PRAAG 'Premium' (Tsjechië)

Muziek & cultuur

Praag is een uitzonderlijk mooie stad met een rijkdom aan architectuur die haar bewogen geschiedenis in het hart van Europa illustreert. In het centrum van de Tsjechische hoofdstad vindt u Staré Město, de oude stadskern met de bijzonder interessante Joodse wijk Josefov. Aan de andere kant van de Moldau ligt Malá Strana - één van de oudste wijken van Praag - met smalle, kronkelige straatjes aan de voet van het indrukwekkende burcht- en kathedraalcomplex Hradčany. Ook buiten het traditionele reisseizoen valt er in Praag op cultureel gebied heel wat te beleven en blijft deze stad een muzikaal trefpunt in Europa. Kortom… een stad die u nooit meer laat gaan!

TOESLAG
1A: + € 348

VREEMDE MUNTEN
onderweg euro; ter plaatse Tsjechische kroon.
Tsjechische kroon, 100 CZK = ca. € 3,70.

VERZEKERINGSTARIEF
globale reisverzekering: € 4,60/dag/pers.
enkel annuleringsverzekering: € 4,00/dag/pers.

OPSTAPPLAATSEN
• Mol, carpark Postelsesteenweg 27
• Hasselt, carpark Walenstraat 30
• Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
• Sint-Niklaas, carpark Heimolenstraat 20
(vertrektijden worden later meegedeeld)

Programma onder voorbehoud van wijziging.
/sites/premiumtours.be/files/praag_versie_1_17082018.pdf

Reisprogramma

DAG 1 (D)

Met de comfortabele PremiumTours TopView rijden we via de Duitse autowegen naar Frankfurt en Nürnberg door de Oberpfalz naar de Tsjechische grens. We overnachten in Pilsen, in een centraal gelegen en comfortabel 4*-hotel.

DAG 2 (OLD)
Pilsen en art nouveau & barok in Praag

Tijdens een kort geleid stadsbezoek aan Pilsen maken we kennis met de geboortestad van het wereldberoemde bier Pilsner Urquell. In Praag lunchen we in de Joodse wijk, Josefov. Een begeleide wandeling brengt ons langs de oude Joodse begraafplaats, synagogen en het Joodse raadhuis. Nog even genieten in de trendy winkelstraat Pařížská voor we inchecken in ons hotel, centraal gelegen en vlak bij verschillende bezienswaardigheden.

DAG 3 (OD)
Nové Město & Staré Město

We beginnen onze wandeling op het Wenceslasplein, het meest levendige plein van de stad. Het was hier dat de protestacties plaatsvonden van zowel de Praagse Lente als de Fluwelen Revolutie. De Oude Stad vormt als het ware een doolhof van leuke straatjes rondom de Oude Markt. De enorme hoeveelheid geschiedenis die op en rond dit oude stadsplein bewaard is gebleven, is verwonderlijk. Vlak bij de kruittoren bevindt zich het Representatiehuis Obecní Dům, één van de mooiste en bekendste gebouwen van Praag waar nu o.a. concerten plaatsvinden. Vroeger stond hier het paleis van de Boheemse koningen, nu is het een artnouveaugebouw en een ware streling voor het oog. Het Representatiehuis wordt gezien als het mooiste voorbeeld van jugendstilarchitectuur in Praag. Dineren doen we in een verzorgd restaurant in de omgeving van ons hotel.

DAG 4 (OD)
Karelsbrug en Malá Strana

De Karelsbrug verbindt de Oude Stad met de Malá Strana en is de bekendste attractie van Praag. Onder de Karelsbrug bevindt zich het eiland Kampa, omsloten door de Moldau en de Duivelsbeek (Čertovka), ook wel het Venetië van Praag genoemd. Het is heerlijk om door de smalle en kleurrijke straatjes van de Malá Strana te kuieren en ons te laten verrassen door de oude gebouwen en nobele paleizen. Een bijzondere bezienswaardigheid is de Sint-Nicolaaskerk in barokstijl, met haar opvallende, groene koepel. We keren tijdig terug naar ons hotel en nemen even wat vrije tijd. Dineren doen we in het befaamde Sarah Bernhardt-restaurant. In het neoclassicistische Standentheater genieten we van de opera ‘Don Giovanni’ van Wolfgang Amadeus Mozart.

Don Giovanni 30/03/2019: De opera ‘Don Giovanni’ van Mozart behoort tot de grootste glorie en culturele geschiedenis van Praag. De opvoering is op zich al uniek, omdat de wereldpremière ervan destijds hier plaatsvond terwijl Mozart hem zelf dirigeerde. ‘Don Giovanni’ wordt dus met reden de ‘opera van de opera’s’ genoemd. Deze opera vertelt het verhaal van de edelman Don Giovanni, een legendarische figuur maar vooral een vrouwenversierder. Bijgestaan door zijn niet altijd even gewillige knecht Leporello krijgen we een mix van komedie afgewisseld met dramatische scènes en een uiteindelijk fatale afloop. De manier waarop Mozarts muziek de tekst van Lorenzo da Ponte ondersteunt is wonderbaarlijk.

 

DAG 5 (OD)
De Praagse burcht

De Praagse burcht is een groots paleizencomplex met als meest in het oog springende gebouw de indrukwekkende Sint-Vitusdom. Ook het Gouden Straatje, met karaktervolle 16e-eeuwse huisjes, behoort tot de meest gefotografeerde plekken van de stad. Onze reisleider geeft ons een mooie uiteenzetting over de Boheemse vorsten en over de bijzondere vondsten. In de nabijheid van de Praagse burcht bezoeken we de Loretokerk en paleizen en het Strahovklooster, gekend om zijn bibliotheek, rijk aan eeuwenoude boeken en manuscripten. Nadien nemen we even vrije tijd en/of rust, nuttigen we het diner en genieten we van de balletvoorstelling ‘Het Zwanenmeer’ van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski.

Het Zwanenmeer 31/03/2019: Dit ‘ballet der balletten’ is nog altijd één van de meest uitgevoerde en voor velen ook het mooiste ballet van de wereld. We zijn getuige van het beroemde liefdesverhaal van prins Siegfried en prinses Odette, die door tovenaar Rotbart is veranderd in een zwanenkoningin. Enkel pure liefde kan deze betovering doorbreken. Een voorstelling
vol romantiek, op de onvergetelijke muziek van Tsjaikovski.

DAG 6 (OLD)
Würzburg

We slapen uit, verlaten Praag in de voormiddag en rijden richting Würzburg. Deze oude residentie- en jonge universiteitsstad biedt een zeer mooie combinatie van geschiedenis en cultuur. We brengen een bezoek aan de Residentie van Würzburg, gebouwd in opdracht van de prins-bisschoppen in de 18e eeuw, is dit een pareltje onder de barokke paleizen van Duitsland. Architect van dienst was de in die tijd beroemde Balthasar Neumann; de prachtige fresco’s zijn van de hand van Giovanni Battista Tiepolo. Op het adembenemende plafond in het trappenhuis zullen we o.a. zijn meesterwerk ‘Apollo en de Vier Continenten’ bewonderen. We overnachten in de omgeving van Würzburg in een comfortabel 4*-hotel.

DAG 7 (OD)

Vanuit Würzburg vatten we de terugreis aan met de comfortabele PremiumTours TopView, langs de Duitse autowegen naar België. Deze exclusieve reis sluiten we af met een broodmaaltijd onderweg.

Hotel

DIVERSE HOTELS PRAAG

Gun uzelf de luxe van een comfortabele hotelkamer.
In Pilsen verblijft u in het comfortabele 4*-hotel Marriott Courtyard en in Praag reserveren wij voor u uw kamer in het 5*-Hotel Hilton Old Town. Zeer centraal gelegen in de historische binnenstad biedt het elegante kamers met een hedendaagse inrichting. In de omgeving van Würzburg overnacht u in 4*-hotel Freihof, gevestigd in een schitterend vakwerkgebouw.

Logies:
1A: éénpersoonskamer (beperkt)
2A: tweepersoonskamer

Inbegrepen
 • 6 x diner, overnachting en ontbijtbuffet
 • 1 x volwaardige lunch
 • 1 x broodmaaltijd & gebak
 • 1 x broodmaaltijd op terugweg
 • 2 x de vermelde voorstellingen met zitplaatsen in 1e categorie
 • reis en alle rondritten met de PremiumTours TopView
 • inkomgelden volgens programma:Joodse wijk, Obecní Dům, Sint-Nicolaaskerk, Loretokerk, Strahovklooster, Sint-Vitusdom, Clementinum, Residentie Würtzburg…
 • transfers van en naar de voorstellingen
 • PremiumTours audioguide
 • BTW, wegen- en verblijftaksen cfr. 01/07/2018
 • deskundige begeleiding
Niet inbegrepen
 • tafeldranken
 • reisverzekering