LAGO MAGGIORE 'Premium' (Italië)

De kunst van het leven

Ondanks zijn naam – ‘Groot Meer’ – is het schilderachtige Lago Maggiore niet het grootste meer van Italië, maar wel één van de bekendste. Z’n unieke geografische ligging zit daar zeker voor iets tussen: de bergachtige westelijke kust in Piemonte, de lagere oostelijke kust in Lombardije, en z’n noordelijke uiteinde in Zwitserland. Het Lago Maggiore is bovendien doordrenkt van geschiedenis en een typisch Italiaanse, mondaine glamour. De combinatie van de stijlvolle bouwwerken met de kleurrijke bloemen is werkelijk een streling voor het oog. Dankzij het milde klimaat groeit er ook nog eens een weelderige, mediterrane vegetatie langs de kusten. En om het plaatje helemaal compleet te maken ligt er in het achterland een wild en romantisch berglandschap met adembenemende uitzichten. Als verblijfplaats hebben we Stresa uitgekozen. Dit stadje geniet van een unieke ligging op de westelijke oever van het Lago Maggiore. Tijdens de uitstappen maakt u ook kennis met enkele andere meren zoals Orta en Como. De pracht van de Borromeïsche eilanden en de stad Milaan, hoofdstad van Lombardije, zullen u zeker weten te bekoren.

TOESLAG
1A: € 258
1B: € 558 Meerzicht kamer (op aanvraag)
2B: € 300 Meerzicht kamer (op aanvraag)

OPMERKING
Bij reservatie officiële naam doorgeven!
Het programma van de 1e en 7e dag kan wijzigen afhankelijk van het vluchtschema.

VERZEKERINGSTARIEF
globale reisverzekering: € 4,80/dag/pers.
enkel annuleringsverzekering: € 4,20/dag/pers.

OPSTAPPLAATSEN
• Mol, carpark Postelsesteenweg 27
• Hasselt, carpark Walenstraat 30
• Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
• Sint-Niklaas, carpark Heimolenstraat 20
(vertrektijden worden later meegedeeld)
• Vertrekhal luchthaven Amsterdam

Programma onder voorbehoud van wijziging.

PDF-brochure

Reisprogramma

DAG 1 (LD)
Italiaanse allure aan het Comomeer

Na de aankomst op de luchthaven van Milaan vertrekken we met de PremiumTours TopView naar Como. Onderweg plannen we een lichte lunch. Como heeft een mooi historisch centrum. In het hart van de oude stad aan het Piazza Duomo vinden we enkele belangrijke middeleeuwse monumenten zoals de Broletto, het voormalige stadhuis uitgevoerd in grijs, rood en wit marmer. De prachtige Dom behoort tot één van de belangrijkste kerkelijke gebouwen in Noord-Italië en bezit enkele kostbare kunstschatten, schilderijen en wandtapijten. Na ons geleid bezoek komen we even tot rust aan de fraaie, levendige promenade. We komen tijdig aan in ons 4*-hotel Regina Palace, zeer centraal gelegen aan de strandpromenade van Stresa, waar we de volgende 6 nachten logeren.

DAG 2 (OLD)
Door de ‘Honderd Valleien’ naar het Zwitserse Locarno

Na een rustig ontbijt vertrekken we met de PremiumTours TopView naar Domodossola, waar we aan boord gaan van de Centovalli-trein voor een onvergetelijk avontuur. Deze panoramische treinreis door de pittoreske Centovalli spoort langs diepe kloven en spleten met glinsterende watervallen en reist over kleurrijke alpenweiden, talrijke bruggen en door wijngaarden en bossen. Een onvergetelijke reis: afwisselend, fascinerend, comfortabel en indrukwekkend! Onderweg houden we halt aan een typisch stadje waar we in een rustiek restaurant kunnen genieten van lokale producten en traditionele gerechten. De treinrit eindigt 52 km verderop in Locarno, de warmste stad van Zwitserland. Na een bezoek aan de oude binnenstad keren we terug naar het hotel met de PremiumTours TopView.

DAG 3 (OD)
De magie van de Borromeïsche eilanden

De Borromeus-archipel ligt tussen de oevers van Stresa en Verbania. Vernoemd naar hun rijke eigenaars, bouwden de Borromeo’s fantastische weekendpaleizen in de romantische tijd van Italië, vol met antiek, schilderijen en porselein. Op het terrein creëerden ze betoverende tuinen en plaatsten ze zeldzame planten en exotische soorten. Vlak aan ons hotel nemen we de boot en bezoeken we 2 eilanden. Isola Madre is het grootste. Het beschikt over een park van 20 hectare dat wordt beschouwd als één van de meest indrukwekkende en goed bewaard gebleven parken in Italië. Het verstrijken van de tijd heeft de aantrekkingskracht van Isola Madre - met z’n oude bomen en een prachtige populatie pauwen, papegaaien en fazanten - niet verminderd. Het historische paleis, gelegen aan de uitstekende rots die het eiland domineert, dient nu als een museum. De poppen- en  porseleincollecties en het delicate poppentheater zijn bijzondere hoogtepunten. Isola Bella - misschien wel de meest bewonderde bestemming aan het Lago Maggiore - ontleent z’n faam aan het prachtige barokke paleis en de uitgebreide Italiaanse tuinen. Dankzij de genereuze sponsoring van de familie Borromeo kon een groep beroemde Italiaanse architecten dit unieke meesterwerk in de 17e eeuw creëren. We keren tijdig terug naar Stresa voor een ontspannende wandeling langs de promenade en het centrum.

DAG 4 (OD)
De veelzijdige kunststad Milaan

Vandaag brengen we een bezoek aan Milaan, de hoofdstad van Lombardije gelegen in de Po-vlakte. Even buiten het centrum ligt de Cimitero Monumentale, waar bekende Milanezen en Italianen begraven liggen. Het is een enorm complex met monumenten en architecturen ontworpen door belangrijke en zeer representatieve kunstenaars van 1886 (het jaar van de inauguratie) tot nu. Vanwege de hoge artistieke waarde van de sculpturen en andere werken die er aanwezig zijn, wordt het beschouwd als een echt openluchtmuseum. Wie naar Milaan gaat, kan ook niet naast de Dom. Vanop het dak en de terrassen kunnen we de vele fraaie details van de gotische kerk bewonderen en genieten we van één van de beste uitzichten over de stad. We maken een geleide stadswandeling langs de vele bezienswaardigheden die de stad te bieden heeft.

DAG 5 (OLD)
Lago Orta

Ten westen van het Lago Maggiore ligt het kleinere, mystieke Lago d’Orta, waar het kristalheldere water ons tegemoet spiegelt. Geplaatst op de top van een heuvel met uitzicht op het Ortameer, past de Sacro Monte di Orta perfect in het omringende landschap. De bossen, de verscheidenheid aan architecturale en decoratieve stijlen, en het betoverende panorama over het meer maken deze meditatieve plek uniek en sereen. De heilige berg is gewijd aan Sint Franciscus van Assisi, en elk van de twintig kapellen herinnert aan episodes van het leven van de heilige. Orta San Giulio ligt aan de oevers van het Ortameer en kijkt uit op het eiland dat zijn naam draagt. Het is één van de meest pittoreske historische steden van Italië. En dan ligt daar, midden in het meer, sprookjesachtig gelegen, het piepkleine en fotogenieke eiland San Giulio, met het benedictijnerklooster als blikvanger. De indrukwekkende Basilica di San Giulio staat bekend om haar prachtige, 15e-eeuwse muurschilderingen. Nog steeds wordt hier een eeuwenoude legende verteld…

DAG 6 (OLD)
Mooie plekjes aan de oever van het Lago Maggiore

"Een mooie tuin hoeft niet groot te zijn, maar eerder de realisatie van een droom, ook al is deze maar een paar vierkante meter breed en gelegen op een balkon." Dit is de visie die Neil Boyd McEacharn inspireerde om in 1931 het prachtige park van 20 hectare bij Villa Taranto te creëren, een perfect voorbeeld van een Engelse tuin in Italië. Zijn doel was om een omgeving te bouwen die in staat is om de rijkste verzameling kostbare exotische planten te huisvesten, in overeenstemming met de biologische kenmerken van elke soort. We lunchen in een pittoresk en mooi gelegen plaatsje aan het meer van Mergozzo. We keren terug naar Stresa, waar we de boot nemen naar Santa Caterina del Sasso, één van de meest intrigerende plekken aan het Lago Maggiore. De Hermitage - een bijzonder klooster tegen de rotswand van waaruit je de Borromeïsche Golf kan overschouwen - bestaat uit 3 architecturale kapellen en is een meesterwerk van elegantie en techniek.

DAG 7 (O)

Na een rustig ontbijt is het tijd om het Lago Maggiore achter ons te laten. We rijden naar de luchthaven voor onze terugvlucht naar Amsterdam.

Hotel

REGINA PALACE

Hotel Regina Palace 4* is gevestigd in een majestueus jugendstil-gebouw met een verfijnde klassieke inrichting. Het hotel ligt direct aan de oever van het Lago Maggiore in Stresa. De historische villa is een voorbeeld van Genuese architectuur, centraal gelegen in het stadscentrum. De aangename accommodatie met buitenzwembad ligt in een weelderige tuin met mediterrane planten. De kamers zijn volgens oude stijl ingericht maar vallen kleiner uit dan bij andere 4*-hotels, toch beschikken ze over al het gewenste comfort.

Logies:
1A: eenpersoonskamer
1B: eenpersoonskamer Meerzicht kamer (op aanvraag)
2A: tweepersoonskamer
2B: tweepersoonskamer Meerzicht kamer (op aanvraag)

Inbegrepen
 • 6 x overnachting en ontbijtbuffet
 • 5 x diner in hotel
 • 1 x diner op eiland
 • 4 x lunch
 • alle excursies met PremiumTours TopView
 • alle inkomgelden volgens programma: Centovallitrein van Domodossola naar Locarno, boottocht Borromeïsche eilanden Isola Madre & Isola Bella, Cimitero Monumentale, Dom van Milaan, boottocht San Giulio, Basilica di San Giulio, Villa Taranto...
 • PremiumTours audioguide
 • luchthaventransfer H/T
 • rechtstreekse lijnvlucht Amsterdam-Milaan en terug met KLM
 • BTW, wegen-, verblijf- en luchthaventaksen cfr. 01/11/2018
 • deskundige begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige dranken
 • reisverzekering