LAPLAND PUUR 'Premium' (Finland)


Fins Lapland is een ongelooflijk mooie plek waar de natuur door de ruige omstandigheden onbedorven is gebleven. De winter is de beste tijd van het jaar om naar Lapland te reizen, omdat de meeste traditionele activiteiten te maken hebben met sneeuw. U verblijft tijdens deze reis in Inari, hét centrum van de Sámi-cultuur in Lapland, bekend om z’n ongerepte natuur en adembenemende uitzichten, én een zeer goede plek om de Aurora Borealis te zien. Het is dé place to be voor de reiziger die op zoek is naar ongetemde natuur en inheemse cultuur. We selecteerden voor u enkele opwindende winteractiviteiten om deze reis onvergetelijk te maken. Kortom, reis met ons mee om het echte Lapland te ervaren!

 

Het 3*sup Wilderness Hotel Inari onderscheidt volgende kamertypes:

 • Wilderness kamer (ong. 30m2): zeer smaakvol ingerichte kamers met een knipoog naar de omliggende arctische natuur.
 • Inari Panorama Chalet (ong. 35m2): een luxe chalet met een aparte slaapkamer. De badkamer is voorzien van douche en sauna. Ontspannen kan u in de gezellige woonkamer met open haard, de grote panoramische ramen kijken uit op de Lapse natuur! Deze chalets zijn nieuw voor het winterseizoen 2019-2020.
 • Aurora Cabin (ong. 34m2): gelegen naast het Inari meer geven ze u een prachtig uitzicht op de hemel vanuit uw bed! Het glazen thermische dak zorgt ervoor dat het raam bij de laagste temperaturen ijs- en sneeuwvrij blijft. Een zeer unieke ervaring
 • mrt 2020
VertrekTijdsduurBeschikbaarheidPrijs
24/03/20208 dagenVolzet€ 2.770

TOESLAG 
1A: + € 380
1D: + € 135/nacht (op aanvraag)
2B: + € 450
2C: + € 560 (op aanvraag)
2D: + € 110/nacht (op aanvraag)

OPMERKING
plaatselijke tijd: Belgische tijd + 1 uur.

Bij reservatie officiële naam doorgeven!
Het programma van 1e en 8e dag kan wijzigen afhankelijk van het vluchtschema. 

Heen: Brussel 11u40 – Ivalo 18u20
Terug: Ivalo 13u55 – Brussel 18u20 
(uren onder voorbehoud)

VERZEKERINGSTARIEF 
globale reisverzekering : € 4,80/dag/persoon
enkel annuleringsverzekering : € 4,20/dag/persoon

OPSTAPPLAATSEN
Mol, carpark Postelsesteenweg 27
Hasselt, carpark Walenstraat 30
Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
Sint-Niklaas, carpark Heimolenstraat 20
Vertrekhal luchthaven Zaventem
(vertrektijden worden later meegedeeld)

Programma onder voorbehoud van wijziging

PDF-brochure

Reisprogramma

1e dag(D)

Na aankomst op de luchthaven van Ivalo, transfer naar ons hotel voor de eerste 3 nachten het 3*sup Wilderness Hotel Inari. Inari bevindt zich op ongeveer 265 km ten noorden van de poolcirkel en ligt aan de oever van het ‘Arctische’ Inari meer, het op twee na grootste meer van Finland. Voor het diner halen we onze aangepaste winterkledij op zodat we de koude temperaturen kunnen trotseren de volgende dagen. En wie weet spotten we deze avond al prachtige lichteffecten boven ons…

   

 

2e dag (OLD)
Sneeuwscootersafari & ijsvissen

Het bevroren Inari meer, ook wel de Sámi zee genoemd, is een unieke omgeving voor onze sneeuwscootersafari. We rijden langs enkele historische plekken zoals de wilderniskerk - het enige overgebleven gebouw in het oude dorpscentrum van Pielpajärvi - en de rots van Ukko, een natuurlijke formatie in het meer die de Sámi gebruiken als offerplaats. Onderweg stoppen we om enkele visnetten te bekijken en gaan we ijsvissen. Tijdens de lunch warmen we ons op rond het kampvuur en genieten we van een warme versnapering.        

   

 

 

 

 

 

3e dag (OLD)
Rendiersafari

Vandaag stappen we terug in de tijd en verplaatsen we ons op een oude, traditionele Sámi-manier, namelijk in een houten slee zachtjes getrokken door een rendier. We maken een mooie tocht van ca. 3 km terwijl we luisteren naar de stilte in het besneeuwde bos. Ongeveer halfweg warmen we ons op rond een kampvuur met een warm drankje. 

 

4e dag (OLD)
De Noordelijke IJszee

Een unieke dag vandaag! Na het ontbijt vertrekken we richting de Noordelijke IJszee of Arctische Oceaan. De route gaat door de schilderachtige landschappen van de arctische wildernis naar Nuorgam, we steken de grens over en rijden door de dramatische landschappen van Noord-Noorwegen, waarbij bomen steeds schaarser worden richting de Varangerfjord, die ontstond in de laatste ijstijd. Onderweg zijn verschillende haltes gepland, en onze gids vertelt tussendoor over de Sámi-bevolking, de machtige oceaan, de fauna en de flora en zoveel meer. In de namiddag komen we aan in Kirkenes, gelegen op enkele kilometers van de Russische en Finse grens, en vooral bekend als eindpunt van de beroemde Hurtigruten-postboot. De volgende 2 nachten verblijven we in het 4* Thon Hotel Kirkenes.

 

5e dag (OLD)
Exclusieve King Crab-safari & Snow Hotel

Dankzij de ligging aan de Barentszzee is één van de meest belangrijke exportproducten in Kirkenes de koningskrab oftewel de King Crab. Sinds de jaren zestig maakt de koningskrab deel uit van de zeefauna in deze wateren, waar ze prima gedijt en waardoor er een zeer grote populatie aanwezig is. In de voormiddag trekken we in een slee achter een sneeuwscooter naar een bevroren fjord. We aanschouwen hoe de koningskrabben vanuit de diepte naar boven worden getrokken en mogen uiteraard meehelpen. Nadien gaan we naar het Snowhotel, waar deze delicatesse voor ons klaargemaakt wordt. Een once-in-a-lifetime experience!

6e dag (OLD)
Kennismaking met de Sámi-cultuur

We keren terug naar Inari, waar we verder kennismaken met de cultuur en tradities van de Sámi. We brengen een bezoek aan het Siida Sámi Museum & Natuurcentrum van Noord-Lapland. Aan de hand van een tentoonstelling vertelt de gids ons over hoe de natuur en de lokale bevolking zich door de eeuwen heen hebben aangepast aan de extreme (weers)omstandigheden. De volgende 2 nachten verblijven we opnieuw in het 3*sup Wilderness Hotel, Inari. 

7e dag (OLD)
Huskysafari

Een huskysafari is een ‘must do’ tijdens uw bezoek aan Lapland. Na de uitleg over het leven van deze arctische dieren leert u hoe u met een slee moet omgaan. Vervolgens is het aan u en trekken de honden uw slee door het prachtige winterlandschap. Geniet van de opwinding van de honden voor de start en de serene stilte als ze mogen doen waar ze van houden: rennen door het besneeuwde landschap. Uw team bestaat uit 2 personen, waarbij 1 persoon de slee zal besturen en de andere persoon zit en geniet van het witte landschap. Halverwege kan er gewisseld worden. Een onvergetelijke belevenis! 

            

8e dag (O)

We genieten nog van een rustig ontbijt alvorens we ons naar de luchthaven van Ivalo begeven voor de terugvlucht. Dit was een unieke en onvergetelijke ervaring waarvan we nog lang zullen nagenieten!          

Hotel

DIVERSE HOTELS LAPLAND

We selecteerden voor u tijdens deze reis 5 nachten in het uitstekende 3*sup Wilderness Hotel Inari. Direct gelegen aan het Inari meer geniet u van adembenemende uitzichten. Dit hotel is de ideale locatie om het noorderlicht te spotten. We onderscheiden verschillende kamertypes, een Wilderness kamer, een Aurora Cabin (kan mits supplement voor 1 nacht gereserveerd worden) of een Inari Panorama Chalet . In Kirkenes verblijven we 2 nachten in het 4* Thon Hotel, mooi gelegen aan de Barentszzee.

Logies:
1A: éénpersoonskamer in een Wilderness kamer
1D: supplement Aurora Cabin/nacht voor éénpersoonsgebruik
2A: tweepersoonskamer in een Wilderness kamer
2B: tweepersoonskamer in een Inari Panorama Chalet
2C: tweepersoonskamer in een Inari Panorama Chalet met meerzicht
2D: supplement Aurora Cabin/nacht voor dubbel gebruik

 

 

Vanaf € 2.770
Vertrek in maart 2020
Inbegrepen
 • 7 x avondmaal, overnachting en ontbijtbuffet
 • 4 x lichte lunch
 • 1 x koningskrab lunch
 • 1 x picknick met soep en koffie/thee
 • alle excursies volgens programma: inkom Siida museum, sneeuwscootersafari met ijsvissen (5u.), huskysafari (bezoek aan een husky boerderij met safari), King crab-safari in Kirkenes met bezoek aan Snow Hotel, rendiersafari van ca. 3 km
 • aangepaste warme kledij
 • lijnvlucht Brussel-Ivalo via Helsinki H/T met Finnair
 • BTW, wegen-, verblijf- en luchthaventaksen cfr. 01/05/2019
 • excursies ter plaatse met Carolus PremiumTours autocar
 • deskundige begeleiding
Niet inbegrepen
 • tafeldranken
 • reisverzekering
 • persoonlijke uitgaven

Waarom 8 dagen?

Wij willen u laten genieten…! U reist naar een immens mooie bestemming met een prachtig winters wonderlandschap. U beleeft unieke winteractiviteiten en krijgt surrealistische indrukken die u op deze manier rustig kan verwerken. En… één van de redenen waarom u deze reis boekt, is om het noorderlicht of de Aurora Borealis te kunnen spotten, een prachtig natuurlijk fenomeen dat resulteert in een verbazingwekkende weergave van licht en kleur in de lucht. Helaas niet elke dag zichtbaar, maar u trakteert zichzelf op 7 avonden om dit spektakel mogelijks te aanschouwen