NOORSE FJORDEN 'Premium' (Noorwegen)

De mooiste Noorse fjorden

In het Noorse fjordengebied wordt u getrakteerd op het ene na het andere spectaculaire hoogtepunt. We nodigen u graag uit op een ontdekkingstocht door ’s werelds mooiste natuurpareltje, midden in het Noorwegen van de verbeelding. Ons programma is niet overladen, zodat u kunt reizen op het ritme van de natuur. Tijdens deze 10-daagse reis laten we u kennismaken met Zuidwest-Noorwegen. Dankzij onze zorgvuldig uitgestippelde reisroute ontdekt u dit weergaloze landschap in al zijn facetten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TOESLAG
1A: € 525.

VREEMDE MUNTEN
Euro, Noorse Kroon en Visa Card.
10 NOK = ca. € 1,10.

OPMERKING
Bij reservatie officiële naam doorgeven!
Het programma van 1e en 10e dag kan wijzigen afhankelijk van het vluchtschema.

VERZEKERINGSTARIEF
globale reisverzekering: € 4,80/dag/pers.
enkel annuleringsverzekering: € 4,20/dag/pers.

OPSTAPPLAATSEN
• Mol, carpark Postelsesteenweg 27
• Hasselt, carpark Walenstraat 30
• Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
• Sint-Niklaas, carpark Heimolenstraat 20
(vertrektijden worden later meegedeeld)
Programma onder voorbehoud van wijziging.

PDF-brochure

Reisprogramma

DAG 1 (D)
Peer Gynt in het Gudbrandsdal

Vertrek aan de opstapplaatsen met transfer naar Amsterdam voor de rechtstreekse vlucht naar Gardermoen, 40 km ten noorden van Oslo. We brengen u met de PremiumTours TopView meteen in het natuurschoon van het Noorse binnenland. Langs het uitgestrekte Mjøsameer, via Hamar en Lillehammer, een klein stadje dat wereldberoemd werd als centrum van de Olympische Winterspelen in 1994, bereiken we het Gudbrandsdal. We overnachten op de Peer Gyntweg in het gebergte.

DAG 2 (OLD)
Trollenweg en Ålesund

Voorbij Dombås rijden we door het imponerende landschap van het Romsdal met zijn steile, oprijzende bergwanden en watervallen. We volgen de ‘Golden Route’ en beklimmen de beroemde Trollenweg, een bergweg omgeven door hoge toppen en diepe kloven, die zijn naam ontleent aan de legenden over de ‘Trollen’. Verder rit doorheen berglandschappen, langs de Storfjord naar Ålesund. Te midden van deze stad bevindt zich de Aksla-berg, met z’n fantastisch uitzicht over de omliggende fjorden en de hoge toppen van de Sunnmøre Alpen.

DAG 3 (OLD)
Geirangerfjord

Een korte rit naar Magerholm, waar we de veerpont nemen naar Aursnes. We rijden door fjorden en berglandschappen naar Hellesylt. Tijdens een 1 uur-durende kruisvaart op de Geirangerfjord bewonderen we de talloze watervallen met illustere namen als ‘de Zeven Zusters’ en ‘de Bruidssluier’. De weg vanuit Geiranger naar Dalsnibba biedt ons spectaculaire panorama’s. Deze route kan omwille van weers- en verkeersomstandigheden gewijzigd worden. We overnachten in één van de prominente hotels, prachtig gelegen aan de Geirangerfjord, in kamers met fjordzicht.

DAG 4 (OLD)
Briksdalgletsjer

Vandaag volgt een fraai traject via Grotli en het Mårådal naar het zomerskigebied van Videseter. We nemen voldoende tijd om van dit unieke landschap te genieten. We rijden richting Briksdal en bezoeken er de beroemde Briksdalgletsjer. Een toffe wandeling of een rit met de fjord-mobiel (niet inclusief) leidt ons naar één van de gletsjertongen van de Jostedalsbreen, het grootste gletsjerplateau van Europa, een onvergetelijk landschap. Daarna rijden we naar ons uitstekend hotel prachtig gelegen aan het uiteinde van de Nordfjord.

DAG 5 (OLD)
Watervallen, hoogvlaktes en mooie panorama’s

Door het Våtedal en via het Jølstermeer naar Moskog. We volgen een mooie route met watervallen en panoramische uitzichten naar Balestrand, heel mooi gelegen aan de Sognefjord. Na de lunch nemen we een korte bootoverzet van Dragsvik naar Vangsnes. In Hopperstad bezoeken we het mooie staafkerkje en rijden we verder door een uniek natuurlandschap naar Voss, waar we overnachten in een historisch hotel.

DAG 6 (OLD)
Hanzestad Bergen

Vandaag besteden we een dag in Bergen, in deze Hanzestad verkennen we o.a. de Bryggen, de oude haven, de beroemde vismarkt, en wandelen we door het stadspark. Het avondmaal wordt geserveerd in een restaurant, gelegen op de Fløyen met een overweldigend uitzicht over Bergen en z’n omgeving.

DAG 7 (OLD)
Idylle aan de Hardangerfjord

Troldhaugen, het huis van de Noorse componist Edvard Grieg ligt mooi aan de fjord eventjes buiten de stad Bergen. We krijgen een rondleiding doorheen het museum gevestigd in het voormalige huis van deze beroemde componist. Tijdens de rit naar de Hardangerfjord bewonderen we in de omgeving van Norheimsund de mooie Steindalsfossen. Opmerkelijk is de wandelweg achter de waterval. We volgen de grillige oever van de Hardangerfjord, via de spectaculaire Hardangerfjordbrug naar Lofthus. In één van de mooiste hotels van Noorwegen, waar vroeger Grieg en nu de Noorse koningin te gast is, verblijven we de volgende nacht. In de namiddag maken we een wandelingetje in de schitterende omgeving en genieten van de historische sfeer en de luxe accommodatie in kamers met fjordzicht.

DAG 8 (OLD)
Hardangervidda

Vandaag doorkruisen we de 7 km lange steile weg door het Måbødal en rijden naar de uitgestrekte Hardangervidda, een bijzonder ruw landschap op het grootste hoogplateau van Europa en één van de mooiste nationale parken van Noorwegen. In Eidfjord bezoeken we het Hardangervidda Natuurcentrum, in Fossli de Vøringsfossen, de hoogste waterval van Noorwegen en we rijden over het bosarme plateau van de Hardangervidda met uitzicht op de bergketen van Hallingskarvet. We laten u kennismaken met de eindeloosheid van het landschap en bereiken Geilo in de late namiddag waar we logeren in een hotel ontworpen door een beroemde Noorse architecte.

9e DAG (OLD)
Hoofdstad Oslo

Via Torpo, Gol en de prachtige Hallingdal-vallei naar Hønefoss. We bereiken Oslo rond het middaguur. We voorzien een geleid stadsbezoek aan Oslo en bezoeken het Vigeland-Park, het stadhuis en het Vikingmuseum. We maken een rondrit langs het Koninklijk Paleis, de parlementsgebouwen en de belangrijkste bezienswaardigheden. We sluiten onze reis af in het beroemdste en meest prestigieuze hotel van Noorwegen. 

DAG 10 (O)
Hoofdstad Oslo

We vervolgen het bezoek aan de Noorse hoofdstad en kort na de middag vertrekken we naar de luchthaven van Gardermoen voor de rechtstreekse lijnvlucht naar Amsterdam. Transfer naar de afstapplaatsen.

Hotel

DIVERSE HOTELS NOORSE FJORDEN

U logeert in de betere eerste klasse hotels afhankelijk van de locatie, gelegen aan een fjord of in de bergen. In Bergen en in Oslo overnacht u in een 4*-hotel in het centrum van de stad. Overal worden Scandinavische buffetten of 3-gangenmenu’s aangeboden, ook uitgebreide ontbijtbuffetten. In Geiranger en in Lofthus is uw kamer met fjordzicht gereserveerd.

Logies:
1A: éénpersoonskamer
2A: tweepersoonskamer

Inbegrepen
 • 9 x diner, overnachting en ontbijtbuffet
 • 8 x verzorgde lunch met koffie
 • reis en alle excursies met PremiumTours TopView
 • alle inkomgelden volgens programma: Mini-cruise op de Geirangerfjord, Dalsnibba, Staafkerk Hopperstad, Fløibanen, Troldhaugen, Hardangervidda Natuurcentrum, Vigeland Park, Vikingmuseum Oslo, Opera Oslo…
 • PremiumTours audioguide voor bezoek Bergen & Oslo
 • boottocht op de Geirangerfjord
 • alle bootoverzetten
 • luchthaventransfer H/T
 • rechtstreekse lijnvlucht Amsterdam-Oslo en terug met KLM
 • BTW, wegen-, verblijf- en luchthaventaksen cfr. 01/10/2018
 • deskundige begeleiding
Niet inbegrepen
 • tafeldranken (water staat gratis op tafel)
 • reisverzekering