KROATIË 'Premium' (Kroatië)

Mediterrane parel met een rijk cultureel verleden

Een schitterende kust met talloze idyllische eilanden, een mengelmoes van culturen en een heerlijke, zuiderse keuken maken van Kroatië echt een land om te ontdekken. Iedereen die langs de Kroatische kust reist, zal betoverd zijn door de zinnenstrelende Adriatische Zee. U ervaart Zagreb, de hoofdstad op mensenmaat, de unieke schoonheid van de karstgebieden bij de Plitvicemeren en de watervallen van Krka. Dubrovnik, de ‘parel aan de Adria’, met zijn authentieke, historische binnenstad en ook Split, waar Romeinse keizers voor een stukje UNESCO Werelderfgoed hebben gezorgd, zullen u zeker weten te bekoren. U gaat ook een kijkje nemen over de grens in het Bosnische Mostar, een stad waar de oriëntaalse invloeden ontdekt kunnen worden. Een rustige en comfortabele tocht langs ongerept natuurschoon, met de ontdekking van middeleeuwse stadjes. Sretan put!

TOESLAG
1A: + € 470.

VREEMDE MUNTEN
Euro ter plaatse wisselen in kuna: 10 HRK = ca. € 1,33
en visa card.
OPMERKING
Bij reservatie officiële naam doorgeven!
Het programma van de 1e en 10e dag kan wijzigen afhankelijk van het vluchtschema.

VERZEKERINGSTARIEF
globale reisverzekering: € 4,80/dag/pers.
enkel annuleringsverzekering: € 4,20/dag/pers.

OPSTAPPLAATSEN
• Mol, carpark Postelsesteenweg 27
• Hasselt, carpark Walenstraat 30
• Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
• Sint-Niklaas, carpark Heimolenstraat 20
• Vertrekhal luchthaven Zaventem
(vertrektijden worden later meegedeeld)

Programma onder voorbehoud van wijziging.
 

PDF-brochure

Reisprogramma

DAG 1 (D)
Zagreb

Vertrek met rechtstreekse vlucht vanuit Brussel naar Zagreb, waar onze PremiumTours TopView ons opwacht. Zagreb heeft omwille van haar goede ligging een rijke geschiedenis en overvloed aan cultuur. De prachtige Habsburgse historie en mediterrane flair geven Zagreb een aantrekkelijke sfeer. De bovenstad van Zagreb is het politieke hart van Kroatië en is bovendien het oudste gedeelte van de stad. De benedenstad daarentegen is het resultaat van planmatige uitbreidingen van de 19e eeuw want de wereld kon niet groot genoeg zijn, grandeur en stijl voerden de hoofdtoon. We verblijven 1 nacht in het 4*-hotel Aristos te Zagreb.

DAG 2 (OLD)
Natuurwonder Plitvicemeren

Het Nationaal Park Plitvicemeren is door UNESCO als Werelderfgoed beschermd en is één van de mooiste natuurwonderen van Europa. Het park bestaat uit 16 meren die onderverdeeld zijn in de bovenmeren (Gornja) en de benedenmeren (Donja). Deze zijn ontstaan door de natuurlijke vorming van travertijn en dammen, die samen een grandioos architectonisch natuurfenomeen vormen. De essentie van dit gebied is schoonheid, in landschappen die soms woest, soms vredig, maar nooit ééntonig zijn (aangepast schoeisel voorzien). We verblijven de volgende 4 nachten in het design 4*- hotel D-Resort in Šibenik. Het luchtige, elegante hoteldesign zorgt voor een ontspannen sfeer.

DAG 3 (OLD)
Het middeleeuwse Trogir & het Slavische Šibenik

De goedbewaarde middeleeuwse stad Trogir zal ons met zijn prachtige gebouwen uit de Venetiaanse tijd weten te bekoren. De mooie romaanse kerken zijn gevuld met buitengewone renaissancistische en barokke werken. Het belangrijkste gebouw is de Sint-Laurentiuskathedraal met het bekende westelijke portaal, een meesterwerk van meester Radovan, het belangrijkste voorbeeld van romaans-gotische kunst in Kroatië. We voorzien een heerlijke lunch in een rustgevende omgeving. In een pittoreske, grillig gevormde baai waarin één van de mooiste karstrivieren van Kroatië, de Krka, uitmondt, ligt Šibenik. Deze oudste Slavische stad van Kroatië is een juweeltje aan de Adriatische Zee en bezit een bijzonder fraaie, laat-gotische kathedraal met Noord-Italiaanse invloeden. We laten ons tijdens een stadswandeling door Šibenik aangenaam verrassen door mooie gevels en gezellige pleintjes.

DAG 4 (OLD)
Het Romeinse Split & Salona

Dankzij haar economische en strategische waarde was Salona destijds de hoofdstad van de Romeinse provincie Dalmatië. De restanten van de stadsmuren, het amfitheater, de begraafplaatsen en de necropolis zijn vandaag de dag nog steeds te bewonderen. Verzorgde lunch. Split is één van de grootste havensteden aan de Adriatische Zee, een belangrijke industriestad en het voornaamste culturele centrum van Dalmatië. De bezienswaardigheden van de stad zijn grotendeels samengepakt in het paleis van Diocletianus, hetgeen het oude centrum van Split vormt. Aan de schilderachtige markt van Split, gelegen in de omgeving van de Srebrna Vrata, aan de voet van de Sint-Domniuskathedraal, kunnen we kennismaken met het dagelijkse leven van de inwoners en de gezelligheid van deze stad.

DAG 5 (OLD)
Zadar, een reis door de tijd & Nin

Zadar is gelegen op een smal schiereiland. De stad is rijk aan historische kunstschatten, afkomstig uit verschillende tijdperken. De oude stad bewaart onschatbare overblijfselen van 2000 jaar geschiedenis. Zo zijn er tal van Romeinse overblijfselen, middeleeuwse vestingmuren en Venetiaanse paleizen. De vroegromaanse Sint-Donatuskerk is hét symbool van de stad. In de Romeinse tijd was hier het forum. Uniek is het zeeorgel dat geluid maakt op het ritme van de golven van de Adriatische Zee. Niet ver van Zadar, op een eiland, ligt het stadje Nin, omringd door een ondiepe lagune. De middeleeuwse stadsmuren en stadspoort wijzen erop dat Nin een belangrijke rol speelde in de geschiedenis van Kroatië.

DAG 6 (OLD)
Van de spectaculaire watervallen van de Krka naar Mostar

Het Nationaal Park Krka, bekend om z’n mooie watervallen is een wonder van karstschoon. De watervallen van Skradinski Buk zijn de mooiste. Over een lengte van 400 m storten de watervallen zich over 17 cascades de diepte in. Rondom deze watervallen
loopt een aangelegd en goed begaanbaar wandelpad. Vandaag steken we de grens over naar Bosnië-Herzegovina en rijden langs Medjugorje, een jong bedevaartsoord naar Mostar. We verblijven voor 1 nacht in 4*-hotel Mostar.

DAG 7 (OLD)
Mostar, tragisch symbool van verbroedering

De oude Ottomaanse stad Mostar, herbouwd, gerestaureerd en hersteld, leeft weer als een prachtige 500 jaar oude, bedrijvige stad. Deze stad is prachtig gelegen in Bosnië-Herzegovina, in het benedendal van de rivier de Neretva. De oude brug (Stari Most), een boogbrug van 28 m uit 1566, evenzeer symbolisch voor de stevig verankerde filosofie van Mostar als voor de Ottomaanse architectonische stijl, vormt het kader voor oude gebouwen die aan de rotsoevers op elkaars schouders lijken te staan. Tussen de minaretten, de hamams en de cafécultuur staat het Muslibegović-huis, één van de grootste schatten van Mostar, een nationaal Bosnisch monument. Het is 300 jaar oud en wordt beschouwd als het mooiste Ottomaanse huis van de Balkan. We voorzien een verzorgde lunch. Onderweg naar Dubrovnik snuiven we de oosterse sfeer op in de middeleeuwse oriëntale stad, Počitelj. En via de Neretva-delta bereiken we het 5*-hotel Admiral Grand hotel in Slano waar we 3 nachten in kamers met lateraal zeezicht zullen verblijven.

DAG 8 (OLD)
Dubrovnik, juweel van het UNESCO Werelderfgoed

Dubrovnik, dat bestempeld wordt als de parel aan de Adriatische Zee, is met behulp van UNESCO helemaal gerestaureerd. De stad werd gesticht door de Grieken en groeide tijdens de Byzantijnse en Venetiaanse overheersing uit tot een belangrijke havenstad. Binnen de stadsmuren vinden we een schat aan cultuur en historie. Tijdens een wandeling door het oude centrum krijgen de belangrijkste monumenten onze aandacht: het franciscanenklooster met de oudste apotheek ter wereld, het Rectorenpaleis, het Sponzapaleis, het standbeeld van Orlando, de fontein van Onofrio en de kathedraal. Na de lunch wandelen we over de borstwering en genieten we van prachtige uitzichten over de oude stad.

DAG 9 (OLD)
Verkenning op het schiereiland Pelješac

Ston, gelegen op het schiereiland Pelješac, behoort tot één van de indrukwekkendste middeleeuwse steden van Kroatië. De stadskern is zeer compact; al kuierend ontdekt men de charme en de pracht van dit stadje het best. Een inspannende wandeling op de stadsmuren is zeker de moeite, want vanop de hoogste wachttorens heeft men een prachtig uitzicht over de vruchtbare vallei en de zoutpannen die tot de grootste van Europa behoren. Ook behoort de streek tot de beste wijnregio’s van Kroatië. In Mali Ston worden overheerlijke oesters gekweekt. De schone zee vol mineralen die zich mengen met karst zoetwaterbronnen en de rijke zeebodem waarin plankton zweeft, maken van deze baai de ideale biotoop.

DAG 10 (O)

Na het ontbijt vertrekken we naar de luchthaven van Dubrovnik voor onze terugvlucht naar Brussel. Vervolgens met transferdienst naar onze afstapplaatsen.

Hotel

DIVERSE HOTELS KROATIË 'Premium'

We selecteerden voor u hoogwaardige verblijfshotels:

1 nacht in 4*-hotel Aristos in Zagreb
4 nachten in 4*-hotel D-Resort in Šibenik:
1 nacht in 4*-hotel Mostar in Mostar
3 nachten in 5*-hotel Admiral Grand in Slano

Logies:
1A: éénpersoonskamer
2A: tweepersoonskamer

Inbegrepen
 • 9 x diner, overnachting en ontbijtbuffet
 • 6 x lunch met water & wijn
 • 1 x oesterdegustatie
 • 1 x prosciutto- en Pager kaas-degustatie met glas wijn
 • 1 x picknick aan Plitvicemeren
 • alle excursies met PremiumTours TopView
 • alle inkomgelden volgens programma: Nationaal Park Plitvice meren, Nationaal Park Krka, Muslibegovićhuis, stadswallen Dubrovnik, kathedralen en musea…
 • PremiumTours audioguide
 • luchthaventransfer H/T
 • rechtstreekse lijnvlucht heen Brussel-Zagreb met Croatia Airlines en terugvlucht Dubrovnik-Zagreb – Zagreb-Brussel met Croatia Airlines
 • BTW, wegen-, verblijf- en luchthaventaksen cfr. 01/11/2018
 • deskundige begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige dranken
 • reisverzekering