NOORDKAAP & LOFOTEN 'Premium' (Noorwegen)

Het land van de middernachtzon

Een reis naar het gebied boven de poolcirkel is om méér dan één reden een echt hoogtepunt van uw vakantie in Scandinavië. Hier, tussen de Noordelijke IJszee en de Russische grens, trekt de natuur onbelemmerd al haar registers open. In de zomer laat het licht van de nimmer ondergaande zon, in harmonie met de warme golfstroom, mensen, dieren en planten op het podium staan van een unieke wereld. U reist comfortabel doorheen Noors- en Fins-Lapland. Onze goed doordachte reisroute biedt u veel meer unieke ervaringen en belevingselementen dan bijgaande tekst kan weergeven. Tijdens deze rondreis bezoeken we Noord-Noorwegen, met de Lofoten en een deel van Finland…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

TOESLAG
1A: + € 480.

VREEMDE MUNTEN
Euro, Noorse Kroon en Visa Card.
10 NOK = ca. € 1,10.

OPMERKING
Bij reservatie officiële naam doorgeven!
Het programma van de 1e en 11e dag kan wijzigen
afhankelijk van het vluchtschema.

VERZEKERINGSTARIEF
globale reisverzekering: € 4,80/dag/pers.
enkel annuleringsverzekering: € 4,20/dag/pers.

OPSTAPPLAATSEN
• Mol, carpark Postelsesteenweg 27
• Hasselt, carpark Walenstraat 30
• Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
• Sint-Niklaas, carpark Heimolenstraat 20
(vertrektijden worden later meegedeeld)

Programma onder voorbehoud van wijziging.

PDF-brochure

Reisprogramma

DAG 1 (D)
Trondheim

Vertrek naar Amsterdam voor onze lijnvlucht naar Trondheim. We stappen in de PremiumTours TopView en rijden naar het centrum van Trondheim voor een stadsbezichtiging en een bezoek aan de domkerk van Nidaros, het meest waardevolle middeleeuwse gebouw van Noorwegen.

DAG 2 (OLD)
Trondheim - Grong - Mo i Rana

Vandaag rijden we in noordelijke richting doorheen de mooie provincies Trøndelag en Nordland. Een fascinerende tocht langs de Trondheimfjord, via Steinkjer, langs het Snåsavatnetmeer naar Grong. Verder langs een prachtig berg- en meerlandschap naar Mosjøen, een heel klein stadje aan de Vefsnfjord en vervolgens naar Mo i Rana.

DAG 3 (OLD)
Mo i Rana - Svolvær (Lofoten)

We rijden doorheen het Dunderlandsdal en doorkruisen het bekende Saltgebergte, waar we de noordpoolcirkel oversteken (halte). Verder over Fauske naar Skutvik, 2 uur durende overtocht naar Svolvær, hoofdstad van de Lofoten en tevens de voornaamste vissershaven. Als we de Lofoten naderen, zien we vele steile bergen vanuit de zee oprijzen. Hier op de Lofoten betreden we een andere wereld. We verblijven de volgende 2 nachten in Svolvær.

DAG 4 (OLD)
Lofoten in geuren en kleuren

Deze dag staat in het teken van ‘de rijke geur van de Lofoten’. We verkennen deze archipel waarvan de 5 grote eilanden met tunnels en bruggen verbonden zijn. De archipel is bezaaid met felgekleurde, geschilderde huisjes en rekken waaraan de stokvis droogt. We reizen langs pittoreske vissersdorpjes tot het zuidelijkste dorpje Å. Waarachtig mooi!

DAG 5 (OLD)
Svolvær -Tromsø

Na het ontbijt rijden we naar Fiskebøl en nemen van hieruit de nieuwe Lofast-route naar Lilleng. Rit via Bjerkvik en Andselv naar Gratangen. Na de lunch via Nordkjosbotn en langs de Balsfjord naar Tromsø, ook ‘het Parijs van het Noorden’ genoemd. We brengen een bezoek aan de ‘IJszeekathedraal’.

DAG 6 (OLD)
Tromsø - Alta

Tromsø is de grootste Noorse stad boven de poolcirkel en was de startplaats van talrijke poolexpedities. Een bezoek aan het poolmuseum (facultatief) is hier een aanrader. Na wat vrije tijd vertrekken we richting Alta en nemen tweemaal een overzetboot. We steken eerst de Storfjord en daarna de Lyngenfjord over. Omwille van de verschillende bootoverzetten wordt er voor vandaag een verzorgd lunchpakket voorzien. Dit alles in het unieke kader van de 1800 m hoge Lyngen Alpen. De Kvænangsfjell bergpas biedt ons adembenemende uitzichten over een diep ingesneden fjordenlandschap.

DAG 7 (OLD)
Alta - Honningsvåg

Vandaag begint de laatste etappe naar het meest noordelijke punt van Europa, de Noordkaap. Op een rustig tempo rijden we door het Senneland met zijn bergtoppen en ravijnen, langs de Porsangerfjord en houden halt in een typisch vissersdorpje. Langs indrukwekkende tunnels en een brug bereiken we het Noordkaapeiland Magerøya en ons hotel in Honningsvåg, waar we 2 nachten zullen verblijven. Na het avondmaal bewonderen we het fenomeen van de middernachtzon met een onvergetelijk uitzicht op de Arctische IJszee en op het Noordkaapplateau, Europa’s noordelijkste stukje land.

DAG 8 (OLD)
Eiland Magerøya ‘van maanlandschap tot arctische idylle’

De weg naar Gjesvær lijkt op sommige plaatsen op een maanlandschap. Voor we de Noordelijke IJszee kunnen zien, wanen we ons in niemandsland. Vanaf een heuveltop komt de mooi gelegen baai van Gjesværstappan in zicht, een archipel van 100 grotere en kleinere rotseilanden. Het contrast is verbluffend. Verder naar Skarsvåg, een lief klein vissersdorpje van waaruit een mooie wandelweg naar de Kirkeporten vertrekt. We laten u ook kennismaken met het dorpje Kamøyvær, meer dan een omweg waard.

DAG 9 (OLD)
Honningsvåg - Saariselkä

We verlaten Magerøya en rijden langs de Finnmark-hoogvlakte naar Karasjok, niet ver van de Noors-Finse grens. Indien mogelijk bezoeken we het Samen-parlementsgebouw. Interessant is ook het Sápmi Park, waar we meer te weten komen over de culturele leefwereld van de Samen. We krijgen nog een betere voeling met de streek tijdens een bezoek aan een husky-farm als we kennismaken met dit typische ras van poolhonden en hun schattige puppies. In de namiddag zetten we onze tocht verder door Fins-Lapland, via het Inarimeer, het ‘heilige meer der Lappen’, om Saariselkä te bereiken.

DAG 10 (OLD)
Saariselkä - Rovaniemi

We zetten onze reis door Fins-Lapland met z’n imponerende meren, uitgestrekte bossen en overstekende rendierkuddes verder en houden een rustig tempo aan met enkele interessante haltes onderweg om intenser kennis te maken met de flora eigen aan deze streek. In Sodankylä stoppen we aan de oudste houten kerk van de Samen en rijden verder zuidwaarts tot aan de poolcirkel. Hier houden we halt aan Santa Claus village, de verblijfplaats van de Kerstman.

DAG 11 (O)
Rovaniemi-terugvlucht

In de loop van de voormiddag vertrekken we naar de luchthaven van Rovaniemi voor de lijnvlucht naar Brussel, via Helsinki, met Finnair.

Hotel

DIVERSE HOTELS NOORDKAAP & LOFOTEN

Hoe noordelijker, hoe kleiner het hotelaanbod. We hebben in functie van de reisroute of de specifieke locatie telkens het betere of meest geschikte hotel van de regio of de stad zorgvuldig geselecteerd. Het comfort op de kamer varieert van nette standaardkamers (steeds aparte badkamer) tot comfortkamers. Dagelijks een Scandinavisch ontbijtbuffet en de avondmalen zijn in buffetvorm of 3-gangenmenu met koffie. 

Logies:
1A: éénpersoonskamer
2A: tweepersoonskamer

Inbegrepen
 • 10 x diner, overnachting en ontbijtbuffet
 • 9 x lunch
 • reis en alle excursies met PremiumTours TopView
 • inkomgelden volgens programma: Domkerk Trondheim, IJszeekathedraal in Tromsø, Noordkaaphal, Alta museum, Husky-farm, Kerkje Sodankylä…
 • wegen-, tunnel- en veerbootkosten
 • luchthaventransfer H/T
 • lijnvlucht heen Amsterdam-Trondheim met KLM en lijnvlucht terug Rovaniemi-Brussel, via Helsinki met Finnair
 • BTW, verblijf- en luchthaventaksen cfr. 01/10/2018
 • deskundige begeleiding
Niet inbegrepen
 • tafeldranken (water staat gratis op tafel)
 • reisverzekering