Zwitserland

Zwitsers treinavontuur 'Premium'

 • 05/03/2023
 • Busreis

Vanaf € 1750 in type 22A

Bereken uw prijs

Wie aan Zwitserland denkt, denkt aan bergen… én aan de perfect georganiseerde Zwitserse spoorwegen. In geen enkel land rijden de treinen zo vlot, stipt en comfortabel als hier. Niks zo aangenaam en mooi om per trein doorheen de meest adembenemende bergformaties van Zwitserland te reizen, dus! En het kan met Carolus Premium- Tours. Wij hebben voor u de mooiste panorama-routes van dit land verenigd tot een unieke reisbelevenis!

Carolus PremiumTours maakt het verschil!
- in 1e klasse Glacier Express
- in 1e klasse Bernina Express

Glacier Express — vanaf Brig naar Chur, het oudste stadje van Zwitserland. Onderweg geniet u van de buitengewone service aan boord.

Bernina Express — vanaf Chur naar het Italiaanse Tirano, een stadje dat bekend staat om z’n mooie, historische
centrum. Dit adembenemende traject behoort tot één van de meest unieke treinbelevenissen.

Inbegrepen:

6 x diner, overnachting en ontbijt

1 x broodjes op de heenreis

2 x  lunch

 3-gangenmenu Glacier Express

reis en alle transfers met de PremiumTours TopView

1 x treinrit Täsch-Zermatt-Täsch met Zermatt Shuttle in 2e klasse
1 x treinrit Martigny-Le Châtelard met Mont-Blanc Express in 2e klasse
1 x treinrit Brig-Chur met Glacier Express in 1e klasse
1 x treinrit Chur-Arosa-Chur met Arosa Line in 2e klasse
1 x treinrit Chur-Tirano met Bernina Express in 1e klasse

BTW, wegen- en verblijftaksen cfr. 01/10/2022

deskundige begeleiding

Niet inbegrepen:
 • tafeldranken
 • inkomgelden volgens programma (Gornergrat)
 • reis- en annuleringsverzekering
Afreisdata Prijs per persoon in Type 22A
05/02/2023: € 1750
05/03/2023: € 1750
Toeslagen
11A: + € 160
Verzekeringstarief:

globale reisverzekering : € 9/dag/persoon
enkel annuleringsverzekering : € 6,50/dag/persoon

Opstapplaatsen:

Mol, carpark Postelsesteenweg 27
Hasselt, carpark Walenstraat 30
Antwerpen, Crown Plaza Hotel
Sint-Niklaas, Hotel Serwir
(vertrektijden worden later meegedeeld)
Programma onder voorbehoud van wijziging

Valuta:

Onderweg euro en ter plaatse Zwitserse frank.
Zwitserse frank, 1 CHF = ca. € 1,04.

Reisprogramma:

Ontbijt Lunch Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  Aankomst Naters

  We vertrekken ’s morgens met onze PremiumTours TopView via de Luxemburgse, Franse en Zwitserse autowegen richting Brig. In de vooravond komen we aan in het 4*-hotel Alex in Naters voor de eerste 3 nachten..

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Zermatt Shuttle

  We begeven ons met de PremiumTours TopView naar het station van Täsch en stappen op de Shuttle naar Zermatt, gelegen op 1.620 m hoogte, aan de voet van de Matterhorn. In dit autovrije idyllische bergdorpje zijn de paardensleeën en de elektrische wagentjes het vervoermiddel bij uitstek om de mondaine toerist en de meutes skiërs te vervoeren. Een absolute aanrader bij goed weer is de beklimming van de Gornergrat op 3.089 m (ca. € 75). Het bergpanorama en de blik op de Matterhorn zijn onvergetelijk en zou iedereen één keer in z’n leven gezien moeten hebben. Ja, een absolute must see!

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Mont-Blanc Express

  Rit naar Martigny, in het kanton Wallis, waar we de unieke Mont-Blanc Express nemen richting Le Châtelard. Op zijn traject gaat deze trein over de wilde Trientkloof en maakt hij een indrukwekkende klim langs kolkend water en diepe kloven richting Chamonix in Frankrijk. De adembenemende en indrukwekkende tocht voert ons door een ruig alpenlandschap, door schaduwrijke bossen en gemoedelijke dorpjes. We genieten daarbij van een grandioos uitzicht op de reusachtige gletsjers van de Mont Blanc, de hoogste berg van Europa. De PremiumTours TopView-chauffeur pikt ons op aan het station in Le Châtelard en we zetten onze tocht verder naar het strategisch gelegen Chamonix, een bergstadje genesteld in het hart van de Franse Alpen.

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Glacier Express

  Geen betere én aangenamere manier om de Zwitserse bergwereld te ontdekken dan via een reis met de wereldberoemde Glacier Express, de langzaamste sneltrein ter wereld, die het hele jaar door de verbinding onderhoudt tussen St. Moritz/ Davos in het kanton Graubünden en Zermatt in Wallis. De legendarische Glacier Express rijdt al sinds 1930 maar is de laatste jaren volledig gemoderniseerd en staat met z’n panoramawagons borg voor een uniek avontuur en een onvergetelijke reiservaring. We volgen het traject van Brig naar Chur en genieten ruim 4 uur van een adembenemend landschap met onafzienbare bossen, hoge bergen en verstilde dalen, langs snelstromende rivieren en schilderachtige dorpjes. Eén van de hoogtepunten van deze reis is de Oberalppass, met 2.033 m het hoogste punt van dit traject. We
  genieten van het uitstekende comfort, de smakelijke (opgediende) maaltijden, de uitleg die onderweg in 6 talen te beluisteren valt en het heel vriendelijke personeel. Ons 4*-hotel ABC in Chur is gelegen op wandelafstand van het station.

 • dag 5 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Chur en Arosa Line

  Kelten, Romeinen, Ostrogoten, Franken: al deze volkeren heersten ooit over Chur, de toegangspoort tot belangrijke handelsroutes en Alpenpassen. Tijdens een korte stadswandeling maken we kennis met de sporen van dit verleden. Na een één uur-durende treinrit met de Arosa Line komen we aan in Arosa. Deze onvergetelijke rit klimt 1.000 m op een afstand van 26 km en begint rustig door de historische straten van Chur, maar enkele minuten later baant de trein zich een bochtige weg door de ongerepte natuur en de berglandschappen van Schanfigg. De route brengt ons over het befaamde Langwieser Viaduct, dat als een majestueuze triomfboog, 62 m hoog boven de kloof welft. Het getuigt van de pioniersgeest van de ingenieurs die ooit spoorwegtechnische hoogstandjes tot stand brachten. We lunchen in Arosa, gelegen aan het einde van het dal van Schanfigg. Op een hoogte van 1.800 m genieten we van mooie uitzichten over talrijke bergtoppen. We keren met de trein terug naar Chur.

 • dag 6 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Bernina Express

  De oversteek van de Alpen met de Bernina Express van Chur naar Tirano is beslist één van de spectaculairste. De trein rijdt over de Albula- en Berninaspoorlijnen, die beide UNESCO Werelderfgoed zijn. Onderweg rolt de Bernina Express als in een filmdecor over het 65 m hoge Landwasserviaduct, één van de elegantste bruggen van Graubünden. In totaal rijdt u tussen Chur en Tirano in iets meer dan 4 uur door 55 tunnels en over 196 bruggen... Daarbij passeert u fenomenale bezienswaardigheden zoals de Montebello-bocht met uitzicht op het Berninamassief, de Morteratschgletsjer, de 3 meren Lej Pitschen, Lej Nair en Lago Bianco, Alp Grüm en het cirkelviaduct van Brusio. Na de lunch in Tirano rijden we met de PremiumTours Topview terug naar Chur.

 • dag 7

  Huiswaarts

  Na het ontbijt vangen we de terugreis aan met de comfortabele PremiumTours TopView, nagenietend van deze unieke treinervaring.

Hotel ABC

Kamerbeschrijving

Alle kamers zijn voorzien van al het gewenst comfort.

Logies
11A: éénpersoonskamer
22A: tweepersoonskamer 

Faciliteiten
 • receptie
 • bar
 • restaurant
 • sauna
 • lift
 • gratis WiFi

Hotel Alex

Omgeving

Het 4-sterrenhotel Alex is centraal gelegen te midden van ontelbare bergen op 4.000 meter boven de zeespiegel.

Kamerbeschrijving

De kamers zijn voorzien van al het gewenste comfort.

Logies
11A: éénpersoonskamer
22A: tweepersoonskamer 

Faciliteiten
 • receptie
 • bar
 • restaurant
 • zwembad
 • fitness
 • wellnesscentrum (met toeslag)
 • lift
 • kluisje
 • gratis WiFi