SLOVENIË 'Premium' (Slovenië)

Een vergeten stukje hemel

Slovenië doet in onze contreien doorgaans niet meteen een belletje rinkelen. Toch heeft het land in Centraal-Europa heel wat te bieden, zowel cultureel als qua natuur. Op een relatief korte tijd reist u met ons van oost naar west, van het zacht heuvelende wijngebied rond Maribor (in het oosten) via het prachtige berggebied aan de zonnige kant van de Alpen (noorden) naar het kleine stukje zonovergoten Adriatische kust in het westen. Behalve deze drie streken - met elk hun natuur, culinaire specialiteiten en pittoreske dorpjes - verkennen we ook de hoofdstad Ljubljana, met een rijke geschiedenis van de Romeinen tot de Habsburgers. Onbekend maakt onbemind? Deze luxueuze rondreis doorheen Slovenië gaat u overtuigen van het tegendeel!

 

TOESLAG
1A: + € 230.

OPMERKING
Bij reservatie officiële naam doorgeven!
Het programma van de 1e en 9e dag kan wijzigen afhankelijk van het vluchtschema.

VERZEKERINGSTARIEF
globale reisverzekering: € 4,80/dag/pers.
enkel annuleringsverzekering: € 4,20/dag/pers.

OPSTAPPLAATSEN
• Mol, carpark Postelsesteenweg 27
• Hasselt, carpark Walenstraat 30
• Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
• Sint-Niklaas, carpark Heimolenstraat 20
• Vertrekhal luchthaven Zaventem
(vertrektijden worden later meegedeeld)

Programma onder voorbehoud van wijziging.

PDF-brochure

Reisprogramma

DAG 1 (D)
Maribor

Vertrek met rechtstreekse vlucht vanuit Brussel naar Zagreb, waar onze PremiumTours TopView ons opwacht. Hier zetten we koers richting naar Oost-Slovenië, Maribor, het oudste stadje van Slovenië, en onze eerste verblijfplaats voor de volgende 2 nachten. Mogelijkheid tot het gebruiken van de uitgebreide wellnessfaciliteiten van het 4*-hotel Habakuk.

DAG 2 (OLD)
Ptuj & het Sloveense Toscane

Vandaag maken we een uitstap in en rond Ptuj. Deze stad heeft een klein maar fraai centrum met een burcht, kloosters, kerken en enkele mooie pleinen en straatjes. We volgen de wijnroute langs pittoreske wijngaarden en bijzondere plaatsjes, waaronder Jeruzalem. We lunchen op een boerderij en brengen een bezoek aan de wijnkelders van Kog. Dit wijngoed heeft uitstekende wijnen waarvan vooral de ijswijn hoog aangeschreven staat.

DAG 3 (OLD)
Maribor & de schoonheid van het Pohorje-gebergte

Vandaag staat Maribor op ons programma, een amusant en knus studentenstadje gelegen aan de oevers van de rivier Drava en aan de voet van het Pohorje-gebergte. We maken een wandeling langs de mooiste en leukste plekken van het middeleeuwse centrum. We zien de oudste wijnstok ter wereld en de karakteristieke Joodse wijk Lent. Na de middag rijden we naar het mondaine Bled, waar we 2 nachten zullen verblijven in het 4*-Sava Hotel Park Bled met zicht op het meer.

DAG 4 (OLD)
Natuurpracht in de Vintgarkloof, Škofja Loka & Bled

In de nabije omgeving van Bled wandelen we door een prachtig stukje natuur, de indrukwekkende Vintgarkloof. Over een lengte van 1,6 km stroomt de rivier Radovna er tussen steile hellingen met aan het einde van de kloof een mooie waterval. Verzorgde lunch in Radovjica. Het stadje Škofja Loka straalt dankzij de vele middeleeuwse huizen, kerken en smalle straatjes nog steeds de sfeer uit van 500 jaar geleden. De burcht torent hoog en dominant boven het stadje uit. In Bled brengen we nog een bezoek aan het kasteel, dat ons een fantastisch uitzicht biedt over het meer en de bergketen van de Karawanken.

DAG 5 (OLD)
Hoofdstad Ljubljana

We verlaten het berggebied van Bled en rijden in de richting van de Adriatische kust. Onderweg brengen we een bezoek aan Ljubljana, de kleine, lieflijke hoofdstad van deze jonge republiek, met een geschiedenis van de Romeinen tot de Habsburgers, en met mooie architectuur waar barok, jugendstil en het werk van architect Plečnik hand in hand gaan. Onze reisleider laat u kennismaken met de geschiedenis van de stad en er is ook wat vrije tijd gepland. In de late namiddag bereiken we de kustplaats Portorož, gelegen in het Sloveense deel van het schiereiland Istrië, waar we 4 nachten zullen verblijven in het 5*-hotel Slovenia LifeClass & Spa met zicht op de zee. We kunnen er meteen genieten van de mediterrane sfeer!

DAG 6 (OLD)
De lekkere smaken van het land en Postojna

In het hinterland zoeken we het piepkleine dorp Hrastovlje op, waar we het middeleeuwse kerkje Sveta Trojica bezoeken. Het meest spraakmakende zijn de gotische fresco’s. Vooral de cyclus van de dodendans is uniek in zijn soort. In Lokev lokt ons het fabriekje waar de Pršut, een lekkere ham, vandaan komt. Na de rondleiding proeven we, als lichte lunch, ook van deze specialiteit, samen met de Teranwijn uit het nabijgelegen Karstgebied. De grotten van Postojna worden gerekend tot de mooiste en grootste ter wereld. Met een treintje rijden we door schitterende zalen en indrukwekkende  druipsteenpegels en maken we kennis met de mensvis, een zeldzaam diertje dat in deze grotten leeft.

DAG 7 (OLD)
Istrië, het ‘Terra Magica’

Vandaag steken we de grens over naar het Kroatische deel van het schiereiland Istrië. De culturele bezienswaardigheden zijn hier talrijk. De meest zuidelijk gelegen bruisende stad Pula, met het goed bewaard gebleven Romeinse amfitheater, is een must. Verder via Rovinj en de mooie Lim fjord naar Poreč, met zijn unieke Euphrasiusbasiliek. Op de terugweg is een stop aan het middeleeuwse stadje Motovun, mooi gelegen als een arendsnest op de top van de berg, meer dan de moeite waard.

DAG 8 (OLD)
Piran en de lekkere smaken van de zee

De relatief korte maar mooie kust van Slovenië, geklemd tussen Italië en Kroatië, baadt in een mediterrane sfeer door de prachtige kustplaatsjes met Italiaanse invloeden. We brengen een bezoek aan het mooiste stadje, Piran, op wandelafstand van ons hotel. Maar eerst worden we wegwijs gemaakt in de biologische kweekwijze van ‘Piraner wolfbaars’, een lokale delicatesse die aan de beste visrestaurants geleverd wordt. Vanop een boot maken we kennis met alle fases van het kweken van deze lekkernij. Ter plaatse degusteren we, als lichte lunch, de verse wolfbaars, gerookt of gedrenkt in het zout van de nabijgelegen zoutwinningen, met lokale olijfolie en begeleid door een heerlijk fris, lokaal wijntje.

DAG 9 (O)
Lipica

Op deze reisdag bezoeken we in Lipica de stoeterij waar al 400 jaar de prachtige witte lipizzaners gefokt worden. We bezoeken de stallen en wonen een dressuurshow bij. Dit bezoek is meteen ook de afsluiter van deze rondreis, want hierna vertrekken we naar Venetië voor de lijnvlucht naar Brussel.

Hotel

DIVERSE HOTELS SLOVENIË

We selecteerden voor u hoogwaardige verblijfshotels:
- Maribor: 2 nachten in 4*-hotel Habakuk
- Bled: 2 nachten in 4*-Sava hotel Park Bled in kamers met meerzicht
- Portorož: 4 nachten in in 5*-hotel Slovenia LifeClass in kamers met zeezicht. “Het diner wordt afwisselend geserveerd in één van de restaurants van LifeClass Hotels & Spa”.

Logies:

1A: tweepersoonskamer voor alleengebruik
2A: tweepersoonskamer

Inbegrepen
 • 8 x diner, overnachting en ontbijtbuffet
 • 4 x lunch met bijbehorende dranken (wijn, water en koffie)
 • 3 x lichte lunch in de vorm van een degustatie van verse wolfbaars, Pršut-ham en Jeruzalemwijn met brood en kaas
 • reis en alle excursies met PremiumTours TopView
 • inkomgelden volgens programma: Ptujski Grad, Bled Castle, Kerk Sveta Trojica Hrastovlje, Paardenstoeterij Lipica, Hespendrogerij Lokev, Zoutwinning van Solina, Grotten van Postojna…
 • PremiumTours audioguide
 • luchthaventransfer H/T
 • rechtstreekse lijnvlucht heen Brussel-Zagreb en terug Venetië-Brussel met Brussels Airlines
 • BTW, wegen-, verblijf- en luchthaventaksen cfr. 01/10/2018
 • deskundige begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige dranken
 • reisverzekering