RIVIERCRUISE DOURO SPIRIT 'Premium' (Portugal)

Cruisen op de gouden rivier door het noorden van Portugal

In het noorden van Portugal slingert de Douro - of gouden rivier - zich langs duizenden wijngaarden naar de historische stad Porto. De Dourovallei is dan ook zo'n gebied waar u niet uitgekeken raakt. Prachtige landschappen met eindeloze wijnranken waar jaar in jaar uit de druiven groeien voor de wereldberoemde portwijn. We ontdekken mooie en karakteristieke stadjes, schilderachtige dorpjes, genieten van prachtige vergezichten en proeven uiteraard van de portwijn uit deze oudste, afgebakende wijnregio ter wereld.

 • okt 2019
VertrekTijdsduurBeschikbaarheidPrijs
28/10/20198 dagenNog maar 2 plaatsen beschikbaar€ 2.015

OPMERKING
Kleding aan boord: gezellige en informele sfeer, casual kleding.
Taal aan boord: Portugees, maar de bemanning spreekt ook Engels.
Munteenheid aan boord: euro.
Op het einde van uw cruise kan u uw onboard rekening ‘in cash geld’ betalen ofwel met credit card (Mastercard & Visa).
Plaatselijke tijd: Belgische tijd - 1 uur.

REISFORMALITEITEN:
geldige identiteitskaart volstaat.
Bij reservatie officiële naam doorgeven!

VERZEKERINGSTARIEF
globale reisverzekering: € 4,80/dag/pers.
enkel annuleringsverzekering: € 4,20/dag/pers.

OPSTAPPLAATSEN
• Mol, carpark Postelsesteenweg 27
• Hasselt, carpark Walenstraat 30
• Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
• Sint-Niklaas, carpark Heimolenstraat 20
• Vertrekhal luchthaven Zaventem

(vertrektijden worden later meegedeeld)

Programma onder voorbehoud van wijziging.

PDF-brochure

Reisprogramma

DAG 1 (D)

Na aankomst op de luchthaven van Porto, transfer naar de MS Douro Spirit, ons ‘rivierhotel’ voor de komende 7 nachten.

DAG 2 (OLD)
Bedevaartsoord Lamego en portwijndegustatie

’s Morgens laten we Porto achter ons en genieten we van de indrukwekkende landschappen alvorens we kort na de lunch aanmeren in Regua. Het bedevaartsoord Lamego, gelegen tussen de wijngaarden van Beira Alta, is een pittoresk en charmant stadje. Het museum van Lamego, gehuisvest in het voormalige bisschoppelijk paleis, stelt een waardevolle collectie tentoon, maar laat ons ook de binnenkant van dit grootse, antieke paleis met een sobere schoonheid zien. In het hart van de Dourovallei genieten we van een portwijndegustatie in de Sandeman Quinta do Seixo. Het domein biedt een verbazingwekkend uitzicht op de rivier en de terrasvormige wijngaarden.

DAG 3 (OLD)
Pinhão en lokale specialiteiten

De prachtig beschilderde tegels van het treinstation in Pinhão verbeelden het werk op de wijngaarden en de landschappen van de Douro. Vanuit Pinhão werd de portwijn per boot en later per trein naar Porto getransporteerd. We gaan voor een typische lunch met wijndegustatie naar een Portugees wijnlandgoed. We genieten tijdens een panoramische route langs uitgestrekte wijngaarden van dit adembenemende landschap alvorens we terug aan boord gaan.

Dag 4 (OLD)
Salamanca

Vandaag maken we een excursie naar Salamanca. Typisch hier zijn de gebouwen uit bleke, goudkleurige zandsteen, waardoor Salamanca de bijnaam ‘Gouden Stad’ kreeg. We hebben aandacht voor de twee kathedralen, de universiteit en de Plaza Mayor, het grootste en meest grandioze plein van Spanje. Tijdens een typisch Spaanse lunch genieten we van een flamencoshow.

DAG 5 (OLD)
Het middeleeuwse Castelo Rodrigo en genieten van de schoonheid in de Dourovallei

In het dorpje Castelo Rodrigo, schilderachtig gelegen op een heuveltop, vond in het verleden meer dan één veldslag plaats. Spanje en Portugal vochten hier herhaaldelijk grensconflicten uit en alleen al daarom is dit dorp een bezoekje waard. In de namiddag genieten we van schitterende uitzichten op de adembenemende Dourovallei. ’s Avonds verwacht de kapitein u voor z’n traditionele diner.

DAG 6 (OLD)
Casa de Mateus en Vila Real

Het befaamde landgoed Casa de Mateus is een pareltje van Portugese barok en bevindt zich te midden van prachtige tuinen. Een must om te bezoeken! In Vila Real wandelen we langs goed bewaarde aristocratische gebouwen en huizen met rijkelijk versierde smeedijzeren balkons, typisch voor de Portugese architectuur. Terug aan boord passeren we Entre-os-Rios, een plaats waar de Douro en de Tâmega samenvloeien en de natuur nogmaals haar schoonheid toont. ’s Avonds meren we aan in Vila Nova de Gaia, nog steeds een belangrijke omslaghaven en opslagplaats voor portwijnen. Van hieruit hebben we een prachtig zicht op de Douro en Porto.

DAG 7 (OLD)
Porto en het ontstaan van Portugal

Gelegen op een steile rots prijkt Porto boven de Douro uit. Het oude stadscentrum is een opeenstapeling van kerken, kapelletjes en monumenten verspreid over hoge, smalle straatjes. Nauw verbonden met het begin van de geschiedenis van Portugal is Guimarães, de geboorteplaats van de eerste koning van Portugal. De stad heeft hierdoor een bijzonder symbolische waarde voor de Portugezen. Wat u nog zult ontdekken in hartje Porto? Dat de stad haar middeleeuwse karakter zeer goed behouden heeft. Porto straalt echt iets unieks uit!

DAG 8 (O)

In de ochtend nemen we afscheid van de bemanning en verlaten het schip. We begeven ons naar de luchthaven van Porto voor onze vlucht met terugreis naar België.

Hotel

MS DOURO SPIRIT****

Vanaf € 1.825
Vertrek in oktober 2019
Inbegrepen
 • 8-daagse cruise aan boord van de MS Douro Spirit volgens gekozen kajuittype
 • verblijf basis volpension vanaf diner 1e dag t/m ontbijt 8e dag
 • water/koffie en thee bij de lunches
 • rode/witte wijnen, bier, water/frisdranken tijdens het diner
 • welkomstcocktail
 • muziekprogramma aan boord
 • vrij gebruik van alle faciliteiten aan boord
 • bagageservice van de kaai naar de kajuit en omgekeerd
 • gebruikelijke fooien voor het boordpersoneel
 • alle inkomgelden volgens voorgesteld programma: excursies: Quinta do Seixo, Castelo Rodrigo, Salamanca, Quinta da Avessada, Casa de Mateus, Porto, Guimarães
 • luchthaventransfer H/T
 • vlucht naar Porto heen en terug
 • BTW, wegen-, verblijfs-, haven- en luchthaventaksen cfr. 01/07/2018
Niet inbegrepen
 • reisverzekering
 • persoonlijke uitgaven
 • overige inkomgelden
 • overige dranken