Oostenrijk

Bregenzer Festspiele ' Premium'

 • 25/07/2024
 • Busreis

Vanaf € 1325

Bereken uw prijs


De Bodensee is genesteld in de uitlopers van de Alpen en strekt zich uit over 3 landen: Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Het meer loopt langs de oevers van beeldschone steden, kijkt uit op de majestueuze bergen en is doordrenkt van cultuur en geschiedenis. Stuben am Arlberg is de ideale uitvalsbasis om deze omgeving te ontdekken en om één van de mooiste bergpassen in Europa te verkennen, de Silvretta Hochalpenstrasse. We genieten hier van indrukwekkende uitzichten op de bergen van de Silvretta die pieken tot boven de 3.000 m. Jaarlijks is het adembenemende landschap van de Bodensee het decor van de Bregenzer Festspiele. We laten ons op een unieke manier onderdompelen door natuur en cultuur en genieten van een buitengewoon moment tijdens de geweldige performances van de artiesten. Onvergetelijk!

Inclusief ticket in categorie II ‘Der Freischütz’

Inbegrepen:

6 x diner, overnachting en ontbijt

1 x broodjes op de heenreis

5 x lunch

1 x ticket in Cat. II voor de voorstelling ‘Der Freischütz’

alle inkomgelden volgens programma

deskundige begeleiding

PremiumTours audioguide 

Reis en alle excursies met PremiumTours luxe autocar

plaatselijke gidsen

BTW, wegen- en verblijftaksen cfr. 10/11/2023

Niet inbegrepen:
 • tafeldranken
 • persoonlijke uitgaven
 • reis- en annuleringsverzekering
Toeslagen
single kamer 11A: + € 72
Verzekeringstarief:

globale reisverzekering: € 9/dag/persoon
enkel annuleringsverzekering: € 6.50/dag/persoon

Reisformaliteiten:

Geldige identiteitskaart volstaat

Opstapplaatsen:
 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27
 • Hasselt, carpark Walenstraat 30
 • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
 • Sint-Niklaas, Hotel Serwir

Reisprogramma:

Ontbijt Lunch Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  Heenreis

  Vanuit onze opstapplaatsen rijden we met onze PremiumTours Topview via de Duitse autowegen richting Stuben. Onderweg maken we de nodige stops. In Stuben am Arlberg verblijven we 6 nachten in het 4*-hotel Après Post.

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Verkenning van de omgeving & de Lünersee

  We starten deze dag met een korte wandeling in de omgeving van het hotel en genieten van de frisse berglucht. Na de lunch rijden we naar de Lünersee, een schilderachtig alpenmeer dat we bereiken via een kabelbaan. De Lünersee ligt op 1.970 m hoogte, aan de voet van de Schesaplana berg, en is een plek die u niet mag missen!

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Bregenz & Feldkirch

  Aan de oevers van de Bodensee staat de kleine stad Bregenz vooral bekend om haar festival in de zomer. Maar deze gesofisticeerde hoofdstad van de provincie Vorarlberg heeft zoveel meer te bieden, zowel voor moderne als traditionele smaken. Er zijn middeleeuwse straatjes om te wandelen, cafés om te blijven hangen en de Pfänder-berg voor een waanzinnig uitzicht. We maken een boeiende stadswandeling langs de voornaamste bezienswaardigheden en werpen een blik achter de schermen van de Festspiele.
  Feldkirch is een betoverende stad op de grens tussen Oostenrijk, Liechtenstein en Zwitserland, en is de op één na grootste stad in de regio Vorarlberg. Het centrum heeft één van de best bewaarde middeleeuwse binnensteden van Oostenrijk. We vinden er een kasteel, kloosters en tal van oude huizen. Voeg hierbij een flinke schep cultuur, geschiedenis en verhalen, en we hebben de juiste ingrediënten voor een boeiend bezoek.

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Liechtenstein, een mysterieuze micro-natie & de Bregenzer Festspiele

  Slechts 25 km lang en 12 km breed nestelt het vorstendom Liechtenstein zich tussen Zwitserland en Oostenrijk, te midden van bergketens die steil opstijgen boven de Rijn. In Vaduz brengen we een bezoek aan het Kunstmuseum, een opvallend en modern gebouw met internationale hedendaagse kunst en de nationale kunstcollectie van Liechtenstein. Deze avond wonen we de voorstelling Der Freischütz’ bij, op de alombekende Seebühne (zie apart kader). In open lucht en in de prachtige natuur genieten we van de opzwepende klanken van dit overweldigend muziektheater!

  Romantische Opera Der Freischütz van Carl Maria von Weber:
  "Der Freischütz" is een Duitse opera gecomponeerd door Carl Maria von Weber. Hij ging in première in Berlijn op 18 juni 1821. De opera, met een libretto geschreven door Friedrich Kind, is gebaseerd op verschillende Duitse volkslegendes en bevat elementen van romantiek, folklore en bovennatuurlijke thema's. Het verhaal draait om een scherpschutter genaamd Max, die verliefd is op Agathe, de dochter van het hoofd van de boswachters. Om haar hand te winnen, sluit Max een pact met de duivelse figuur Samiel om succes te garanderen in een schietwedstrijd. De magische kogels die Max ontvangt, hebben echter onvoorspelbare en gevaarlijke effecten. De opera is opmerkelijk vanwege de integratie van Duitse volksliederen en innovatieve instrumentatie. Webers gebruik van het Leitmotiv , een terugkerend muzikaal thema geassocieerd met een bepaald personage, idee of emotie, is ook een opmerkelijk aspect van "Der Freischütz". In 2024 vindt dit spektakel voor het eerst plaats op het drijvende podium van Bregenz. (Bij slecht weer vindt de opvoering plaats in het Festspielhaus)

 • dag 5 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Silvrettapas

  De Silvretta Hochalpenstrasse verbindt de Oostenrijkse deelstaten Vorarlberg via het Montafondal in het westen en Tirol via het Paznauntal in het oosten. Deze ‘Traumstrasse der Alpen’ heeft haar naam niet gestolen. Dit is werkelijk één van de mooiste bergwegen in Europa. De tolweg werd gebouwd in 1954 en is gesloten van november tot april. Het prachtige berglandschap en de direct aan de weg gelegen stuwmeren Vermunt en Silvretta laten een diepe indruk achter.

 • dag 6 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Unieke vergezichten & Sankt Gallen

  We starten deze dag aan de Säntis (2.502 m). Per gondel bereiken we de top van de Säntis en genieten we van een uniek vergezicht. Voor de lunch rijden we naar Sankt Gallen, de overzichtelijke metropool van Oost-Zwitserland tussen de Bodensee en het Appenzellerland. Sankt Gallen heeft een aantrekkelijke, oude binnenstad. Hét beeldmerk van deze stad is de barokke kathedraal met de bibliotheek van de abdij. In de bibliotheek bevindt zich één van de mooiste rococozalen van Zwitserland.

 • dag 7 Ontbijt inbegrepen

  Terugreis

  Na een rustig ontbijt laten we de Bodensee achter ons en keren we huiswaarts langs Duitse autowegen. 

hotel Après Post

Omgeving

Stuben, een gezellig bergdorp aan de westflank van de Arlberg.

Kamerbeschrijving

U verblijft in een deluxe kamer.

Logies
11A: eenpersoonskamer (beperkt)
22A: tweepersoonskamer
Faciliteiten
 • receptie
 • bar
 • restaurant
 • zwembad
 • fitness
 • wellness
 • gratis WiFi
 • lift
 • kluisje