WEST-IERLAND & DUBLIN 'Premium' (Ierland)

Een adembenemende, sprookjesachtige bestemming

De zuidwestelijke regio van Ierland biedt haar bezoekers een grote verscheidenheid aan natuur en cultuur. De kustlijn werd gebeeldhouwd door de ijstijd, is versplinterd door de tijdloze volharding van de Atlantische Oceaan en doorspekt met schiereilanden, havens en eilandjes. Beïnvloed door de warme wateren van de Golfstroom kunnen bepaalde subtropische planten hier goed gedijen. We ontdekken een streek die ook doordrenkt is met folklore en een rijk cultureel erfgoed, gaande van de Keltische periode tot in de middeleeuwen. We brengen een uitgebreid bezoek aan Dublin: een kleine hoofdstad met een enorme reputatie. Reis met ons mee naar een fantastische bestemming voor een onvergetelijke reis!

TOESLAG
1A: + € 580.

OPMERKING
Bij reservatie officiële naam doorgeven!
Het programma van de 1e en 8e dag kan wijzigen afhankelijk van het vluchtschema.

VERZEKERINGSTARIEF
globale reisverzekering: € 4,80/dag/pers.
enkel annuleringsverzekering: € 4,20/dag/pers.

OPSTAPPLAATSEN
• Mol, carpark Postelsesteenweg 27
• Hasselt, carpark Walenstraat 30
• Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
• Sint-Niklaas, carpark Heimolenstraat 20
• Vertrekhal luchthaven Zaventem
(vertrektijden worden later meegedeeld)

Programma onder voorbehoud van wijziging.

PDF-brochure

Reisprogramma

DAG 1 (LD)
Dublin, geplaveide straatjes en klassieke pubs

Vertrek vanuit Brussel met een rechtstreekse lijnvlucht naar Dublin. De Ierse metropool kreeg in de jaren na de eeuwwisseling een gigantische opknapbeurt. Per autocar en te voet verkennen we relaxed enkele van de hoogtepunten. Saint Patrick's Cathedral werd gebouwd ter ere van de patroonheilige van Ierland en grenst aan de beroemde put waar Saint Patrick naar verluidt het plaatselijke Ierse volk in het christendom doopte. De kathedraal bezit een aantal belangrijke historische voorwerpen en zit vol geschiedenis. Vervolgens vinden we onze weg naar Temple Bar, de meest populaire wijk van de stad. Deze levendige buurt in het hart van de hoofdstad heeft nog steeds een creatieve flair en is één van de beste plekken om Ierse volksmuziek te horen. Levendige straatmarkten en alternatieve boetieks vullen de geplaveide straatjes en steegjes die hun middeleeuwse buitenkant hebben weten te bewaren. De eerste 2 nachten verblijven we in het 4*-hotel Radisson Blu Royal, gelegen op slechts een steenworp van alles wat de stad te bieden heeft.

DAG 2 (OD)
Bier, whiskey en literatuur

Na een rustig ontbijt zetten we onze verkenning van de stad verder. Hoewel de sporen van het Viking- verleden grotendeels zijn weggespoeld, is de stad sindsdien een levend museum van zijn geschiedenis, met middeleeuwse kastelen en kathedralen naast de architecturale pracht van de 18e eeuw. Dit waren de hoogtijdagen, toen Dublin de mooiste Georgiaanse stad van het Britse rijk was. Een pareltje uit deze tijd is het prachtige oude bibliotheekgebouw van Trinity College. Hier bevindt zich de tentoonstelling van het Book of Kells, de grootste culturele schat van Ierland en één van ‘s werelds beroemdste middeleeuwse manuscripten. Samen met The Old Library een must-see in de oudste universiteit van het land. Een stadswandeling brengt ons o.a. naar andere hoogtepunten zoals Christchurch Cathedral, Dublin Castle en Halfpenny Bridge. In de hoogtijdagen van de 18e en 19e eeuw vond je in The Liberties de grootste concentratie brouwerijen en distilleerderijen in Ierland. In de jaren tachtig van de vorige eeuw had het gebied zelfs de grootste brouwerij ter wereld, beheerd door Guinness, en 's werelds grootste whiskeystokerij, eigendom van George Roe & Sons. We wandelen door de historische Thomas Street met haar elegante kerken, voormalige distilleerderijen en de iconische St. James’s Gate Brewery. We gaan verder naar het Guinness Storehouse – the Home of Guinness. Met een geschiedenis die teruggaat tot 1759 is dit wereldberoemde bier hét icoon van Ierland geworden. Hierna nemen we even de tijd om te ontspannen in één van de hippe cafés.

DAG 3 (OLD)
Galway

We verlaten Dublin en rijden naar het westen van Ierland richting het pittoreske Galway. Na een verzorgde lunch bezoeken we deze levendige universiteits- en havenstad. Galway is de thuisbasis van dichters, artiesten en muzikanten, die allemaal bijdragen
aan het creatieve gezoem dat pulseert doorde charmante straten. Tijdens een boeiende wandeling ontdekken we sporen van het historische verleden met Lynch’s Castle, St. Nicholas’ Collegiate Church, de Spanish Arch en overblijfselen van  e middeleeuwse stadsmuren in het Eyre Square Centre. Op de Salmon Weir Bridge, de oudste overgebleven brug over de rivier de Corrib, houden we even halt. Tussen april en juli kan je hier de zalm stroomopwaarts zien trekken naar de paaigronden op Lough Corrib. Aan de overkant staat de indrukwekkende kathedraal van Galway, één van de jongste van Europa maar erg bijzonder door de mix aan bouwstijlen. De volgende 2 nachten verblijven we in het 4*- Connemara Coast Hotel, mooi gelegen aan de oevers van de baai van Galway.

DAG 4 (OLD)
Connemara, pure schoonheid in Ierland

Connemara is één van die plekken waarvan iedereen zegt: wauw! Het is bijna te mooi voor woorden. Het is wild, verlaten en adembenemend. De velden zien eruit als een lappendeken waarbij de stenen muren perfect in het landschap gebreid werden. De witte traditionele huisjes doen denken aan het oude Ierland, met boeren in paddy-petten die hun schapen door de mistige velden voeren. Een mooie stap terug in de tijd. Tijdens een panoramische rit genieten we van het wilde natuurschoon met bergen, meren, razende bergstromen, zacht glooiende moerassen, prachtige stranden en adembenemende uitkijkpunten. Iets wat u niet snel zal vergeten! We brengen een bezoek aan Kylemore Abbey, een romantisch kasteel dat Mitchell Henry in 1867 bouwde voor zijn vrouw. Het ligt in een prachtig bergachtig landschap aan de rand van een meer en biedt een sprookjesachtig uitzicht.

DAG 5 (OLD)
The Burren & Cliffs of Moher

We rijden zuidwaarts doorheen het unieke landschap van The Burren. Het rotsachtige, door de wind verwoeste Burren-gebied is een uniek gestreept maanlandschap van grijze kalksteen dat ooit werd gevormd onder oude zeeën. Wilde bloemen in de lente geven The Burren een briljante kleur te midden van zijn grimmige schoonheid. Het gebied is eveneens rijk aan historische en archeologische vindplaatsen, zoals o.a. de ruïne van de kathedraal en het prachtige High Cross in Kilfenora. Na de lunch ontdekken we de natuur opnieuw in haar wildste en puurste vorm. Een spectaculair geografisch wonder zijn vast en zeker de Cliffs of Moher. De kliffen stijgen 120 m boven de Atlantische Oceaan bij Hag's Head en bereiken hun maximale hoogte van 214 m net ten noorden van O'Brien's Tower, 8 km verderop. Ongetwijfeld één van de meest spectaculaire uitzichten van Ierland! Verder naar Killarney, waar we de volgende 2 nachten verblijven in het luxueuze 5* - The Europe Hotel & Resort, prachtig gelegen met uitzicht op de meren van Killarney.

DAG 6 (OLD)
Ring of Kerry

Aan de rand van Europa, aan de wilde Atlantische kust van Zuidwest-Ierland, cirkelt de Ring of Kerry over het schiereiland Iveragh. Dit bijna 180 km lange circuit slingert langs ongerepte stranden, middeleeuwse ruïnes, charmante dorpjes, bergen en loughs met steeds veranderende uitzichten op de met eilanden bezaaide Atlantische Oceaan. Op een aangenaam tempo genieten we van deze route met adembenemende vergezichten, oude steenformaties en gebieden die bekend staan om hun natuurlijke schoonheid. We maken de nodige stops onderweg, een onvergetelijke dag!

DAG 7 (OLD)
Subtropische tuin op Garnish Island en zeehonden

Vanuit Glengarriff maken we een mooie boottocht naar Garnish Island, een piepklein eiland in Bantry Bay. Het eiland is vooral bekend om zijn prachtige tuinen, die van een zeldzame schoonheid zijn. Gezien de beschutte ligging samen met de Golfstroom heerst hier een bijna subtropisch klimaat, ideaal voor de groei van sierplanten uit vele delen van de wereld. Wandelpaden kronkelen door het landschap en leiden naar fascinerende tuingebouwen zoals de Griekse tempel, de klokkentoren,  een Italiaans theehuis en een originele Martello-toren. Nabij Garnish Island ligt ook Seal Island, waar een kolonie zeehonden maar al te graag poseert voor uw foto. Verder naar Kilkenny voor onze overnachting in het 4*- River Court Hotel, gelegen aan de oevers van de rivier de Nore in het hart van deze middeleeuwse stad.

DAG 8 (O)
Powerscourt Gardens

Iets ten zuiden van Dublin ligt één van de grootste tuinen van Ierland: Powerscourt House & Gardens. De tuinen en de grootse palladiaanse villa werden ontworpen in de 18e eeuw en tellen 19 ha aan ommuurde tuinen en schaduwrijke vijvers. De watervallen, parken, tuinpaviljoens en met bomen omzoomde priëlen werden geïnspireerd door de Italiaanse renaissance en de grote landgoederen en tuinen van Frankrijk en Duitsland. Het landgoed geniet een bevoorrechte locatie omringd door de schoonheid van de Wicklow Mountains. We maken een ontspannende wandeling door de Japanse en Italiaanse tuin en hebben oog voor de unieke dierenbegraafplaats. Na dit bezoek rijden we naar de luchthaven van Dublin voor onze vlucht naar Brussel.

Hotel

DIVERSE HOTELS WEST-IERLAND & DUBLIN

Wij selecteerden voor u hoogwaardige verblijfshotels:
- 2 nachten in het 4*- hotel Radisson Blu Royal te Dublin
- 2 nachten in het 4*- Connemara Coast Hotel te Galway
- 2 nachten in het 5*- The Europe Hotel & Resort te Killarney
- 1 nacht in het 4*- River Court Hotel te Kilkenny

Logies:
1A: eenpersoonskamer (beperkt)
2A: tweepersoonskamer

Inbegrepen
 • 7 x diner, overnachting en ontbijtbuffet
 • 5 x lichte lunch
 • 1 x afternoon tea
 • alle excursies met PremiumTours TopView
 • alle inkomgelden volgens programma: Saint Patricks Cathedral, Trinity College met Book of Kells, Guinness Storehouse, Cliffs of Moher, Kylemore Abbey, Ferry + Garnish Island, Powerscourt Gardens…
 • PremiumTours audioguide
 • luchthaventransfer H/T
 • rechtstreekse lijnvlucht Brussel-Dublin en terug met AerLingus
 • BTW, wegen-, verblijf- en luchthaventaksen cfr. 01/11/2018
 • deskundige begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige dranken
 • reisverzekering