SALZKAMMERGUT NIEUWJAAR 'Premium' (Oostenrijk)

Idyllisch SALZKAMMERGUT

Nieuwjaar aan de Wolfgangsee

Ook dit jaar vieren we nieuwjaar in een uniek kader! Het mooie Salzkammergut heeft een typisch Oostenrijkse uitstraling en oogt met zijn talrijke meren ook idyllisch in de winter. Menigmaal was deze streek het decor van bekende films. We brengen een uitgebreid bezoek aan Salzburg, een groot openluchtmuseum dat z’n historische stadsgezicht goed heeft weten te behouden. In deze regio zijn de thema’s zout en wellness niet ver weg, en klinken namen als Mozart, ‘The Sound of Music’ en Sissi als muziek in de oren. Maar het absolute hoogtepunt is ongetwijfeld het nieuwjaarsconcert in de Felsenreitschule, waar we 1e categorie tickets voor u reserveerden. Kortom… een unieke belevenis tijdens deze sfeervolle dagen!

TOESLAG
1A: + € 140.

VERZEKERINGSTARIEF
globale reisverzekering: € 4,60/dag/pers.
enkel annuleringsverzekering: € 4,00/dag/pers.

OPSTAPPLAATSEN
• Mol, carpark Postelsesteenweg 27
• Hasselt, carpark Walenstraat 30
• Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
• Sint-Niklaas, carpark Heimolenstraat 20
(vertrektijden worden later meegedeeld)

Programma onder voorbehoud van wijziging.

/sites/premiumtours.be/files/salzkammergut-versie_1_16082018.pdf

Reisprogramma

DAG 1 (D)

Met de comfortabele PremiumTours TopView rijden we via de Duitse autowegen richting Salzburg. Ten oosten van Salzburg bevindt zich de regio Salzkammergut, een wonderschoon merengebied dat zo uit een fotoboek lijkt te komen. Hier bevindt zich ons hotel voor de volgende 5 nachten, het 4* Seehotel Brandauers Villen, zeer mooi gelegen aan de Wolfgangsee.

DAG 2 (OD)

Salzburg, een prachtige stad met een rijk verleden. Tijdens een wandeling verkennen we samen met een stadsgids de eeuwenoude historische binnenstad, die nog steeds de rijkdom van destijds uitstraalt. Geklemd tussen de rivier de Salzach en de Festungsberg, vergaarde deze stad haar rijkdom met zout. Met de winst van deze lucratieve zouthandel lieten de machtige aartsbisschoppen een schitterende barokke residentiestad bouwen en zo bepaalden zij mee het uiterlijk van de stad door prachtige woningen, kerken en tuinen te laten bouwen. In de namiddag brengen we een geleid bezoek aan het DomQuartier, een culturele parel die ooit het centrum was van het prinsaartsbisdom Salzburg. Het indrukwekkende decor toont de weelderige en luxueuze grandeur van weleer.

DAG 3 (OLD)
Zout & wellness

Salzburg, Salzkammergut, Salzburgerland… vele namen doen ons hier denken aan zout. Nabij Hallein bevindt zich één van de oudste zoutmijnen, een bezoek is dan ook een must! Reeds in de tijd van de Kelten werd hier ‘het witte goud’ gewonnen, en de zoutwinning ging nog door tot in 1989. De aanwezigheid van zout brengt uiteraard ook wellness met zich mee. Dit wordt ons duidelijk in Bad Ischl, een mondain kuuroord waar de vroegere adel naartoe kwam om te genieten van de kuurbaden. De helende werking van het zoutrijke water ontging destijds ook de keizerlijke familie niet. Deze stad werd dan ook vooral bekend door keizer Franz Joseph, hier ontmoette hij zijn Sissi voor de eerste keer, verloofden ze zich en brachten ze vervolgens hun zomers door. In de keizerlijke villa, een huwelijksgeschenk van aartshertogin Sophie, kunnen we nog steeds de sfeer opsnuiven van de vervlogen tijden uit de 19e eeuw en begrijpen we waarom deze oase van rust en vrede voor hun een geliefkoosde verblijfplaats was tijdens de zomermaanden.

DAG 4 (OD)
In de voetsporen van Mozart & The Sound of Music

Salzburg ademt Mozart! De beroemdste componist ter wereld werd hier op 27 januari 1756 geboren. Een stadsgids neemt ons mee naar het geboortehuis van Mozart, ondertussen een museum waar we o.a. een verzameling memorabilia van de componist en zijn eerste instrumenten kunnen bewonderen. In het opvallende, gele pand aan de Getreidegasse bracht het wonderkind uit Salzburg zijn eerste 17 levensjaren door. Tijdens een privéconcert op een historische pianoforte uit 1790 genieten we van zijn muziek. Ook al hebben we verschillende filmlocaties in de stad teruggevonden, na de lunch maken we nog een mooie rondrit langs andere plaatsen in de regio Salzkammergut met een knipoog naar de wereldberoemde musical ‘The Sound of Music’. We keren tijdig terug naar het hotel om ons klaar te maken voor een bijzondere en stijlvolle oudejaarsavond. In het hotel worden we verwend met een voortreffelijk eindejaarsmenu terwijl we de laatste uren van 2018 aftellen.

DAG 5 (OLD)
Nieuwjaarsconcert

Afhankelijk van de weersomstandigheden en de timing van het concert voorzien we een kort voormiddagprogramma. In de namiddag keren we terug naar Salzburg voor het nieuwjaarsconcert, de eerste maal georganiseerd in de Felsenreitschule. We herkennen hier het bekende podium uit de ‘The Sound of Music’, waar Kapitein Von Trapp het nummer ‘Edelweiss’ zong, terwijl hij en zijn gezin ondertussen hun vlucht naar Zwitserland voorbereidden. In het oog springt de muur met de typische arcadevensters. Het Filharmonisch Orkest van Salzburg o.l.v. Elisabeth Fuchs brengt voor ons de fascinerende muziek van Philip Glass en Carl Orff’s ‘Carmina Burana’. Dit wordt genieten!

DAG 6 (OLD)

Na een rustig ontbijt laten we de Wolfgangsee achter ons en rijden we met de PremiumTours Top- View richting Mainz, waar we in de late namiddag toekomen. De nodige stops worden voorzien onderweg. We overnachten in het 4* Hilton Mainz.

DAG 7 (OD)
La Grande Dame Wiesbaden

Alvorens we de terugreis aanvatten, brengen we nog een interessant bezoek aan Wiesbaden, een welvarend kuuroord met een mooi bewaard gebleven centrum. In Wiesbaden is het bijzondere heel normaal, het is een luxeversie van een stad, een toonbeeld van oerdegelijkheid, klasse en prestige. We strekken nog even de benen tijdens een mooie stadswandeling. We sluiten deze reis af met een verzorgde broodmaaltijd onderweg.

Hotel

DIVERSE HOTELS SALZKAMMERGUT

We verblijven 5 nachten in het 4* Seehotel Brandauers Villen, zeer mooi gelegen direct aan de Wolfgangsee. Het hotel beschikt over ruime kamers (ong. 35 m2) in een karakteristieke stijl en heeft een mooi saunalandschap met zicht op de Wolfgangsee.
Door de zeer centrale ligging is het een ideale uitvalsbasis om de regio Salzkammergut te verkennen. In Mainz verblijven we in 4* Hilton Mainz, gelegen aan de oever van de Rijn, op wandelafstand van de oude stad.

Logies:
1A: éénpersoonskamer (beperkt)
2A: tweepersoonskamer

Inbegrepen
 • 6 x overnachting en ontbijtbuffet
 • 5 x diner
 • 1 x 7-gangen Silvester gala-menu incl. begeleidende wijnen
 • 1 x broodmaaltijd op de terugreis
 • 3 x lunch
 • reis en alle excursies met PremiumTours TopView
 • alle inkomgelden volgens programma
 • 1 x ticket in Cat. 1 voor het Nieuwjaarsconcert in de Felsenreitschule te Salzburg (t.w.v. € 118
 • privé pianoforte-concert in Mozarts Geboortehuis
 • plaatselijke Nederlandstalige gids in Salzburg
 • PremiumTours audioguide
 • deskundige begeleiding
 • BTW, wegen- en verblijftaksen cfr. 01/07/2018
Niet inbegrepen
 • overige tafeldranken
 • overige maaltijden
 • reisverzekering