LUXE RIVIERCRUISE RIJN MS INSPIRE 'Premium' (*****)

Culturele hoogtepunten langs de Rijn & verrassend Amsterdam en Antwerpen

Deze verrassende riviercruise start in het Zwitserse Basel en eindigt in de op één na grootste havenstad van Europa, Antwerpen. Op een zeer ontspannen manier aan boord van ons varend Premium-hotel, de MS Inspire 5*, varen we langs de weelderige landschappen op het grensgebied tussen Duitsland en Frankrijk. We verkennen de historische steden Straatsburg en Mainz. In Nederland meren we aan in Nijmegen en Amsterdam, en ontdekken we deze steden vol geschiedenis en cultuur. We sluiten deze cruise af in eigen land, in Antwerpen. Gezien het uitzonderlijke en luxueuze karakter van dit schip is deze reis een waar cadeautje voor uzelf. Trakteer uzelf op 7 dagen puur genot!

ALGEMEEN
Kleding aan boord: gezellige en informele sfeer, casual
Taal aan boord: Engels
Munteenheid aan boord: euro.
Op het einde van uw cruise kan u uw onboard-rekening cash betalen of met een creditcard.

VERZEKERINGSTARIEF
globale reisverzekering: € 4,80/dag/pers.
enkel annuleringsverzekering: € 4,20/dag/pers.

OPSTAPPLAATSEN
• Mol, carpark Postelsesteenweg 27
• Hasselt, carpark Walenstraat 30
• Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
• Sint-Niklaas, carpark Heimolenstraat 20
(vertrektijden worden later meegedeeld)

Programma onder voorbehoud van wijziging.

/sites/premiumtours.be/files/cruise_inspire-versie_1_21082018.pdf

Reisprogramma

DAG 1 (D)

Met de comfortabele PremiumTours TopView rijden we via Luxemburgse, Franse en Zwitserse autowegen richting Basel. Omstreeks 16 uur gaan we aan boord van de MS Inspire 5*. We betrekken onze kajuiten, maken kennis met de faciliteiten die dit mooie schip aanbiedt en genieten van het eerste diner en onze eerste overnachting aan boord.

DAG 2 (OLD)
Straatsburg, hoofdstad van Europa

Straatsburg is een dynamische stad waar diverse Europese instellingen gevestigd zijn maar waar we ook erkend historisch erfgoed zullen ontdekken. De oude binnenstad wordt omringd door de rivier de Ill en is zeer levendig en karaktervol. Een absoluut meesterwerk van de gotische kunst is hier de uit roze zandsteen opgetrokken Notre Dame kathedraal, een imposant bouwwerk met o.a. prachtige glas-in-loodramen, een astronomische klok en aan de buitenzijde spraakmakende beeldhouwwerken. We maken een geleide stadswandeling langs de voornaamste bezienswaardigheden in de omgeving van de kathedraal richting de charmante en pittoreske wijk ‘La Petite France’. Dit oude, traditionele Straatsburg wordt doorkruist door fotogenieke straatjes en kanalen waar hoge kleurrijke vakwerkhuizen de kades flankeren.

DAG 3 (OLD)
De Domstad Mainz

In het statige Mainz, gelegen aan de samenvloeiing van de Rijn en de Main, is de vriendelijke en open sfeer van de stad en haar bewoners duidelijk voelbaar tijdens een wandeling over de markt en langs de liefdevol gerestaureerde oude stadskern. De imposante Mainzer Dom is de monumentaalste van de 3 romaanse domkerken aan de Rijn. De Sint-Stefanuskerk is bijzonder bezienswaardig omwille van de moderne gebrandschilderde ramen van Marc Chagall. In de namiddag zetten we onze vaarroute verder richting Nijmegen terwijl we genieten van het voorbijglijdende landschap van steile wijnhellingen, woeste burchten en de mooie vergezichten op o.a. steden als Koblenz, Bonn, Keulen, Düsseldorf en Duisburg.

Dag 4 (OLD)
Nijmegen, de oudste stad van Nederland

Al vroeg in de ochtend meren we aan in Nijmegen, een stad met een rijke cultuurhistorie die tot meer dan 2.000 jaar teruggaat. Mede door z’n strategische ligging was Nijmegen in het verleden vaak het middelpunt van conflicten, maar een geslaagde wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog maakte dat de stad haar dynamische karakter wist te behouden. Tijdens ons bezoek maken we een reis door de tijd en wandelen we langs sporen die herinneren aan o.a. de Romeinse tijd, de Middeleeuwen en de Tweede Wereldoorlog. We laten ons meevoeren met de spannende legende van Mariken van Nieumeghen en genieten van de aangename sfeer die deze stad uitstraalt. Voor de lunch gaan we terug aan boord van de MS Inspire 5* en
zetten we koers richting Amsterdam.

DAG 5 (OLD)
Wereldstad Amsterdam

Amsterdam - oftewel ‘dam aan de Amstel’- groeide van klein vissersdorp, zo’n 800 jaar geleden, uit tot een wereldstad, waarbij vooral in de beginjaren de handel in haring en bier een belangrijke rol speelde. De stad kende vooral een ongekende bloei en welvaart in de 17e eeuw, ook wel de ‘Gouden Eeuw’ genoemd, en dat drukte dan ook z’n stempel op het huidige uitzicht van het centrum. Al wandelend ontdekken we deze metropool met haar smalle steegjes, charmante hofjes, pleinen en uiteraard de wereldberoemde grachten en majestueuze grachtenpanden. Een museum van wereldklasse is ongetwijfeld het Rijksmuseum. Het herbergt duizenden historische objecten maar is misschien wel het meest bekend vanwege zijn collectie schilderijen van de grote Hollandse meesters uit de 17e eeuw. Een bezoek is dan ook een must!

DAG 6 (OLD)
Lekkernijen uit de zee

Via bekende en minder bekende waterwegen meren we na de lunch aan in Antwerpen, in de op één na grootste haven van Europa. Op ongeveer drie kwartier rijden ligt Yerseke, hét mossel- en oesterdorp van Zeeland. Met reeds een lange geschiedenis in het kweken van oesters is een bezoek meer dan de moeite waard. We wandelen langs de historische oesterputten, komen meer te weten over de kweek en de oestercultuur en proeven uiteindelijk van deze Zeeuwse zaligheid. We keren terug naar Antwerpen, gaan nog een laatste keer aan boord van ons luxe-schip en genieten deze avond nog een laatste maal van de uitstekende keuken en al de faciliteiten aan boord.

DAG 7 (O)
Havenstad Antwerpen

Na het ontbijt nemen we afscheid van de bemanning, verlaten we het schip en brengen we nog een laatste interessant bezoek aan Antwerpen. Een in het oog springend gebouw, gelegen in de oude haven op het Eilandje, is ongetwijfeld het ‘MAS’ of
’Museum Aan de Stroom‘. Met een gids gaan we dieper in op het ontwerp van dit gebouw en het idee hierachter. We bekijken zowel de buiten- als binnenkant en genieten van een mooi uitzicht op de stad Antwerpen. Een mooie afsluiter van deze luxe-riviercruise! Met een transferdienst worden we naar onze afstapplaatsen gebracht.

Hotel

MS INSPIRE*****

Vanaf € 1.295
Inbegrepen
 • transfer Basel heen/Antwerpen terug met PremiumTours TopView
 • alle begeleide excursies met kwaliteit en inhoud in eigen regie met PremiumTours TopView
 • 7-daagse cruise met MS Inspire 5* in het gekozen kajuittype
 • verblijf basis volpension vanaf diner 1e dag t/m ontbijt 7e dag
 • all-inclusive-drankenpakket
 • welkomstcocktail
 • vrij gebruik van alle faciliteiten aan boord
 • bagageservice van de kaai naar de kajuit en omgekeerd
 • gebruikelijke fooien voor het boordpersoneel
 • alle inkomgelden volgens programma
 • PremiumTours audioguide
 • BTW, wegen-, verblijf- en haventaksen cfr. 01/07/2018
Niet inbegrepen
 • persoonlijke uitgaven
 • overige inkomgelden
 • reisverzekering