GRIEKENLAND 'Premium' (Griekenland)

Een schatkist aan cultuur

Griekenland biedt zon, typische lokale gerechten, witgekalkte huizen met felblauwe luiken en een ontspannen, Zorba de Griek-levensstijl. Als de bakermat van de westerse beschaving bezit het een aantal van 's werelds grootste oude monumenten. Griekenland heeft de wereld een aantal geweldige geschenken gegeven: epische gedichten, fantastische mythen en enkele van de grootste denkers in filosofie, wiskunde en wetenschappen. Het land is bezaaid met cipressenbossen, wijngaarden, olijfbomen en pittoreske baaien omzoomd met verrassend wit zand. Deze natuurlijke schoonheid, gecombineerd met overvloedige archeologische schatten, maakt Griekenland tot een geweldige reisbestemming.

 • sep 2019
VertrekTijdsduurBeschikbaarheidPrijs
22/09/201911 dagenNog maar 4 plaatsen beschikbaar€ 2.395

TOESLAG
1A: + € 691.

KORTING
65+: -€40 

OPMERKING
Bij reservatie officiële naam doorgeven!
Het programma van de 1e en 11e dag kan wijzigen afhankelijk van het vluchtschema.

VERZEKERINGSTARIEF
globale reisverzekering: € 4,80/dag/pers.
enkel annuleringsverzekering: € 4,20/dag/pers.

OPSTAPPLAATSEN
• Mol, carpark Postelsesteenweg 27
• Hasselt, carpark Walenstraat 30
• Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
• Sint-Niklaas, carpark Heimolenstraat 20
• Vertrekhal luchthaven Amsterdam
(vertrektijden worden later meegedeeld)

Programma onder voorbehoud van wijziging.

PDF-brochure

Reisprogramma

DAG 1 (D)
Eerste kennismaking met de Grieks-orthodoxe samenleving

Vertrek vanuit onze opstapplaatsen naar Amsterdam voor onze rechtstreekse vlucht naar Thessaloniki. De PremiumTours TopView pikt ons op aan de luchthaven voor een rondrit en een eerste kennismaking met Thessaloniki. Onze reisleider wijdt ons in in de Grieks-orthodoxe samenleving, een goede introductie voor de komende dagen. De eerste 2 nachten verblijven we in het luxueuze 5*- hotel Electra Palace Thessaloniki.

DAG 2 (OLD)
Een reis van de oudheid naar het Byzantijnse tijdperk

Thessaloniki ligt amfitheatergewijs tegen de Kerdinos-heuvel en bestaat uit een boven- en benedenstad. In de bovenstad hebben we het gevoel dat de tijd heeft stilgestaan en wanen we ons werkelijk ín het Byzantijnse verleden. We genieten van een spectaculair uitzicht op de stad, waar de zee de traditionele Balkan-architectuur omhelst. Tijdens de begeleide stadswandeling zien we de Agios Dimitrioskerk, één van de heiligste pelgrimskerken van het christendom en de belangrijkste vroegchristelijke kerk van Thessaloniki. We wandelen ook langs de triomfboog van Galerius - een belangrijke bouwkundige erfenis van de Romeinse tijd - en de Rotonda, bedoeld als mausoleum voor keizer Galerius, richting de witte toren aan de boulevard die ooit een deel was van de 8 km lange stadsmuur. Eén van de rijkste musea van Griekenland is ongetwijfeld het archeologisch museum. De vaste collectie belicht de geschiedenis van Macedonië van de prehistorie tot de Romeinse tijd. We lunchen in Ladadika, een gezellige buurt in het oude centrum van de stad. In de namiddag verkennen we op een rustig tempo nog enkele interessante plekjes in de stad.

DAG 3 (OLD)
Vergina (Aigai) & Kalambaka

Een niet te missen cultureel monument is de archeologische vindplaats in Aigai (Vergina), de oude hoofdstad van de Macedonische koningen, samen met de begraafplaats. Het hoogtepunt hier is ongetwijfeld de grafheuvel, die enkele grootse graven bleek te bedekken, waaronder dat van Filips II en vermoedelijk Alexander IV, nog in zeer goede en originele staat. Verder naar Kalambaka, waar we tijdig zullen aankomen. We maken een ontspannende wandeling door het centrum en mengen ons in het dagelijkse leven van de Grieken. In Kalambaka verblijven we in het 4*-hotel Divani Meteora, prachtig gelegen aan de voet van de Meteorarotsen.

DAG 4 (OLD)
De magie van de Meteora-kloosters

‘Zwevend tussen hemel en aarde’ of ‘boven in de hemel’, dat is wat Meteora letterlijk betekent. Het is ook de naam van het beroemde Griekse gebied waar kloosters op de toppen van immense rotspilaren liggen. Monniken en heremieten vinden al meer dan 1.000 jaar hun toevlucht in deze unieke rotsformatie. Zes oosters-orthodoxe kloosters - sommige dateren uit de 14e eeuw - zijn nog steeds de thuisbasis van een klein aantal monniken en nonnen. Misschien heeft u al verhalen gehoord over deze prachtige plek, maar zodra u er bént, voelt u de magie echt. We brengen een bezoek aan 2 kloosters. Verder naar ons hotel, het 4*-Nafsika Palace, gelegen in het rustige en pittoreske kustplaatsje Itea, op wandelafstand van de zee.

DAG 5 (OLD)
Delphi, het spirituele centrum van klassiek Griekenland

Van de groene hellingen van Parnassus tot het heiligdom van Apollo en het orakel van Pythia, de site van  Delphi overtreft de verwachtingen van uw verbeelding. Het punt waar de 2 adelaars van Zeus elkaar ontmoetten als de navel van de aarde, maakt van Delphi één van de meest heilige plaatsen van Griekenland. Mensen zouden hier destijds van over de hele wereld naar toe gereisd zijn om wijsheid te zoeken bij het orakel van Pythia, de priesteres die het aardse mondstuk van Apollo was. Zijn macht was zo invloedrijk dat geen enkele grote leider een belangrijke beslissing zou nemen zónder het orakel te raadplegen. Delphi diende als het religieuze en spirituele centrum van de oude beschaving en droeg zo bij aan de culturele ontwikkeling van héél Griekenland. Hier wordt de Griekse mythologie werkelijkheid. Overnachten doen we in het 5*-hotel Aldemar Olympian Village, gelegen aan de prachtige Ionische kust.

DAG 6 (OLD)
De geboorteplaats van de Olympische Spelen

Terugkijkend op de geschiedenis van de Olympische Spelen tot 776 voor Chr., arriveren we in Olympia. Het is hier dat het allemaal begon, in deze beboste vallei van de Alpheüs-rivier in de Peloponnesos, waar Zeus’ belangrijkste heiligdom was gelegen. Ter ere van hem was Olympia elke 4 jaar het toneel van een evenement waar de hele Griekssprekende wereld aan deelnam. Zowel de site als het museum bieden een lichtgevend beeld van de pracht en de glorie van het oude Griekenland en de breedte van een beschaving. In het archeologisch museum staan we oog in oog met één van de grootste marmeren sculpturen aller tijden, en in het oude stadion wandelen we tussen de indrukwekkende ruïnes waar atleten trainden voor het belangrijkste atletische evenement aller tijden. Na de lunch is er nog een vrij moment alvorens we doorrijden naar het 4*-hotel Grecotel Filoxenia in Kalamata, gelegen tussen de weelderige tuinen en de azuurblauwe zee van de Golf van Messene. Hier verblijven we 2 nachten.

DAG 7 (OLD)
Kalamata, genieten in het hart van Messinia

We genieten vandaag van een rustige dag waarop we de indrukken van de afgelopen dagen kunnen verwerken, en de geschiedenis en mythologie van dit land laten bezinken. De schaduw van het Taigetos-gebergte, de eindeloze olijfgaarden die de kust raken en een droomstrand met prachtige kleuren, geven een bepaald charisma aan deze stad. Na het verdrijven van de Turken en dankzij de producten van het vruchtbare Messeense land (olijfolie, rozijnen, vijgen...) verwierf Kalamata een bepaalde rijkdom en werd het een belangrijke haven. Een levendige zaterdagmarkt in de oude stad wacht op bezoekers om traditionele producten te proeven zoals de Kalamata-olijven, pasteli, olijfolie,… Heerlijk!

DAG 8 (OLD)
Door het ruige gedeelte van Griekenland naar het Byzantijnse Mystras

Het Taigetos-gebergte wordt door de inwoners ook wel ‘Het dak van de Peloponnesos’ genoemd. Het gebergte heeft z’n naam te danken aan de bergnimf Taygeta, de dochter van Atlas en een van de geliefden van Zeus. Een mooie rit door prachtige bossen, langs geurige phrygana-struiken, indrukwekkende kloven en ravijnen in de schaduw van platanen, zal ons zeker en vast fascineren. Mystras, een goed bewaard gebleven voorbeeld van een middeleeuwse ommuurde stad, is vandaag een permanente spookstad die fascineert met haar kasteel, kerken en het vorstelijke complex van de heersende Byzantijnse dynastie - allemaal getuigen van een vroegere grootheid. In de kerken vertegenwoordigen prachtige fresco’s van de 13e tot 15e eeuw de piek van de vroegere Byzantijnse religieuze schilderkunst. Alvorens we inchecken in het 5*-Nafplia Palace Hotel l & Villas maken we nog een interessante stop in het sfeervolle Nafplio.

DAG 9 (OLD)
De mysteries van het oude Griekenland

Het theater van Epidaurus vertegenwoordigt het beste en best bewaarde voorbeeld van een klassiek Grieks theater. Zelfs vandaag nog onderscheidt dit monument zich als een unieke artistieke prestatie door z’n bewonderenswaardige integratie in het landschap en vooral de perfectie van z’n proporties en onvergelijkbare akoestiek. Mycene, het legendarische koninkrijk van de Atriden ligt op een kleine heuveltop aan de weg die leidt van de Argolische Golf naar het noorden. De site werd bewoond sinds het neolithicum maar bereikte haar hoogtepunt tijdens de late bronstijd, en gaf haar naam aan een beschaving die zich verspreidde door de Griekse wereld. De meest bekende plek is hier de Leeuwenpoort, de ingang van de ommuurde stad met twee vrouwelijke stenen leeuwen erboven. Onderweg naar Athene maken we nog een stop aan het kanaal van Korinthe, een waterweg die de smalle landengte van Korinthe doorkruist en dusdanig het vasteland scheidt van de Peloponnesos. Aangekomen in Athene maken we een korte stadsrondrit langs o.a. het olympisch stadion en het parlement. De volgende 2 nachten verblijven we in het 5*-hotel Electra Metropolis gelegen in het hart van Athene.

DAG 10 (OLD)
Athene en z’n klassieke bezienswaardigheden

Sedert de gouden eeuw van Perikles heeft Athene de wereld verwonderd met z’n mysterieuze geest. Vaak aangeduid als de bakermat van de westerse beschaving, is Athene een 2.500 jaar oude mengelmoes van culturele en historische triomfen. De prachtige Akropolis en het Parthenon - zichtbaar vanuit bijna elk deel van de stad - zijn een highlight waarrond Athene nog steeds draait. Deze hooggelegen bezienswaardigheden zijn adembenemend, en het uitzicht vanaf de Akropolis op de stad Athene en de omliggende tempels is er één dat u altijd zal bijblijven. Ook het nieuwe Akropolis-museum is een must. We maken nog een boeiende stadswandeling door het toeristische hart van Athene en ontdekken de oudste wijk, Plaka, met pittoresk geplaveide steegjes, neoklassieke gebouwen en ambachtelijke winkels.

DAG 11 (O)

We genieten rustig van ons ontbijt. We verlaten Athene via de mondaine kust met de nieuwe bibliotheek en opera alvorens we richting de luchthaven gaan voor de rechtstreekse vlucht naar Amsterdam. Verder met transferdienst naar onze afstapplaatsen.

Hotel

DIVERSE HOTELS GRIEKENLAND

We selecteerden voor u hoogwaardige verblijfshotels:
- Thessaloniki: 2 nachten in 5*-hotel Electra Palace
- Kalambaka: 1 nacht in 4*-hotel Divani Meteora
- Itea/Delphi: 1 nacht in 4*-hotel Nafsika Palace
- Skafidia/Olympia: 1 nacht in 5*-hotel Aldemar Olympian Village
- Kalamata: 2 nachten in 4*-hotel Grecotel Filoxenia
- Nafplio: 1 nacht in 5*-hotel Nafplia Palace Hotel & Villas
- Athene: 2 nachten in 5*-hotel Electra Metropolis

Logies:
1A: éénpersoonskamer
2A: tweepersoonskamer

Vanaf € 2.395
Vertrek in september 2019
Inbegrepen
 • 10 x diner, overnachting en ontbijt
 • 9 x lunch met water & wijn
 • alle excursies met PremiumTours TopView
 • inkomgelden vlgs programma: Archeologisch museum Thessaloniki, grafheuvel Vergina, 2 Meteora kloosters, Archeologisch museum & site Delphi, site Mystras, theater & museum Epidaurus, site & museum Mycene, Akropolis & museum Athene
 • PremiumTours audioguide
 • luchthaventransfer H/T
 • rechtstreekse vlucht Amsterdam-Thessalonki en rechtstreekse vlucht Athene-Amsterdam met Transavia
 • BTW, wegen-, verblijf- en luchthaventaksen cfr. 01/11/2018
 • deskundige begeleiding door echte Griekenlandkenner
 • plaatselijke gidsen
Niet inbegrepen
 • overige dranken
 • reisverzekering