft geïnspireerd, Abbotsford House. Hier woonde en werkte Sir Walter Scott, de 19eeeuwse schrijver en dichter van onder meer ‘Ivanhoe’ en ‘Lady of the Lake’. We vervolgen onze weg in noordelijke richting naar Edinburgh. Avondmaal en overnachting in Edinburgh.

DAG 3
Edinburgh

Onze stadswandeling begint in de Oude Stad en we wandelen vervolgens door de Nieuwe Stad. De route die we volgen vertelt ons een verhaal van honderden jaren koninklijke geschiedenis van de middeleeuwen tot de Georgiaanse tijd. De Royal Mile, de route tussen Edinburgh Castle en Holyrood Palace, wordt met het gebied rond de Princes Street Gardens verbonden door steile en smalle wandelpaden die overdekt zijn en ‘Wynds and Closes’ worden genoemd. In de namiddag bezoeken we het adembenemende Edinburgh Castle, gelegen op Castle Rock, waarvan het silhouet het uitzicht van de stad domineert. Dit wereldberoemde icoon van Schotland, bekend als de ‘verdediger van de natie’, herbergt onder meer de Schotse kroonjuwelen. Deze avond staat een spektakel van wereldklasse op het programma: The Royal Military Tattoo. De British Armed Forces, de Commonwealth en internationale militaire bands brengen ons een reeks taptoes in een feeërieke setting.

DAG 4
Edinburgh-Newcastle

Aan de haven van Leith ligt het Royal Yacht Britannia voor anker. Met dit schip legde Queen Elisabeth en de koninklijke familie staatsbezoeken af. Het is werkelijk één van de meest prestigieuze schepen ooit, een waar drijvend paleis. Aan boord kunnen we zowel boven- als benedendeks een kijkje nemen. We rijden vervolgens naar Newcastle, waar we inschepen op het schip van DFDS Seaways richting IJmuiden.

DAG 5
IJmuiden-Hasselt-Mol

Na een uitgebreid Engels ontbijt ontschepen we in IJmuiden en zetten koers richting Hasselt en Mol. Thuiskomst voorzien omstreeks 12.00 uur.

Hotel

HILTON EDINBURGH CARLTON****

Hilton Edinburgh Carlton**** is perfect gelegen in het centrum van Edinburgh, aan de beroemde Royal Mile en op loopafstand van de levendige Princes Street. Het gebouw dateert uit 1900 en werd in 2016 gerenoveerd, waarbij de authentieke stijl behouden bleef. De moderne kamers zijn voorzien van een eigen badkamer met bad/douche, toilet, haardroger en van een telefoon, TV, safe en airconditioning. Gratis WiFi. In het restaurant worden verzorgde maaltijden geserveerd.

Logies:
1A: standaard éénpersoonskamer (éénpersoons binnenhut B2)
2A: standaard tweepersoonskamer (tweepersoons binnenhut met stapelbed B2)
2B (op aanvraag): standaard tweepersoonskamer (tweepersoons buitenhut met stapelbed A2)
2C (op aanvraag): standaard tweepersoonskamer (tweepersoons buitenhut met 2 aparte bedden AL)

Inbegrepen
  • vervoer met luxe autocar
  • bootoverzet IJmuiden- Newcastle en terug met DFDS Seaways op basis van 2-persoons binnenhut (stapelbed) met douche/toilet
  • hoteldiensten (2 nachten) basis half-pension vanaf avondmaal 1e dag t/m ontbijt 5e dag
  • inkomgelden: Melrose Abbey, Abbotsford House, Edinburgh Castle, Royal Yacht Britannia, Military Tattoo blauwe categorie ticketten (sector 5 of 12)
  • audioguide systeem
  • begeleiding vanaf vertrek
Niet inbegrepen
  • tafeldrank
  • middagmalen
  • persoonlijke uitgaven
  • reisverzekering