SOMERSET & WILTSHIRE 'Premium' (Verenigd Koninkrijk)

Een kennismaking met de Arthur-legende en New Age-mystiek

De golvende, groene moerassen van Somerset omhullen het landelijke Engeland op zijn best. Het landschap is altijd gevarieerd, met nette cricketvelden en goed onderhouden landelijke pubs die contrasteren met wilde, dramatische landschappen. Het platteland is doordrenkt van folkore en geschiedenis die teruggaan tot de prehistorie. Binnen handbereik, vanuit de prachtige kathedraalstad Wells, ligt de oude stad Glastonbury, een plek vol christelijke kennis, Arthur-legende en New Age-mystiek. In Wiltshire combineert Avebury de typisch Engelse dorpssfeer met de mystieke uitstraling van een oude religieuze plaats. Ver verwijderd van deze landelijke charme ligt Bristol, een dynamische en kosmopolitische stad waar we sporen ontdekken van de lange maritieme geschiedenis en we kennismaken met de wereldberoemde street-art van Banksy.

TOESLAG
1A: + € 105.

VREEMDE MUNTEN
Onderweg en ter plaatse Britse pond.
1 GBP = ca. € 1,13.

OPMERKING
Plaatselijke tijd: Belgische tijd - 1 uur.
Adapter voor het elektriciteitsnet in Engeland is gewenst.

VERZEKERINGSTARIEF
globale reisverzekering: € 4,80/dag/pers.
enkel annuleringsverzekering: € 4,20/dag/pers.

OPSTAPPLAATSEN
• Mol, carpark Postelsesteenweg 27
• Hasselt, carpark Walenstraat 30
• Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
• Sint-Niklaas, carpark Heimolenstraat 20
(vertrektijden worden later meegedeeld)

Programma onder voorbehoud van wijziging.
 

PDF-brochure

Reisprogramma

DAG 1 (D)
Salisbury

Met de PremiumTours TopView naar Calais en via de Kanaaltunnel naar Folkestone. In het graafschap Wiltshire maken we een stop in Salisbury, al meer dan 1.000 jaar een belangrijke provinciestad en het meest bekend om haar majestueuze kathedraal, een schitterend voorbeeld van Vroeg Engelse architectuur uit de 13e eeuw. De kathedraal ligt in de rustige enclave van de Cathedral Close - één van de weinige ‘closes’ of wijken die nog intact zijn - net als het Mompesson House. De rustige sfeer van dit huis wordt versterkt door het prachtige pleisterwerk, het mooie antieke meubilair en de sierlijke eikenhouten trap, de belangrijkste kenmerken van dit perfect geproportioneerde huis uit het tijdperk van Queen Anne. We maken nog een interessante wandeling door de vele schilderachtige straatjes van het oude centrum en hebben oog voor de prachtige architectuur variërend van middeleeuwse muren en vakwerkhuizen in Tudor tot georgiaanse herenhuizen en victoriaanse villa's. Verder naar ons hotel voor de volgende 6 nachten, het 4*-Best Western Plus Swan Hotel in Wells.

DAG 2 (OLD)
De tuinen van Stourhead en de charmes van Wells

De must-see van Stourhead moet de wereldberoemde 18e-eeuwse landschapstuin zijn, een magisch fantasielandschap genesteld in zijn eigen vallei met rijke, dichte bossen en excentrieke follies (de typisch Britse gebouwen die eerder decoratief dan nuttig zijn). Een prachtig meer glinstert met weerspiegelingen van klassieke tempels, mystieke grotten en zeldzame en exotische bomen. De geheimen van de geschiedenis van de Hoare-familie worden onthuld in het palladiaanse Stourhead House. We keren terug naar Wells. Vanuit ons hotel genieten we een mooi zicht op de prachtige kathedraal, ook wel beschreven als ‘de meest poëtische van de Engelse kathedralen’. Reden te meer voor een bezoek. Grenzend eraan bevindt zich de Vicars' Close, een middeleeuwse straat uit de 14e eeuw met huizen die onderdak boden en nog steeds bieden aan de vicarissen. Een verborgen juweel in de stad is het middeleeuwse, Bisschoppelijke Paleis, al meer dan 800 jaar de thuisbasis van de bisschoppen van Bath en Wells. We maken een wandeling langs de adembenemende gracht rondom het paleis en de prachtig aangelegde tuinen waarin zich de bronnen bevinden waaraan de stad haar naam dankt.

DAG 3 (OD)
Maritiem en artistiek Bristol

Bristol, een stad gelegen te midden van het glooiende landschap van Zuidwest-Engeland, kan bogen op een rijke geschiedenis en een industrieel verleden. De haven was ooit één van de belangrijkste van Engeland. In de voormiddag maken we een rondrit met een stop aan o.a. de Royal York Crescent en de Clifton Suspension Bridge. We brengen een bezoek aan de SS Great Britain, een bijzonder werk van ingenieur en architect I.K. Brunel. Dit schip was in 1845 het grootste zeilschip ooit. In de namiddag wandelen we door de stad en maken we kennis met de rijke straatkunstcultuur. We ontdekken verder de belangrijkste bezienswaardigheden zoals de universiteit, het oudste podium van Engeland, het Bristol Old Vic, de St Nicholas Market en de kathedraal. Terugkeren doen we via de Cheddar Gorge, een spectaculaire kloof met kliffen tot wel 450 m hoog.

DAG 4 (OLD)
Mysterieus Avebury & Lacock Abbey

Avebury is een klein dorp dat als enige nederzetting ter wereld in een prehistorische steencirkel ligt, de grootste van Engeland. De megalieten waaruit de steencirkel is opgebouwd, zijn de grootste die in Groot-Brittannië te vinden zijn, en het immense bouwwerk is dan ook uniek in Europa. Het vervoeren en het plaatsen van de stenen is simpelweg één van de grootste prestaties van de prehistorische bouwkunst. Lacock Abbey werd oorspronkelijk gesticht in 1232 en functioneerde meer dan 300 jaar lang als een klooster. De mooie middeleeuwse kloostergangen, sacristie, kapittelzaal en kloosterkamers van de abdij zijn grotendeels intact gebleven. Lacock Abbey is ook de thuisbasis van een fascinerende tentoonstelling van de ontdekker van de fotografie. Tijdens een wandeling door het mooi bewaarde historische centrum wanen we ons even op de set van verschillende film- en tv-producties.

DAG 5 (OLD)
Montacute & Glastonbury

Montacute werd gebouwd in de laatste jaren van de 16e eeuw door Sir Edward Phelips, voorzitter van het Lagerhuis. Zijn nazaten bleven tot 1931 eigenaar van Montacute. Gebouwd in Engelse renaissancestijl is dit monumentale pand één van de weinige huizen die sinds de Elizabethaanse tijd vrijwel onveranderd zijn gebleven. Het verbluffende oostfront met zijn grote glasvensters geeft de indruk dat de hele gevel van glas is. In Glastonbury combineren geschiedenis, mythe en legende op zo'n manier dat de stad behoorlijk krachtige ‘vibes’ heeft, wat u als bezoeker zeker zal voelen. Want niet alleen is Glastonbury de bakermat van het christendom in Engeland, het staat ook bekend als de begraafplaats van koning Arthur. De legende gaat dat koning Arthur en zijn vrouw Guinevere begraven zijn op het terrein van de abdij van Glastonbury, ten zuiden van de Lady Chapel, tussen twee pilaren. De stad is rijk aan historische gebouwen, waaronder de spectaculaire en majestueuze ruïnes van de abdij en de Glastonbury Tor, die de skyline domineert.

DAG 6 (OLD)
Natuurlijke schoonheid in Hestercombe Gardens en Quantock Hills

Hestercombe Gardens biedt een unieke combinatie van 3 eeuwen tuinontwerp: de georgiaanse landschapstuin van Coplestone Warre Bampfylde, het victoriaanse terras en struikgewas, en de prachtige tuin in Eduard-stijl van Sir Edwin Lutyens en Gertrude Jekyll. Al deze tuinen hebben veelgeprezen restauratiewerken ondergaan en zijn vandaag belangrijke voorbeelden van tuinen in contrasterende stijlen die blijven groeien en zich ontwikkelen. ‘An area of outstanding natural beauty’ zijn ongetwijfeld the Quantocks, een zacht gebogen heuvelrug die zich uitstrekt van het dal van Taunton tot de kust van het Bristol Channel. Aan het einde van de 18e eeuw brachten de romantische dichters Samuel Taylor Coleridge en William Wordsworth een jaar door in de Quantock Hills. Veel van hun meest beroemde werken zijn geïnspireerd op dit landschap. Tijdens een mooie route door dit schilderachtige decor met zijn pittoreske dorpjes ontdekken we wat hen hier inspireerde en genieten we van prachtige uitzichten. Dit is Somerset op zijn best.

DAG 7 (O)
Textielstadje Frome

Na een rustig ontbijt is het tijd om Somerset te verlaten en ons richting Londen te begeven na nog een interessante stop in het historische en eigenzinnige stadje Frome. In Londen nemen we de Eurostar richting Brussel. Verder naar onze afstapplaatsen.

Hotel

BEST WESTERN PLUS SWAN HOTEL

U logeert in het 4*-Best Western Plus Swan Hotel in Wells

Logies:
1A: eenpersoonskamer (beperkt)
2A: tweepersoonskamer

Inbegrepen
 • 6 x diner, overnachting en ontbijtbuffet
 • 4 x lunch
 • shuttle heen
 • ticket in 2e klasse Eurostar terug
 • transfer station Brussel-Zuid naar afstapplaatsen
 • reis en alle excursies met PremiumTours TopView
 • inkomgelden vlgs progr.(ca € 145): Kath. Salisbury, Mompesson House, Stourhead House & Garden, Kath. Wells, Bishop’s Palace Wells, SS Great Britain, Avebury Manor & Garden, Lacock Abbey, Montacute House & Garden, Glastonbury Abbey...
 • PremiumTours audioguide
 • BTW, wegen- en verblijftaksen cfr. 01/11/2018
 • deskundige begeleiding
Niet inbegrepen
 • tafeldranken
 • reisverzekering