KASTELEN VAN DE LOIRE 'Premium' (Frankrijk)

De renaissance in de vallei van de Loire

Victor Hugo schreef ooit: ‘Het meest pittoreske en indrukwekkendste aan de Loire is de enorme muur van kalksteen die ook zandsteen en leem bevat en die tussen Blois en Tours de noordelijke oever omzoomt en telkens een andere aanblik biedt, met een onbeschrijflijke verscheidenheid en vrolijkheid, nu eens als een woeste rotspartij, dan weer als een Engelse tuin met bomen en bloemen, bekroond met rijpende wijnstokken en rokende schoorstenen, geperforeerd als een spons en bewoond als een mierenhoop’.

TOESLAG
1A: + € 235.

VERZEKERINGSTARIEF
globale reisverzekering: € 4,80/dag/pers.
enkel annuleringsverzekering: € 4,20/dag/pers.

OPSTAPPLAATSEN
• Mol, carpark Postelsesteenweg 27
• Hasselt, carpark Walenstraat 30
• Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
• Sint-Niklaas, carpark Heimolenstraat 20

Programma onder voorbehoud van wijziging

PDF-brochure

Reisprogramma

DAG 1 (D)

Tijdens de rit met de PremiumTours TopView worden we aan boord door onze reisleider en chauffeur aangenaam onthaald met een lekker ontbijt en krijgen we een mooie introductie van deze prachtige reis. Terwijl we comfortabel in de autocar zitten en het landschap zien veranderen komen we in de namiddag aan in Chambord. Tijdens een wandeling maken we kennis met het meest indrukwekkende kasteel van de Loire, een ware architecturale parel. In de vooravond komen we aan in ons 4*-verblijfshotel in Tours, Château Belmont, voor de eerste 4 nachten.

DAG 2 (OLD)

Het is geen wonder dat het landschap van het Loiredal op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Via het wijngebied van Vouvray, waar de beste witte wijnen tot rijping komen, gaan we naar Amboise en ontdekken we de vredige charme van het gevarieerde reliëf dat de Loire en zijn bijrivieren hebben gecreëerd. Hier ligt het Château du Clos-Lucé, het ouderlijke huis van koning Frans I, maar nog meer beroemd omwille van Leonardo Da Vinci die er als gast zijn laatste jaren doorbracht. Lichte lunch wordt voorzien. ‘De rust gaat niet vervelen en de melancholie is niet bitter', zo sprak Gustave Flaubert over het Kasteel van Chenonceau, een bouwkundig meesterwerk dat ook wel ‘Chateau des Dames’ wordt genoemd. Onze reisleider zal u de details hierover graag meegeven. Na al deze indrukken wandelen we door de tuinen en het park van het kasteel die de elegantie van het unieke landschap benadrukken.

DAG 3 (OD)

Château de Cheverny, een voorbeeld van het classicisme van de 17e eeuw, herbergt een prachtig interieur, perfect bewaard meubilair en is nog steeds privé-eigendom van de familie van Hurault. Aan de achterzijde is een hedendaagse tuin aangelegd die zich uitstrekt tot aan de oranjerie. Rond het kasteel ligt een uitstekend onderhouden park. Interessant is de hondenkennel met de grootste privémeute van Frankrijk. Indien mogelijk zien we tijdens de ‘soupe des chiens’ hoe gedisciplineerd deze honden worden afgericht. Onze verblijfplaats Tours is de hoofdplaats van de Touraine, een middeleeuwse stad met vakwerkhuizen langs smalle steegjes. De trots van de kathedraal St.-Gatien zijn de beroemde glas-in-loodramen met levendige kleuren. Onze stadswandeling eindigt aan de Place Plumereau waar het aangenaam vertoeven is, een mooie afsluiting van deze dag.

DAG 4 (OLD)

De imposante en mooie abdij van Fontevraud bevat een schat aan bijzonderheden en prachtig gerenoveerde gebouwen met muurschilderingen en grafmonumenten van o.a. Richard Leeuwenhart. Als één van de belangrijkste kloostercomplexen van Frankrijk zal ze beslist een bijzondere indruk nalaten. Tijdens een degustatie in de omgeving van Chinon komen we meer te weten over de rode wijnen van de Loire-streek. Met één van de mooiste tuinen van Frankrijk, mag een bezoek aan Château de Villandry op deze reis niet ontbreken. De uitzonderlijke tuinen, in de geest van de renaissance, passen harmonieus bij de elegante façades van het kasteel.

DAG 5 (OD)

Blois, de stad met een koninklijk karakter, dat loom langs de Loire ligt, heeft een rijke historie. Dat uit zich met het fraaie Château Royal de Blois, waar talrijke royals verbleven hebben. Vrije lunch. We eindigen onze Loire-route in Orléans, waar het standbeeld van Jeanne d’Arc ons begroet op het Place du Martroi. In de gotische Cathédrale Sainte-Croix vertellen de glasramen het leven van deze heldin. Als elegante afsluiter logeren we in het uitstekende Grand Monarque Hotel & Spa gelegen in het centrum van Chartres.

DAG 6 (OD)

Alvorens we de terugreis aanvatten genieten we nog van een rustig ontbijt. Chartres bezit terecht één van de beroemdste kathedralen van Frankrijk en is één van de enige ter wereld waar de glas-in-loodramen in hun geheel en in hun oorspronkelijke vorm bewaard zijn gebleven. De plaats waar de kathedraal zich bevindt, wordt sedert lange tijd gezien als een spirituele plaats. Op de terugreis worden de nodige haltes voorzien. We sluiten deze mooie reis af met een verzorgde broodmaaltijd in België.

Hotel

DIVERSE HOTELS KASTELEN VAN DE LOIRE

We selecteerden voor u hoogwaardige verblijfshotels:
Tours: 4 nachten in 4*-Château Belmont
Chartres: 1 nacht in 4*-hotel Best Western Le Grand Monarque

Logies:
1A: éénpersoonskamer
2A: tweepersoonskamer

Inbegrepen
 • 5 x diner, overnachting en ontbijtbuffet
 • 2 x lunch
 • 1 x wijndegustatie met regionale specialiteiten
 • 1 x wijndegustatie
 • 1 x broodmaaltijd op de terugreis
 • ontbijt en koude schotel aan boord op vertrekdag
 • reis en alle excursies met de PremiumTours TopView
 • inkomgelden volgens programma
 • PremiumTours audioguide
 • BTW, wegen-, verblijftaksen cfr. 01/11/2018
 • deskundige begeleiding
Niet inbegrepen
 • tafeldranken
 • reisverzekering