EXTREMADURA 'Premium' (Spanje)

‘Het best bewaarde geheim van Spanje’

In deze onbekende parel van Spanje zijn de geschiedenis, cultuur en natuur groots, en de sfeer authentiek. De plaatselijke bevolking heeft hier lang moeten vechten voor haar bestaan, en deze sfeer van karigheid en arbeid vinden we nog steeds terug in de pittoreske dorpjes. Extremadura kent een rijke historie: de Romeinen hebben er hun sporen nagelaten, de Moren zijn er heer en meester geweest, de conquistadores zijn hier geboren. De culturele schoonheid gaat hand in hand met een prachtig landschap, ontzettend puur en nauwelijks aangetast.

TOESLAG
1B: + € 330.

OPMERKING
Bij reservatie officiële naam doorgeven!
Het programma van de 1e en 8e dag kan wijzigen afhankelijk van het vluchtschema.

VERZEKERINGSTARIEF
globale reisverzekering: € 4,80/dag/pers.
enkel annuleringsverzekering: € 4,20/dag/pers.

OPSTAPPLAATSEN
• Mol, carpark Postelsesteenweg 27
• Hasselt, carpark Walenstraat 30
• Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
• Sint-Niklaas, carpark Heimolenstraat 20
• Vertrekhal luchthaven Zaventem
(vertrektijden worden later meegedeeld)

Programma onder voorbehoud van wijziging.
 

PDF-brochure

Reisprogramma

DAG 1 (D)

Vertrek vanuit onze opstapplaatsen naar Brussel voor de rechtstreekse vlucht naar Madrid. Ter plaatse stappen we in de PremiumTours TopView en rijden we naar ons hotel voor de volgende 3 nachten in het centrum van de historische stad Mérida, het 5* Hotel Ilunion Mérida Palace.

DAG 2 (OD)
Merida, het Spaanse Rome

Merida is één van de grootste en meest belangrijke archeologische plaatsen in Spanje. Het werd destijds bewoond door veteranen uit de Romeinse legioenen. Een wandeling langs dit Romeinse verleden beginnen we aan de Puente Romano, die behoort tot de langste bruggen ooit door de Romeinen gebouwd. We wandelen onder de boog van Trajanus naar het forum, waar de tempel van de godin Diana er nog opvallend intact uitziet. Ook het Romeinse theater en het amfitheater zijn een bezoek waard.

DAG 3 (OLD)
Route van de Iberische ham - Almendralejo

Vandaag maken we een rit door het mooiste en meest authentieke landschap van Spanje, dat ons ook nog eens de geheimen en het genot zal doen ontdekken van de Jamón Ibérico. De bossen,vol honderdjarige eikenbomen, de ’dehesa‘ genaamd, zijn uniek in de wereld en een perfecte habitat voor het Iberische varken. Ook de befaamde tempeliers hebben hier hun sporen nagelaten. Mijlenver van alles en iedereen en in het midden van de dehesa ligt Jerez de los Caballeros, een plaats van strategisch belang en het laatste bolwerk voordat de Tempelorde verboden werd. Hier vinden we ook de meest exclusieve producten afkomstig van 100% Iberische varkens die in de ’montanera‘ zijn gegaan. Gedurende deze periode, die loopt van oktober tot midden maart, krijgen ze de kans vrij rond te lopen in de dehesa, en zich te voeden met eikels, groen en kruiden. We bezoeken een boerderij waar Jamón Ibérico wordt geproduceerd. Uiteraard proeven we van dit kroonjuweel van de Spaanse gastronomie! Almendralejo, de wijnhoofdstad van deze streek, valt dan weer op door de witte straten bezaaid met voorouderlijke huizen en paleizen.

DAG 4 (OLD)
Guadalupe, tempel van de Spaanse cultuur

Aan de voet van het Sierra de Altamira gebergte ligt Guadalupe, wereldberoemd omwille van het koninklijke klooster van Santa María de Guadalupe. Als Mariaheiligdom is het één van de 3 belangrijkste van Spanje, en na Compostela sowieso het voornaamste bedevaartsoord van het land. De geschiedenis gaat terug tot in de 14e eeuw, en het is een uitzonderlijke verzamelplaats van verschillende eeuwen Spaanse religieuze architectuur. We lunchen in de Parador van Guadalupe, wat vroeger het Johannes de Doper hospitaal was, een gebouw uit de 15e eeuw. De volgende 4 nachten verblijven we in het 5* Hospes Palacio de Arenales & Spa.

DAG 5 (OD)
Parque de Monfragüe – jeepsafari

Monfragüe National Park is een ruig gebied in Extremadura. Een toevluchtsoord voor zeldzame dieren als de Iberische lynx, de monniksgier en talloze andere roofvogels. In Monfragüe National Park leeft de grootste populatie monniksgieren ter wereld. Het is één van de paradepaardjes van de Spaanse natuurbescherming, waar niet alleen vogelaars en andere natuurliefhebbers hun ogen uitkijken. Tijdens een unieke jeepsafari ontdekken we dit Nationale Park en gaan we dieper in op de prachtige fauna en flora van dit gebied.

DAG 6 (OLD)
Trujillo - wijndegustatie - Cáceres

Trujillo, de stad van de veroveraars van ‘de Nieuwe Wereld’, is gelegen op een granieten heuvel. Deze goed bewaarde stad heeft haar rijkdom te danken aan de conquistadores. Het centrum wordt bepaald door de imposante Plaza Mayor, waar het gezellig vertoeven is. Rondom dit levendige plein
komen de oude straatjes van de stad samen en staan verschillende paleizen, patriciërshuizen en arcades. Voor ons eerder onbekend, maar de Spanjaarden produceren hier ook wijn. De laatste jaren voerden de wijnmakers zelfs grote moderniseringen door. De ‘Oude stad van Cáceres’ is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, en na Tallinn en Praag de derde meest monumentale stad van Europa. Smalle, geplaveide straatjes draaien en klimmen tussen oude stenen muren met paleizen, herenhuizen, bogen en kerken, terwijl de skyline is versierd met torentjes, spitsen, waterspuwers en enorme ooievaarsnesten. Praktisch alle bezienswaardigheden liggen binnen de stadsmuren. Deze gebouwen uit de 15e en 16e eeuw waren van de welvarende en met pracht en praal overladen conquistadores, en werden opgetrokken in renaissancistische stijl.

DAG 7 (OLD)
Langs groene valleien in het spoor van Karel V

Plasencia is een oud vestingstadje dat werd gesticht door Koning Alfons VIII. Het is mooi gelegen op een ronde bergtop waar de rivier de Jerte in een diepe kloof omheen loopt. Paleizen, voorouderlijke huizen en belangrijke religieuze gebouwen vormen een unieke oude wijk. Deze aantrekkelijke wijk met smalle straatjes, romaanse kerken, statige stenen paleizen en bruisende tapasbars zijn het ontdekken waard. In de namiddag bezoeken we het klooster van Yuste, ook wel bekend als de laatste verblijfplaats van Karel V. Hij liet dit kleine paleis voor hem bouwen vanwege het milde klimaat en het lieflijke heuvelachtige landschap. Yuste is een tweedelig gebouwencomplex. Het grootste deel bestaat uit het klooster, dat in het begin van de 15e eeuw gesticht werd. Het omvat een kerk, een gotische en (Spaans-) renaissancistische kloostergang, een refter en een slaapzaal. Het kleine deel dateert uit het midden van de 16e eeuw en bestaat uit de woonvertrekken van Karel V. We keren terug langs de prachtige vallei van de Jerte, rijk aan eiken-, kastanje- en vooral kersenbomen. Onderweg stoppen we in Cuacos de Yuste, een authentiek dorp met mooie traditionele huizen, gelegen in de vallei La Vera.

DAG 8 (OL)
Talavera de la Reina

Sinds de 15e eeuw staat Talavera de la Reina bekend om zijn aardewerk. Kenmerkend voor Spanje zijn diverse gebouwen versierd met de blauwe en gele ‘azulejos’ uit de ovens van deze stad. In 2 gesplitst door de rivier de Taag zijn er vele bruggen terug te vinden in verschillende stijlen, zoals o.a. de IJzeren brug en de Romeinse brug. Verder naar de luchthaven van Madrid voor onze rechtstreekse vlucht naar Brussel.

Hotel

DIVERSE HOTELS EXTREMADURA

We verblijven tijdens deze reis de eerste 3 nachten in het 5*-Hotel Ilunion Mérida Palace, zeer mooi gelegen in het centrum van Mérida aan de Plaza España. In de omgeving van Cáceres verblijven we 4 nachten in het 5* Hospes Palacio de Arenales & Spa. Landelijk gelegen met een mooie uitzicht op ooievaarsnesten en honderden olijfbomen. Het hotel beschikt over een mooie spa en buitenzwembad.

Logies:
1B: tweepersoonskamer voor alleengebruik
2A: tweepersoonskamer

Inbegrepen
 • 7 x overnachting en ontbijtbuffet
 • 7 x diner met water en wijn
 • wijndegustatie met fingerfood in de omgeving van Trujillo
 • lunch in de Parador van Guadalupe
 • degustatie van Iberische ham
 • 2 x lunch
 • alle excursies met PremiumTours TopView
 • jeepsafari in Parque de Monfragüe
 • alle inkomgelden volgens programma: Monasterio de Santa María de Guadalupe, Carolina Coronado Theatre, Arena in Almendralejo, Kathedraal Plasencia, Monasterio de Yuste, combi-ticket Mérida
 • PremiumTours audioguide
 • luchthaventransfer H/T
 • rechtstreekse lijnvlucht Brussel-Madrid en terug met Brussels Airlines
 • BTW, wegen-, verblijf- en luchthaventaksen cfr. 01/10/2018
 • deskundige begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige dranken
 • reisverzekering