ROTTERDAM & DEN HAAG 'Premium' (Nederland)

Het ondernemende, moderne Rotterdam en nationale kunst in Den Haag

Tijdens deze reis ontdekken we Middelburg en wandelen er langs prachtige, oude panden en rijden verder langs de Maasvlakte naar Rotterdam, de hoofdstad van Zuid-Holland, maar vooral bekend als de internationale zeehaven van Nederland. Maar Rotterdam heeft zoveel meer te bieden. We bewonderen er de moderne skyline, de Kop van Zuid met de hoogste wolkenkrabbers van Nederland en komen meer te weten over ‘het Nieuwe Bouwen’ met industriële elementen. Met de meeste  bezienswaardigheden per vierkante meter van Nederland ademt Den Haag volop cultuur en historie uit en heeft wat dat betreft een prominente plaats in Europa en de wereld omdat het bol staat van historische gebouwen en monumenten. We bezoeken er de Haagse highlights zoals het Binnenhof, het beroemde Mauritshuis en het indrukwekkende panorama Mesdag.

TOESLAG
1A: + € 116.

VERZEKERINGSTARIEF
globale reisverzekering: € 4,60/dag/pers.
enkel annuleringsverzekering: € 4,00/dag/pers.

OPSTAPPLAATSEN
Mol, carpark postelsesteenweg 27
Hasselt, carpark Walenstraat 30
Antwerpen, crowne plaza Hotel
Sint-Niklaas, carpark Heimolenstraat 20
(vertrektijden worden later meegedeeld)

/sites/premiumtours.be/files/rotterdam_versie_1_08082018.pdf

Reisprogramma

1e dag
Middelburg en ingenieuze techniek tegen water

We maken een geleide stadswandeling doorheen de monumentale historische binnenstad, onder de hoge abdijtorens en door de schilderachtige steegjes met imposante monumenten en sierlijke gevels. Via de Deltawerken bereiken we de haven van Rotterdam, waar een mix van industrie en cultuur garant staat voor een unieke sfeer. De Maasvlakte heeft de Nederlandse kustlijn de laatste jaren drastisch veranderd. Ze is het meest sprekende voorbeeld van innovatie en duurzame ontwikkeling in één van de grootste havens ter wereld. De volgende 3 nachten verblijven we in het 5* Hilton Hotel Rotterdam, zeer centraal gelegen in het bruisende centrum van de stad.

2e dag
Den Haag, bruisende regeringsstad

Den Haag, de ‘Koninklijke stad aan de zee’, is één van de meest bijzondere steden van Nederland. De stad met de meeste bezienswaardigheden per vierkante kilometer in Nederland ademt volop cultuur en historie uit. Het Mauritshuis toont een wereldberoemde collectie met het beste van de Nederlandse schilderkunst uit de gouden eeuw. Het stadsleven in Den Haag concentreert zich rond de Hofvijver en het gebouwencomplex op het Binnenhof, waar het parlement zich bevindt. Tijdens een geleide wandeling ontdekken we historische en culturele bezienswaardigheden en hebben we oog voor koninklijk en politiek erfgoed.

3e dag
UNESCO in Rotterdam & Nieuwe architectuur

Een van de voornaamste industriële monumenten van Rotterdam is de Van Nelle Fabriek. een geleid bezoek aan dit iconische voorbeeld van ‘het Nieuwe Bouwen’ in Nederland mag niet ontbreken. Rotterdam bevat heel wat moderne en architecturaal waardevolle gebouwen en staat al geruime tijd bekend omwille van zijn grensverleggende architectuur. Voor de vrije lunch trekken we naar de nieuwste parel van Rotterdam: de Markthal, met diverse horecazaakjes en foodbars tijdens een rondrit in de namiddag voelt deze stad aan als een toneel van langzaam veranderende coulissen. We gaan dieper in op het verhaal van de stad van het bombardement tot de wederopbouw.

4e dag
Urban farming & Panorama Mesdag

In de voormiddag nemen we een kijkje in Europa’s grootste stadsboerderij. gelokaliseerd in het oude Philipskantoor ‘De Schilde’ van Den Haag, vinden we op 35 m hoogte de grootste ‘rooftopfarm’. We komen meer te weten over hoe we dichtbij duurzaam voedsel kunnen produceren en welke kennis en technologie hiervoor nodig is. Lichte lunch gevolgd door een bezoek aan het panorama Mesdag. Hendrik Willem Mesdag, één van de bekendste kunstenaars van de Haagse School, legde dit vergezicht op de zee, de duinen en het dorp Scheveningen vast op een panoramisch doek en creëerde daarmee het grootste schilderij van Nederland. Nog steeds op zijn oorspronkelijke plaats bewaard, is het het oudste panorama ter wereld. Nog even uitwaaien en ontspannen op de pier alvorens we nog genieten van een verzorgd avondmaal op een locatie mooi gelegen in de jachthaven van Scheveningen.

Hotel

HILTON ROTTERDAM*****

U verblijft in het 5* Hilton Rotterdam, zeer elegant hotel met vele faciliteiten, een zeer aantrekkelijke ligging midden in het bruisende centrum van de stad en een hoogstaand serviceniveau met persoonlijke aandacht.

Logies:
1A: standaard éénpersoonskamer
2A: standaard tweepersoonskamer

Inbegrepen
  • 3 x overnachting en zeer verzorgd ontbijt in het 5* Hilton Hotel Rotterdam
  • 4 x diner
  • 2 x lunch
  • reis en alle rondritten met PremiumTours TopView
  • alle inkomgelden volgens programma
  • PremiumTours audioguide
  • BTW, wegen- en verblijftaksen cfr. 01/11/2017
  • deskundige begeleiding
Niet inbegrepen
  • tafeldranken
  • reisverzekering