ZWITSERLAND TREINAVONTUUR ZOMER EXTRA 'Premium' (Zwitserland)

Gouden tijden voor treinliefhebbers…

Wie aan Zwitserland denkt, denkt aan bergen… én aan de perfect georganiseerde Zwitserse spoorwegen. In geen enkel land rijden de treinen zo vlot, stipt en comfortabel als hier. Niks zo aangenaam en mooi om per trein doorheen de meest adembenemende bergformaties van Zwitserland te reizen, dus! En het kan met Carolus PremiumTours. Wij hebben voor u de mooiste panoramaroutes van dit land verenigd tot een unieke reisbelevenis!
Glacier Express: vanaf Brig naar Chur, het oudste stadje van Zwitserland. Onderweg geniet u van de buitengewone service aan boord.
Bernina Express: vanaf Chur naar het Italiaanse Tirano, een stadje dat bekend staat om z’n mooie historische centrum. Dit adembenemende traject behoort tot één van de meest unieke treinbelevenissen.

 

 

TOESLAG
1A: + € 210.

VREEMDE MUNTEN
Onderweg euro en ter plaatse Zwitserse frank.
Zwitserse frank, 1 CHF = ca. € 0,92.

VERZEKERINGSTARIEF
globale reisverzekering: € 4,80/dag/pers.
enkel annuleringsverzekering: € 4,20/dag/pers.

OPSTAPPLAATSEN
• Mol, carpark Postelsesteenweg 27
• Hasselt, carpark Walenstraat 30
• Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
• Sint-Niklaas, carpark Heimolenstraat 20

Programma onder voorbehoud van wijziging.

PDF-brochure

Reisprogramma

DAG 1 (D)

Vertrek vanuit Brussel met een lijnvlucht naar Milaan, waar de PremiumTours TopView ons opwacht. In de vooravond komen we aan in ons 4*-hotel Alex in Naters voor de eerste 3 nachten.

DAG 2 (OD)
Mont-Blanc Express

Rit met onze PremiumTours TopView naar Martigny, in het kanton Wallis, waar we de unieke Mont-Blanc Express nemen richting Chamonix, een bergstadje genesteld in het hart van de Franse Alpen. Op zijn traject gaat deze trein over de wilde Trientkloof en maakt hij een indrukwekkende klim langs kolkend water en diepe kloven. De adembenemende en indrukwekkende tocht voert ons door een ruig alpenlandschap, door schaduwrijke bossen en gemoedelijke dorpjes. We genieten daarbij van een grandioos uitzicht op de reusachtige gletsjers van de Mont Blanc, de hoogste berg van Europa. In Chamonix nemen we het treintje van Montenvers naar de Mer de Glace. Het tandradtreintje, dat al sinds 1909 rijdt, heeft nog steeds dat zweempje nostalgie van vergane charme en vervlogen tijden. Aangekomen aan de beroemde Mer de Glace zijn we getuige van de klimatologische veranderingen van onze tijd. Er rest ons nog wat vrije tijd alvorens de PremiumTours TopView chauffeur ons oppikt en ons via een mooie panoramische route terugbrengt naar Naters.

DAG 3 (OD)
Zermatt en zijn wonderlijke bergwereld

We begeven ons met de PremiumTours TopView naar het station van Brig en stappen op de trein naar Zermatt, gelegen op 1.620 m hoogte, aan de voet van de Matterhorn. In dit autovrije idyllische bergdorpje zijn de elektrische wagentjes het vervoermiddel bij uitstek om de mondaine toerist te vervoeren. Een absolute aanrader is bij goed weer de beklimming van de Gornergrat op 3.089 m (ca. CHF 75). Het bergpanorama en de blik op de Matterhorn zijn onvergetelijk en zou iedereen één keer in z’n leven gezien moeten hebben. Must-see!

DAG 4 (OLD)
Glacier Express en Chur

Geen betere én aangenamere manier om de Zwitserse bergwereld te ontdekken dan via een reis met de wereldberoemde Glacier Express, de langzaamste sneltrein ter wereld, die het hele jaar door de verbinding onderhoudt tussen St.Moritz/ Davos in het kanton Graubünden en Zermatt in Wallis. De legendarische Glacier Express rijdt al sinds 1930, maar is de laatste jaren volledig gemoderniseerd en staat met z’n panoramawagons borg voor een uniek avontuur en een onvergetelijke reiservaring. We volgen het traject van Brig naar Chur en genieten ruim 4 uur van een adembenemend landschap met onafzienbare bossen, hoge bergen en verstilde dalen, langs snelstromende rivieren en schilderachtige dorpjes. Eén van de hoogtepunten van deze reis is de Oberalppass, met 2.033 m het hoogste punt van dit traject. We genieten van het uitstekende comfort, de smakelijke (opgediende) maaltijden, de uitleg die onderweg in 6 talen te beluisteren valt en het vrien- delijke personeel. Kelten, Romeinen, Ostrogoten, Franken, al deze volkeren heersten ooit over Chur, de toegangspoort tot belangrijke handelsroutes en Alpenpassen. Tijdens een korte stadswandeling maken we kennis met de sporen van dit verleden. Ons 4*-hotel ABC in Chur is gelegen op wandelafstand van het station.

DAG 5 (OLD)
Appenzellerland

Vandaag bezoeken we Sankt Gallen, de overzichtelijke metropool van Oost-Zwitserland tussen het Bodenmeer en het Appenzellerland. Sankt Gallen heeft een aantrekkelijke oude binnenstad. Het beeldmerk van deze stad is de barokke kathedraal met de bibliotheek van de abdij. In de bibliotheek bevindt zich één van de mooiste rococozalen van Zwitserland. Tijdens de lunch proeven we één van de grootste kaasspecialiteiten van Zwitserland, de Appenzeller, al meer dan 700 jaar ambachtelijk en volgens een oude traditie geproduceerd. Ons einddoel van deze dag is de Säntis (2.502 m). Per zweefbaan bereiken we de top van de Säntis en genieten van een uniek vergezicht.

DAG 6 (OLD)
Bernina Express

De oversteek van de Alpen met de Bernina Express van Chur naar Tirano is beslist één van de spectaculairste. De trein rijdt over de Albula- en Bernina-spoorlijnen, die beide UNESCO Werelderfgoed zijn. Onderweg rolt de Bernina Express als in een filmdecor over het 65 m hoge Landwasserviaduct, één van de elegantste bruggen van Graubünden. In totaal rijdt u tussen Chur en Tirano in iets meer dan 4 uur door 55 tunnels en over 196 bruggen. Daarbij passeert u fenomenale bezienswaardigheden zoals de Montebellobocht met uitzicht op het Berninamassief, de Morteratschgletsjer, de 3 meren Lej Pitschen, Lej Nair en Lago Bianco, Alp Grüm en het cirkelviaduct van Brusio. Na het middagmaal in Tirano rijden we met de PremiumTours Topview naar ons 4*-hotel Lido Seegarten in Lugano. 

DAG 7 (OLD)
Een reis van palmbomen naar gletsjers

De Gotthard-Mountain-Line is een combinatie trein-/bootreis van Lugano naar Luzern. Vanuit het mediterrane zuiden van Lugano gaat het per trein langsheen talrijke bochten en tunnels over het historische Gotthardtraject naar Fluëlen. Daar nemen we de historische stoomraderboot over het Vierwoudstrekenmeer. Tijdens deze tocht krijgen we de indruk op een schilderachtig meer te varen omringd door idyllische plekjes met op de achtergrond de bergtoppen van de Pilatus en de Rigi. Een verzorgde lunch wordt opgediend. In de omgeving van de Kapelbrug van Luzern meren we aan en maken we tijdens een stadswandeling kennis met deze historische stad. We verlaten Luzern en rijden via Basel naar Mulhouse waar we overnachten in het 4*-hotel Au Cheval Blanc in Mulhouse.

DAG 8 (OL)

Na het ontbijt vatten we met de comfortabele PremiumTours TopView vanuit Mulhouse de terugreis aan. Onderweg voorzien we nog een verzorgde lunch waarna we deze mooie reis afsluiten en onze opstapplaatsen in de vroege avond bereiken.

Hotel

DIVERSE HOTELS ZWITSERLAND EXTRA

Wij selecteerden voor u volgende verblijfshotels, voorzien van alle gewenste comfort:

- 3 nachten in 4*-hotel Alex in Naters
- 2 nachten in 4*-hotel ABC in Chur, het avondmaal wordt geserveerd in een nabijgelegen restaurant.
- 1 nacht in 4*-hotel Lido Seegarten in Lugano
- 1 nacht in 4*-hotel Au Cheval Blanc Mulhouse

Inbegrepen
 • 7 x diner, overnachting en ontbijt
 • 3-gangenmenu Glacier Express
 • 1 x lunch in Tirano
 • 1 x lunch aan boord van de raderboot
 • 1 x lunch op terugreis
 • 1 x degustatie Appenzeller kaas als lunch
 • alle transfers met de PremiumTours TopView
 • 1 x treinrit Brig-Zermatt-Brig in 1e klasse
 • 1 x treinrit Martigny-Chamonix met Mont-Blanc Express in 2e klasse
 • 1 x tandradbaan naar Mer de Glace
 • 1 x treinrit Brig-Chur met Glacier Express in 1e klasse
 • 1 x treinrit Chur-Tirano met Bernina Express in 1e klasse
 • 1 x boot/treinrit Gotthard-Mountain-Line in 1e klasse
 • inkomgelden: bibliotheek Sankt Gallen, zweefbaan Säntis, bezoek kaasmakerij Appenzeller,...
 • PremiumTours audioguide
 • luchthaventransfer heen
 • rechtstreekse lijnvlucht heen Brussel-Milaan met Brussels Airlines
 • BTW, wegen- en verblijftaksen cfr. 08/02/2019
 • deskundige begeleiding
Niet inbegrepen
 • tafeldranken
 • overige inkomgelden (Gornergrat)
 • reisverzekering