Zweden

Zweden Premium NIEUW

 • 08/06/2023
 • Vliegreis
 • Busreis

Vanaf € 2660

Bereken uw prijs

Knäckebröd, Pippi Langkous, ABBA, rode houten huisjes en uitgestrekte bossen: het zijn maar enkele dingen die bij ons opkomen als we aan Zweden denken. Tijdens deze rondreis maken we kennis met enkele hoogtepunten in Zweden, een geliefd land met een idyllische en waanzinnige natuur, kristalheldere meren, verlaten dorpjes maar ook prachtige steden. Een land waar een moderne samenleving hand in hand gaat met tradities en cultuur. We bezoeken Göteborg en Stockholm, de twee voornaamste steden van Zweden, afgewisseld met prachtige kastelen en de stilte van de natuur. Vanuit een scherenboot bewonderen we de spectaculaire archipelkust, en tijdens een unieke sneeuwschoenwandeling ontdekken we één van de meest ongerepte natuurtypes van Zuid-Zweden. “Välkommen till Sverige!” Oftewel welkom in Zweden!

Inbegrepen:

7 x diner, overnachting en ontbijtbuffet

5 x verzorgde lunch 

alle excursies met PremiumTours TopView

alle inkomgelden volgens programma

sneeuwschoenwandeling in Nationaal Park Store Mosse

PremiumTours audioguide 

luchthaventransfer heen en terug

rechtstreekse lijnvlucht Brussel – Stockholm en terug met Brussels Airlines 

deskundige begeleiding

plaatselijke Nederlandstalige stadsgids in Göteborg en Stockholm

BTW, wegen-, verblijf- en luchthaventaksen cfr. 18/11/2022

Niet inbegrepen:
 • tafeldranken
 • reis-en annuleringsverzekering
Afreisdata Prijs per persoon in Type 22A
08/06/2023: € 2660
Toeslagen
11A (éénpersoonskamer): + € 660
Verzekeringstarief:

Globale reisverzekering: € 9/dag/persoon
Enkel annuleringsverzekering: € 6.50/dag/persoon

Reisformaliteiten:

Geldige identiteitskaart

Opstapplaatsen:
 • Vertrekhal luchthaven Zaventem

 • Hasselt, carpark Walenstraat 30

 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27

 • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel

 • Sint-Niklaas, Hotel Serwir

  (Vertrektijden worden later meegedeeld)
  Programma onder voorbehoud van wijziging

Opmerking:

Bij reservatie officiële naam doorgeven!
Het programma van de 1e en 8e dag kan wijzigen afhankelijk van het vluchtschema.

Valuta:

Zweedse kroon, Credit Card.
10 SEK = ca. € 0,92.

Reisprogramma:

Ontbijt Lunch Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  “Koninklijk” Mariefred

  Met een rechtstreekse lijnvlucht vertrekken we naar Stockholm. We stappen in de PremiumTours TopView en rijden richting Mariefred, gelegen aan het Mälarmeer in het landschap van Södermanland. Het Slot Gripsholm, opgetrokken uit rode baksteen en één van de koninklijke paleizen van Zweden, schittert feeëriek aan de baai. Een must see is de opmerkelijke Nationale portrettencollectie van prominente Zweden van de laatste 500 jaar. Naast de 4.500 portretten bevinden zich hier goed bewaard gebleven interieurs uit de verschillende eeuwen. Verder naar het 4*-hotel Gripsholms Värdshus voor onze eerste overnachting.

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Julita Gård – Götakanaal – Vadstena – Gränna

  Aan het meer van Öljaren ligt Julita Gård, een enorm landgoed van ongeveer 2.200 hectare met meer dan 360 gebouwen, waaronder een statig landhuis. Nu is het een openluchtmuseum, maar destijds werd het gebruikt als boerderij. Tijdens  een wandeling door de tuin en de boomgaard ontdekken we historisch waardevolle planten en een uitgebreide collectie fruitbomen. ‘Het blauwe lint van Zweden’ zoals het Götakanaal wordt genoemd, was een groots waterbouwkundig project uit de 19e eeuw en een belangrijke schakel in het transport van Göteborg naar Stockholm. Met zijn 190 km en maar liefst 58 sluizen wordt een hoogteverschil van ruim 90 m overbrugd. We maken een stop in Berg, aan de beroemde Carl Johans Slussar, een reeks van 7 aaneengesloten sluizen die het kanaal verbinden met het Roxenmeer. Via Motala bereiken we het middeleeuwse Vadstena, zeer mooi gelegen aan het Vättermeer. Tijdens een wandeling ontdekken we hoe de stad, met haar prachtig geplaveide straatjes en historische gebouwen, nog steeds het middeleeuwse plan volgt. De stad echoot herinneringen uit het verleden met historische gebeurtenissen van zowel kerk als staat. We vervolgen onze route langs de oevers van het Vättermeer richting Gränna, bekend van de ‘polkagris’, de typisch roodwit gestreepte zuurstokjes in de vorm van een wandelstok. Deze nacht verblijven we in het 4*-hotel Gyllene Uttern, waar we genieten van een mooi uitzicht op het Vättermeer.

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Göteborg, 2e stad van Zweden

  Vanwege z’n gunstige ligging aan het Kattegat en de monding van de Göta-rivier woedde in Göteborg een fel bestreden strijd tussen de Denen en de Zweden. In het begin van de 17e eeuw verwierf Zweden het zwaar geteisterde Göteborg terug. Voor de heropbouw van de stad deed koning Gustaaf II Adolf een beroep op de Nederlanders – in die tijd de beste stadsplanners ter wereld – waardoor Göteborg ook wel “Nieuw Amsterdam” werd genoemd, met z’n grachten, singels en de haven. Mede doordat de haven ijsvrij kon blijven, groeide ze uit tot de grootste van Scandinavië. Het bruisende stadshart bevindt zich rond de prachtige Avenyn boulevard, het resultaat van de herinrichting van de stad in de 19e eeuw. Met een gids verkennen we deze levendige stad en maken we een wandeling langs de voornaamste bezienswaardigheden. In Göteborg verblijven we in het centraal gelegen 4* Elite Plaza Hotel.

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Store Mosse Nationaal Park – Växjö

  Store Mosse, gelegen op het Smålandse hoogland, is het meest uitgestrekte, grotendeels ongerepte moeras- en hoogveengebied ten zuiden van Lapland. De turflaag in het hoogveen werd over een periode van minstens 8.000 jaar opgebouwd uit grotendeels plantenresten en veenmossen, en is op sommige plaatsen wel tot 7 m dik. Het is een belangrijk broedgebied van kraanvogels, maar je vindt hier ook een grote diversiteit aan planten en andere dieren. Tijdens een unieke sneeuwschoenwandeling ontdekken we deze meest oorspronkelijke biotoop van Zuid-Zweden. Een zeer gezellige stad is Växjö, ook wel de groenste stad van Europa genoemd. Bij het binnenrijden vallen meteen de met koper beklede torens van de kathedraal op die boven de stad uittorenen. In de 12e-eeuwse kathedraal vinden we o.a. prachtige kunstwerken in glas. Overnachten doen we in het 4* PM & Vänner hotel, een designhotel met een bekroond gastronomisch restaurant.

 • dag 5 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Kasteel van Kalmar – koninklijke tuinen van Slot Solliden

  Gelegen op een minuscuul schiereilandje wordt het kasteel van Kalmar aanzien als het best bewaarde slot in renaissancestijl van Noord-Europa. Ondanks een geschiedenis die tot 800 jaar teruggaat, kreeg het kasteel zijn huidig ontwerp in de 16e eeuw. Het eiland Öland staat bekend om de meeste zonne-uren van Zweden, en dat is ook de koninklijke familie niet ontgaan. Begin 20e eeuw liet koningin Victoria hier haar zomerhuis Slot Solliden bouwen, en de koninklijke familie gebruikt het nog steeds. We brengen een bezoek aan de prachtige tuinen, aangelegd in verschillende thema’s zoals o.a. een Italiaanse, Engelse en Nederlandse tuin. Na ons bezoek keren we terug naar
  het vasteland richting Vimmerby, waar we zullen overnachten in 3*sup-hotel Fredensborg Herrgård.

 • dag 6 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Astrid Lindgren – Gamla Linköping

  Eén van de meest geliefde schrijfsters van Zweden is ongetwijfeld Astrid Lindgren. Nås, het dorpje waar ze opgroeide nabij Vimmerby, was de ideale omgeving voor een kind en het was voor haar dan ook een onuitputtelijke bron van inspiratie. Vooral bekend van eigenwijze personages als Pippi Langkous, de gebroeders Leeuwenhart en Ronja de Roversdochter
  gaf Lindgren een nieuwe dimensie aan de kinderboekenwereld. We brengen een bezoek aan haar geboortehuis en het bijbehorende museum, en komen er meer te weten over haar leven. Verder richting Linköping, waar we terug in de tijd stappen in het openluchtmuseum met kleurrijke houten huisjes en knusse steegjes. De volgende 2 nachten verblijven we in het moderne designhotel At Six 4*, centraal gelegen in het hart van Stockholm.

 • dag 7 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  De hoofdstad Stockholm en zijn archipel

  Een reis naar Zweden is niet compleet zonder een bezoek aan Stockholm, de betoverende hoofdstad van Zweden. Door de unieke ligging op 14 eilanden krijg je hier een mooi samenspel tussen water en land, waardoor Stockholm ook wel “het Venetië van het noorden” wordt genoemd. Met een stadsgids wandelen we over de smalle, kronkelende en geplaveide straatjes van Gamla Stan, het zeer goed bewaarde middeleeuwse stadscentrum met z’n vele gekleurde huisjes. De tijd is hier als het ware blijven stilstaan! Een beroemd silhouet in de skyline van Stockholm is het stadhuis, met de drie gouden kronen op de torenspits. Tijdens een bezoek herkennen we de Blauwe Zaal, waar jaarlijks het prestigieuze Nobel-banket plaatsvindt: helemaal niet blauw, maar wel ontworpen in de stijl van een plein uit de Italiaanse renaissance. Verder ontdekken we een mooi binnenplein en de Gouden Zaal met vergulde mozaïektegeltjes waarop allerlei taferelen uit de Zweedse mythologie en legendes staan afgebeeld. Een must see is het 17e-eeuwse vikingschip Vasa, wereldwijd het enige overgebleven schip uit deze tijd. Ontworpen als oorlogsschip zou de Vasa het pronkstuk moeten worden van de vloot van Koning Gustaaf II Adolf, maar helaas zonk het in de haven van Stockholm tijdens z’n maiden trip. Het schip werd pas in de jaren zestig van de vorige eeuw boven water gehaald, en na een jarenlange restauratie - die nu nog steeds doorgaat - bouwde men een museum voor deze unieke kunstschat. De scherenkust van Stockholm omvat zo’n 24.000 eilanden, sommige bewoond, andere rotsachtig en kaal. Voor het diner gaan we aan boord van een scherenboot richting Vaxholm. Terwijl we genieten van de Zweedse keuken ervaren we de onbedorven natuur en prachtige landschappen van de archipelkust.

 • dag 8 Ontbijt inbegrepen

  Koninklijk Paleis Drottningholm

  We genieten van een rustig ontbijt alvorens we nog een bezoek brengen aan Paleis Drottningholm. Dit prachtige paleis gelegen op het eiland Lovön, iets ten oosten van Stockholm, is de huidige residentie van de koninklijke familie. We brengen een bezoek aan de mooie en met smaak bewaarde vertrekken en wandelen door de prachtige paleistuinen met het Chinese paviljoen. Verder naar de luchthaven van Stockholm voor onze rechtstreekse terugvlucht.