METZ, NANCY & LUXEMBURG 'Premium' (Frankrijk)

Een kunstzinnige citytrip

Metz, Nancy & Luxemburg, het zijn bekende namen op weg naar het zuiden langs de bekende Route du Soleil. We rijden er normaal voorbij, maar deze keer trappen we op de rem en ontdekken welke architectuur, kunst en rijke geschiedenis deze steden te bieden hebben. Bij het binnenrijden van Metz krijgen we meteen het ‘vakantie in Frankrijk’ gevoel dankzij de prachtig gerenoveerde huizen in de goudgele ‘jaumont’ kalksteen. Qua architectuur ontdekken we er uiteenlopende stijlen. In Nancy worden we ondergedompeld in de art nouveau, terwijl we in Luxemburg moderne sculpturen en hedendaagse architectuur ontdekken naast de vele historische gebouwen, pleinen en vestingwerken. Deze keer rijden we er dus niet voorbij maar laten we ons aangenaam verrassen!

TOESLAG
1A: + € 180.

VERZEKERINGSTARIEF
globale reisverzekering: € 4,60/dag/pers.
enkel annuleringsverzekering: € 4,00/dag/pers.

OPSTAPPLAATSEN
Mol, carpark Postelsesteenweg 27
Hasselt, carpark Walenstraat 30
Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
Sint-Niklaas, carpark Heimolenstraat 20

/sites/premiumtours.be/files/metz_versie_1_08082018.pdf
 

Reisprogramma

1e dag
De vader van Europa & geschiedenis in beweging in Metz

Via de Belgische autowegen rijden we vanuit de opstapplaatsen met de Premiumtours TopView richting Metz. Iets ten westen van Metz, in Scychazelles, bezoeken we het huis van Robert Schuman, de ‘architect’ van de Europese gemeenschap. Er hangt een opmerkelijke rust rond het Maison Schuman, zeer toepasselijk omdat het mede is bedoeld als monument voor de vrede in Europa. Vanuit de diepe, schitterend aangelegde tuin achter het huis heeft men een weids uitzicht over de Moezelvallei. In de namiddag ontdekken we Metz, een eigentijdse stad. door zijn centrale ligging in Europa is hier de historische erfenis zichtbaar vanaf de Gallisch-Romeinse periode tot nu. Het middelpunt van Metz is de indrukwekkende kathedraal Saint-Étienne met de enorme glas-in-loodramen van o.a. chagall, een must om te bezoeken. We wandelen door kronkelige straatjes en over pittoreske pleintjes met de talrijke gebouwen in de goudgele ‘jaumont’ kalksteen naar ons zeer centraal gelegen 4*-Hôtel La Citadelle MGallery By Sofitel.

2e dag
Luxemburg, kosmopolitische en dynamische stad op mensenmaat

Luxemburg stad, een belangrijk Europees en financieel centrum, is een mooie stad waar geschiedenis en moderne architectuur hand in hand gaan. We bezoeken de Kirchberg, het moderne en futuristische gezicht van de vestingstad. Omringd door de kantoren van de EU springt de gedurfde ronde vormgeving van de Philharmonie in het oog. In de namiddag wandelen we door het oude centrum, niet voor niets UNESCO Werelderfgoed. Luxemburg was in het verleden een belangrijke stad omwille van zijn strategische ligging en dit is nog steeds zichtbaar aan de uitgebreide verdedigingswerken. We bewonderen de mooie historische gebouwen zoals het Groothertogelijk Paleis, het stadhuis en de Notre-Dame en krijgen het gevoel door een groot pittoresk dorp te wandelen.

3e dag
Nancy, de hoofdstad van de art nouveau

Nancy beschikt met de Place Stanislas, Place de la Carrière en Place d’Alliance niet alleen over UNESCO Werelderfgoed, maar staat ook bekend als de stad van de art nouveau. Kunstenaars zoals Louis Majorelle, Émile Gallé en Antonin Daum zijn maar enkele bekende namen uit deze kunststroming die hun verblijfplaats hadden in Nancy. Veel van hun werk kunnen we bewonderen in het Musée de l’École de Nancy, gevestigd in het voormalige buitenhuis van Eugène Corbin, een groot verzamelaar en de beschermheer van de art nouveau in Nancy. Villa Majorelle een meesterwerk van art nouveau, was het voormalige huis en atelier van Louis Majorelle. Het is een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van de plaatselijke architectuur. We lunchen in een prachtig art nouveaukader. In de namiddag maken we een stadswandeling langs historische architectuur om te eindigen aan het befaamde Place Stanislas. Op dit ruimtelijke, artistieke en sierlijke plein bevindt zich het Musée des Beaux-Arts dat een geweldige kunstcollectie herbergt, maar ook een kleurrijke collectie van de beroemde Daum-vazen.

4e dag
Hedendaagse kunst in Metz

Een must-see in Metz is het eigentijdse kunstencentrum Centre Pompidou-Metz. Het gebouw, met zijn spectaculaire golfvormige dakconstructie, heeft een unieke architecturale stijl. Het presenteert moderne en hedendaagse kunst uit de collecties van zijn gelijknamige centrum in Parijs en het Musée National d’Art Moderne. Vrije lunch alvorens we onze terugreis aanvatten. We sluiten deze boeiende reis af met een verzorgd diner onderweg.

Hotel

LA CITADELLE MGALLERY

We verblijven in het 4*-Hôtel La Citadelle Mgallery By Sofitel, vlak bij het historische en culturele hart van Metz. de kamers zijn ruim en smaakvol ingericht.

Logies:
1A: éénpersoonskamer (beperkt)
2A: tweepersoonskamer

Inbegrepen
 • 3 x diner, overnachting en ontbijtbuffet
 • 1 x diner op de terugreis
 • 1 x lunch in art nouveaukader
 • 1 x lichte lunch
 • reis en alle excursies met PremiumTours TopView
 • alle inkomgelden volgens programma
 • plaatselijke gids in Nancy en Luxemburg
 • PremiumTours audioguide
 • BTW, wegen- en verblijftaksen cfr. 01/11/2017
 • deskundige begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige tafeldranken
 • reisverzekering