NAPELS & DE AMALFIKUST 'Premium' (Italië)

Cultuur en natuurpracht in Campania

Campania - de regio die Napels en de Amalfikust omvat - is een land van mythen en legendes, en sinds de oudheid begeerd vanwege z’n vruchtbare grond en de schoonheid van de kusten. Het is het Italië van de wildste dromen: een rijke, intense, hypnotiserende mix van arabesk straatleven, decadente paleizen, pastelkleurige dorpjes en inspirerende vergezichten. De regio telt meer dan één wonder. Om te beginnen zijn er Napels, stad van oude en nobele oorsprong, en de kleine dorpen van de Amalfikust, zoals Amalfi, Ravello en Positano. Staan ook op onze planning: het beroemde eiland Capri, de archeologische opgravingen van Pompeï en Herculaneum, en de Griekse tempels in Paestum. En vergeet de imposante Vesuvius en het fantastische Reggia di Caserta niet! Kortom, het milde klimaat, de schoonheid van de kusten, de rijkdom aan kunst en geschiedenis en de liefde voor eten maken van Campania een meer dan fascinerend gebied.

TOESLAG
1A: € 330

OPMERKING
Bij reservatie officiële naam doorgeven!
Het programma van de 1e en 7e dag kan wijzigen afhankelijk van het vluchtschema.

VERZEKERINGSTARIEF
globale reisverzekering: € 4,80/dag/pers.
enkel annuleringsverzekering: € 4,20/dag/pers.

OPSTAPPLAATSEN
• Mol, carpark Postelsesteenweg 27
• Hasselt, carpark Walenstraat 30
• Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
• Sint-Niklaas, carpark Heimolenstraat 20
• Vertrekhal luchthaven Zaventem

(vertrektijden worden later meegedeeld)
Programma onder voorbehoud van wijziging.

PDF-brochure
 

Reisprogramma

DAG 1 (D)
Vesuvius, vulkaan in de baai van Napels

Vertrek vanuit Brussel met een rechtstreekse lijnvlucht naar Napels. We stappen in de PremiumTours TopView en rijden richting de Vesuvius, een nog actieve vulkaan met een lange geschiedenis. De laatste uitbarsting dateert van 1944, maar de Vesuvius is bij ons vooral bekend van de uitbarsting in 79 na Chr., toen lavastromen Romeinse steden zoals Pompeï en Herculaneum begroeven. In een paar uur tijd veranderden de idyllische, begroeide hellingen in zand en as, en eiste de vulkaan duizenden levens. Het is een mooie weg omhoog tussen prachtige wijngaarden en lavavelden, het laatste stuk naar de top kan u desgewenst te voet doen. Bij helder weer genieten we van een fantastisch panoramisch uitzicht. Verder naar ons hotel, het 4*-La Medusa Hotel & Boutique Spa in Castellammare di Stabia. Dit elegante en stijlvolle hotel is gevestigd in een 18e-eeuws Bourbon-paleis en omringd door een prachtige tuin, een echte oase van rust.

DAG 2 (OLD)
Koninklijk Caserta & Romeins Herculaneum

Ongeveer 30 km ten noorden van Napels ligt het adembenemende Koninklijke Paleis van Caserta, met zijn 250 m lange gevel het grootste paleis van Italië. Het werd gebouwd in de 18e eeuw voor de heerser van Napels, de Bourbon-koning Charles III. Het paleis is een triomf van de Italiaanse barok en één van de belangrijkste werken van de Napolitaanse architect Luigi Vanvitelli. Na de lunch brengen we een bezoek aan Herculaneum, ook wel de zustersite van Pompeï. Begraven door dezelfde uitbarsting maar vernietigd op een andere manier - door een zogenaamde pyroclastische stroom - bleven de gebouwen beter bewaard. De hitte van de pyroclastische stromen verkoolden het hout, zodat archeologen later enkele van de originele deuren, dakbalken en zelfs meubels konden ontdekken. Voeg daarbij het feit dat Herculaneum een rijkere stad was dan Pompeï - met grotere, meer sierlijke gebouwen compleet met mozaïeken, fresco’s en marmeren bekleding - en je krijgt nóg indrukwekkendere ruïnes.

DAG 3 (OD)
Napels

Napels is een levendige en chaotische stad, vol prachtige historische en artistieke schatten en smalle, kronkelige straatjes met kleine winkeltjes. De Napolitanen hebben eeuwenlang aandacht én geld besteed aan hun prachtige kerken, terwijl de royalty's van verschillende grote huizen van Europa hun paleizen versierden. Napels dateert uit de 8e eeuw voor Chr. en kende zowel een Byzantijnse, Franse, Spaanse als Oostenrijkse overheersing, die elk uiteraard hun sporen nalieten. We maken een boeiende wandeling doorheen het historische centrum, Spaccanapoli, wat letterlijk ‘splitsing van Napels’ betekent. Deze geweldige wijk staat bekend om haar traditie, geschiedenis, kunst en cultuur, en ze vertegenwoordigt het best de karakteristieken van de stad. Een must-see is het Nationaal Archeologisch Museum. Het museum heeft één van 's werelds beste collecties Griekse en Romeinse antiquiteiten, waaronder mozaïeken, sculpturen, edelstenen, zilver en een verzameling Romeinse erotica uit Pompeï.

DAG 4 (OLD)
Eiland Capri

Capri is prachtig en ongelooflijk mooi. Steile kliffen rijzen majestueus op uit een onmogelijk blauwe zee, elegante villa’s zijn begroeid met blauwe regen en bougainvillea. Zelfs de bomen lijken zorgvuldig te zijn gemanicuurd. De rotsachtige kustlijn, kleurrijke haventjes, keizerlijke Romeinse villa’s en prachtige uitzichten vanop de heuvels zullen u zeker bekoren. Anacapri ligt verspreid over de hellingen van Monte Solaro, de top van het eiland. Het is een mooi wit dorpje met pittoreske steegjes en straatjes. In de namiddag brengen we een bezoek aan de Villa San Michele en haar tuin, een magische, uitzonderlijke plek waar u even de drukte van het alledaagse leven kan vergeten.

DAG 5 (OD)
De Amalfikust

Er is maar één manier om de verleidelijk mooie kust van Amalfi te bezoeken: langzaam, en met enkele essentiële musts op onze todolijst. Gelegen op de zuidelijke flanken van het schiereiland van Sorrento, is dit één van de mooiste kustgebieden van Italië. Hier duiken de bergen met hun steile rotswanden in de Tyrreense Zee, en ontdekken we prachtige steden die de bergen omhelzen. Een eerste stop maken we in het schilderachtige Positano, ooit een van de meest exclusieve resorts in Italië. We genieten van het bijzondere panorama op de pastelkleurige huizen die wel tegen de bergwand geplakt lijken. Door een paradijselijk landschap rijden we verder naar Amalfi dat een glorieuze geschiedenis kende als Maritieme Republiek. We wandelen langs de mooie promenade naar het aantrekkelijke Piazza del Duomo, met zijn terrasjes en de markante Duomo di Sant’Andrea, een architecturaal hoogtepunt. Gelegen als een adelaarsnest boven het duizelingwekkende landschap ademt Ravello een heel andere sfeer uit. We brengen een bezoek aan het vorstelijke landgoed Villa Rufolo, een 13e-eeuwse villa met als hoogtepunt de prachtige terrastuinen die als het ware over de zee hangen en een inspiratiebron waren voor de Parsifal-opera van Richard Wagner.

DAG 6 (OLD)
Paestum - buffelmozzarella – ‘De 3 Tenoren’ in Sorrento

Paestum - of Poseidonia zoals de stad oorspronkelijk heette, ter ere van Poseidon, de Griekse god van de zee - werd gesticht in de 6e eeuw voor Chr. door Griekse kolonisten. De zone van de Magna Graecia - het grotere Griekenland - begint hier en ademt pure geschiedenis uit. Wat deze archeologische site uniek maakt zijn de 3 van ’s werelds best bewaarde oude Griekse tempels uit de Dorische periode. We maken een reis doorheen de tijd naar de oude Grieken en Romeinen. Tussen de torenhoge Griekse tempels en de ongerepte Middellandse Zee ligt de uitgestrekte Piana del Sele, ook wel de ‘vlakte van de goden’. Dit hemelse gebied is de thuisbasis van de waterbuffel, die ’s werelds meest hemelse mozzarella produceert. We keren tijdig terug naar het hotel. Deze avond wonen we een concert van ‘De 3 Tenoren’ bij in het prachtige Correale Museum in Sorrento. We luisteren naar meesterwerken van de Italiaanse opera en Napolitaanse liederen in een concert vol emoties, romantiek en humor.

DAG 7 (OL)
Het Romeinse Pompeï

De verwoeste stad PompeÏ ligt aan de voet van de Vesuvius. Opgegraven over verschillende eeuwen heen, geven de overblijfselen ons vandaag een zeer mooi voorbeeld van een Romeinse stad en haar dagelijkse leven. De archeologische ruïnes van Pompeï beslaan een zeer uitgestrekt gebied met pleinen, tempels, baden, openbare gebouwen, villa’s, winkels… Tijdens een geleide wandeling bezoeken we enkele belangrijke bezienswaardigheden van deze begraven stad. Na de lunch rijden we naar de luchthaven voor onze terugvlucht, verder met transferdienst naar de afstapplaatsen

Hotel

LA MEDUSA HOTEL & BOUTIQUE SPA

U logeert in het charmante 4*-La Medusa Hotel & Boutique Spa, gevestigd in een 18e eeuws Bourbonpaleis, te midden van tuinen en een park. Het hotel beschikt over een mooie spa en zwembad.
De kamers zijn smaakvol en elegant ingericht, met uitzicht op het park of de baai van Napels.

Logies:
1A: eenpersoonskamer (beperkt)
2A: tweepersoonskamer

Inbegrepen
 • 6 x diner, overnachting en ontbijtbuffet
 • 3 x lichte lunch met water en wijn
 • 1 x degustatie van mozzarella als lichte lunch
 • alle excursies met PremiumTours TopView, uitgezonderd Amalfikust en eiland Capri met plaatselijke autocar
 • alle inkomgelden volgens programma: Vesuvius, Campania ArteCard voor 7 dagen, ferry Castellammare - Capri, Villa San Michele, Giardini di Augusto, Duomo di Sant’Andrea,…
 • Concert ‘De 3 Tenoren’ in Sorrento, zitplaatsen vooraan
 • PremiumTours audioguide
 • luchthaventransfer H/T
 • rechtstreekse lijnvlucht Brussel-Napels en terug met Brussels Airlines
 • BTW, wegen-, verblijf- en luchthaventaksen cfr. 01/11/2018
 • plaatselijke Nederlandstalige gids
Niet inbegrepen
 • overige dranken
 • reisverzekering