ZWITSERLAND TREINAVONTUUR WINTER 'Premium' (Zwitserland)

Gouden tijden voor treinliefhebbers…

Wie aan Zwitserland denkt, denkt aan bergen… én aan de perfect georganiseerde Zwitserse spoorwegen. In geen enkel land rijden de treinen zo vlot, stipt en comfortabel als hier. Niks zo aangenaam en mooi om per trein doorheen de meest adembenemende bergformaties van Zwitserland te reizen, dus! En het kan met Carolus PremiumTours. Wij hebben voor u de mooiste panoramaroutes van dit land verenigd tot een unieke reisbelevenis!

 

Glacier Express: vanaf Brig naar Chur, het oudste stadje van Zwitserland. Onderweg geniet u van de buitengewone service aan boord. 

Bernina Express: vanaf Chur naar het Italiaanse Tirano, een stadje dat bekend staat om z’n mooie historische centrum. Dit adembenemende traject behoort tot één van de meest unieke treinbelevenissen.

 

 

TOESLAG 
1A: + € 210.

VREEMDE MUNTEN 
Onderweg euro en ter plaatse Zwitserse frank.
Zwitserse frank, 1 CHF = ca. € 0,87.

VERZEKERINGSTARIEF  
globale reisverzekering : € 4,60/dag/persoon
enkel annuleringsverzekering : € 4,00/dag/persoon

OPSTAPPLAATSEN
Mol, carpark Postelsesteenweg 27
Hasselt, carpark Walenstraat 30
Antwerpen, Crown Plaza Hotel
Sint-Niklaas, carpark Heimolenstraat 20

(vertrektijden worden later meegedeeld)

O=ontbijt L=lunch D=diner

Programma onder voorbehoud van wijziging.

/sites/premiumtours.be/files/zwitserland_versie_1_08082018.pdf

 

 

Reisprogramma

1e dag
(D)

We vertrekken ’s morgens met onze PremiumTours TopView via de Luxemburgse, Franse en Zwitserse autowegen richting Brig. Verzorgde broodjes zijn onze lunch aan boord van de PremiumTours TopView. In de vooravond komen we aan in ons 4*-hotel Alex in Naters voor de eerste 3 nachten.

2e dag
Zermatt Shuttle (OD)

We begeven ons met de PremiumTours TopView naar het station van Täsch en stappen op de Shuttle naar Zermatt, gelegen op 1.620 m hoogte, aan de voet van de Matterhorn. In dit autovrije idyllische bergdorpje zijn de paardensleeën en de elektrische wagentjes het vervoermiddel bij uitstek om de mondaine toerist en de meutes skiërs te vervoeren. Vrij middagmaal. Een absolute aanrader is bij goed weer de beklimming van de Gornergrat op 3.089 m (ca. € 75). Het bergpanorama en de blik op de Matterhorn zijn onvergetelijk en zou iedereen één keer in z’n leven gezien moeten hebben. Ja, een absolute must see!

3e dag
Mont-Blanc Express (OD)

Rit met onze PremiumTours TopView naar Martigny, in het kanton Wallis, waar we de unieke Mont-Blanc Express nemen start richting Le Châtelard. Op zijn traject gaat deze trein over de wilde Trientkloof en maakt hij een indrukwekkende klim langs kolkend water en diepe kloven richting Chamonix in Frankrijk. De adembenemende en indrukwekkende tocht voert ons door een ruig alpenlandschap, door schaduwrijke bossen en gemoedelijke dorpjes. We genieten daarbij van een grandioos uitzicht op de reusachtige gletsjers van de Mont Blanc, de hoogste berg van Europa. Vrij middagmaal. De PremiumTours TopView-chauffeur pikt ons op aan het station in Le Châtelard en we zetten onze tocht verder naar het strategisch gelegen Chamonix, een bergstadje genesteld in het hart van de Franse Alpen.

4e dag
Glacier Express (OLD)

Geen betere én aangenamere manier om de Zwitserse bergwereld te ontdekken dan via een reis met de wereldberoemde Glacier Express, de langzaamste sneltrein ter wereld, die het hele jaar door de verbinding onderhoudt tussen St.Moritz/Davos in het kanton Graubünden en Zermatt in Wallis. De legendarische Glacier Express rijdt al sinds 1930 maar is de laatste jaren volledig gemoderniseerd en staat met z’n panoramawagons borg voor een uniek avontuur en een onvergetelijke reiservaring. We volgen het traject van Brig naar Chur en genieten ruim 4 uur van een adembenemend landschap met onafzienbare bossen, hoge bergen en verstilde dalen, langs snelstromende rivieren en schilderachtige dorpjes. Eén van de hoogtepunten van deze reis is de Oberalppass, met 2.033 m het hoogste punt van dit traject. We genieten van het uitstekende comfort, de smakelijke (opgediende) maaltijden, de uitleg die onderweg in 6 talen te beluisteren valt en het vriendelijke personeel. Ons 4*-hotel ABC in Chur is gelegen op wandelafstand van het station.

5e dag
Chur en Arosa Line (OLD)

Kelten, Romeinen, Ostrogoten, Franken: al deze volkeren heersten ooit over Chur, de toegangspoort tot belangrijke handelsroutes en Alpenpassen. Tijdens een korte stadswandeling maken we kennis met de sporen van dit verleden. Na een één uur-durende treinrit met de Arosa Line komen we aan in Arosa. Deze onvergetelijke rit klimt 1.000 m op een afstand van 26 km  en begint rustig door de historische straten van Chur, maar enkele minuten later baant de trein zich een bochtige weg door de ongerepte natuur en de berglandschappen van Schanfigg. De route brengt ons over het befaamde Langwieser Viaduct, dat als een majestueuze triomfboog, 62 m hoog boven de kloof welft. Het getuigt van de pioniersgeest van de ingenieurs die ooit spoorwegtechnische hoogstandjes tot stand brachten. We lunchen in Arosa, gelegen aan het einde van het dal van Schanfigg. Op een hoogte van 1.800 m genieten we van mooie uitzichten over talrijke bergtoppen. We keren met de trein terug naar Chur.

6e dag
Bernina Express (OLD)

De oversteek van de Alpen met de Bernina Express van Chur naar Tirano is beslist één van de spectaculairste. De trein rijdt over de Albula- en Bernina-spoorlijnen, die beide UNESCO Werelderfgoed zijn. Onderweg rolt de Bernina Express als in een filmdecor over het 65 m hoge Landwasserviaduct, één van de elegantste bruggen van Graubünden. In totaal rijdt u tussen Chur en Tirano in iets meer dan 4 uur door 55 tunnels en over 196 bruggen. Daarbij passeert u fenomenale bezienswaardigheden zoals de Montebello-bocht met uitzicht op het Berninamassief, de Morteratschgletsjer, de 3 meren Lej Pitschen, Lej Nair en Lago Bianco, Alp Grüm en het cirkelviaduct van Brusio. Na het middagmaal in Tirano rijden we met de PremiumTours Topview naar ons hotel in Lugano.

7e dag
Basel (OLD)

We genieten van een mooi bergpanorama onderweg naar Basel, langs het Vierwoudstrekenmeer. Basel beschikt over een fraaie binnenstad, moderne architectuur en de Rijn. We maken een geleide wandeling in het oude stadscentrum vol historische symbolen zoals het grote marktplein met het rijk versierde stadhuis, alsook de laatromaans-gotische domkerk. We checken in in hotel Victoria.

8e dag
(OD)

Na het ontbijt vangen we de terugreis aan met de comfortabele PremiumTours TopView met een broodmaaltijd als avondmaal onderweg, nagenietend van deze unieke treinervaring.

Hotel

DIVERSE HOTELS ZWITSERLAND

Wij selecteerden voor u volgende verblijfshotels, voorzien van alle gewenste comfort:
3 nachten in 4*-Hotel Alex in Naters/Brig
2 nachten in 4*-Hotel ABC in Chur. Het avondmaal wordt geserveerd in nabijgelegen restaurant.
1 nacht in 4*-Hotel de la Paix in Lugano
1 nacht in 4*-Hotel Victoria in Basel

Logies:
1A: éénpersoonskamer
2A: tweepersoonskamer

 

Inbegrepen
 • 7 x avondmaal, overnachting en ontbijt
 • broodjes op de heenreis
 • 3-gangenmenu Glacier Express
 • 4 middagmalen
 • broodmaaltijd op de terugreis
 • reis en alle transfers met de PremiumTours TopView
 • 1 x treinrit Täsch-Zermatt-Täsch met Zermatt Shuttle in 2e klasse
 • 1 x treinrit Martigny-Le Châtelard met Mont-Blanc Express in 2e klasse
 • 1 x treinrit Brig-Chur met Glacier Express in 1e klasse
 • 1 x treinrit Chur-Arosa-Chur met Arosa Line in 2e klasse
 • 1 x treinrit Chur-Tirano met Bernina Express in 1e klasse
 • BTW, wegen- en verblijftaksen cfr. 01/05/2018
 • deskundige begeleiding
Niet inbegrepen
 • tafeldranken
 • inkomgelden volgens programma (Gornergrat)
 • reisverzekering