Italië

Lago Maggiore 'Premium'

 • 29/09/2024
 • Vliegreis
 • Busreis

Vanaf € 1845

Bereken uw prijs

Ondanks zijn naam – het ‘Groot meer’ – is het schilderachtige Lago Maggiore niet het grootste meer van Italië, maar wel één van de bekendste. Z’n unieke geografische ligging zit daar zeker voor iets tussen: de bergachtige westelijke kust in Piemonte, de lagere oostelijke kust in Lombardije, en z’n noordelijke uiteinde in Zwitserland. Het Lago Maggiore is bovendien doordrenkt van geschiedenis en een typisch Italiaanse, mondaine glamour. De combinatie van de stijlvolle bouwwerken met de kleurrijke bloemen is werkelijk een streling voor het oog. Dankzij het milde klimaat groeit er ook nog eens een weelderige, mediterrane vegetatie langs de kusten. En om het plaatje helemaal compleet te maken ligt er in het achterland een wild en romantisch berglandschap met adembenemende uitzichten. Als verblijfplaats hebben we Baveno uitgekozen. Dit stadje geniet van een unieke ligging op de westelijke oever van het Lago Maggiore. Tijdens de uitstappen maakt u ook kennis met enkele andere meren zoals Orta en Como. De pracht van de Borromeïsche eilanden en de stad Milaan, hoofdstad van Lombardije, zullen u zeker weten te bekoren.

Inbegrepen:

6 x diner, overnachting en ontbijt

2 x  lunch

1 x welkomstaperitief met hapjes 

alle excursies met PremiumTours TopView

alle inkomgelden volgens programma

PremiumTours audioguide 

luchthaventransfer heen en terug

rechtstreekse vlucht Brussel-Milaan en terug met Brussels Airlines  

deskundige begeleiding

BTW, wegen- en verblijftaksen cfr. 09/11/2023

Niet inbegrepen:
 • tafeldranken
 • persoonlijke uitgaven
 • reis- en annuleringsverzekering
Toeslagen
11A: + € 186 (08/04 & 17/07) + € 234 (29/09)
11B: + € 306 (08/04 & 17/07) + € 354 (29/09) tweepersoonskamer voor alleengebruik
22B: + € 195/persoon kamer met meerzicht
22C: + € 255/persoon deluxe kamer met meerzicht
Verzekeringstarief:

globale reisverzekering : € 9/dag/persoon
enkel annuleringsverzekering : € 6,50/dag/persoon

Reisformaliteiten:

Identiteitskaart volstaat.

Opstapplaatsen:
 • Vertrekhal luchthaven Zaventem

 • Hasselt, carpark Walenstraat 30

 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27

 • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel

 • Sint-Niklaas, Hotel Serwir


  (Vertrektijden worden later meegedeeld)

  Programma onder voorbehoud van wijziging

Opmerking:

Bij reservatie officiële naam doorgeven!
Het programma van de 1e en 7e dag kan wijzigen afhankelijk van het vluchtschema.

Reisprogramma:

Ontbijt Lunch Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  Naar het Lago Maggiore

  Na de aankomst op de luchthaven van Milaan vertrekken we met de PremiumTours luxe autocar richting het Lago Maggiore. Alvorens we inchecken in ons hotel, maken we een stop in Stresa voor een ontspannende wandeling langs de promenade en het centrum. We komen tijdig aan in het 4* Grand Hotel Dino, gelegen aan de oever van het Lago Maggiore in Baveno, waar we de volgende 6 nachten logeren.

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Italiaanse allure aan het Comomeer

  Na het ontbijt rijden we richting Bellagio, ook wel de Parel van het Comomeer genoemd. De pittoreske en strategische ligging op de kruising waar het Y-vormige meer zich in twee takken splitst, maakt van Bellagio één van de meest gewilde bestemmingen van het Comomeer. We maken een wandeling door het pittoreske oude stadscentrum en brengen een bezoek aan de prachtige botanische tuinen van Villa Melzi, zeer mooi in het voorjaar als de azalea’s en rododendrons in volle bloei staan. Na de lunch rijden we naar Como met zijn mooie, historische centrum. In het hart van de oude stad aan het Piazza Duomo vinden we enkele belangrijke middeleeuwse monumenten zoals de Broletto, het voormalige stadhuis uitgevoerd in grijs, rood en wit marmer. De prachtige dom behoort tot één van de belangrijkste kerkelijke gebouwen in Noord-Italië en bezit enkele kostbare kunstschatten, schilderijen en wandtapijten. Na ons geleid bezoek komen we even tot rust aan de fraaie, levendige promenade.

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  De magie van de Borromeïsche eilanden

  De Borromeus-archipel ligt tussen de oevers van Stresa en Verbania. Vernoemd naar hun rijke eigenaars, bouwden de Borromezen fantastische weekendpaleizen in de romantische tijd van Italië, vol met antiek, schilderijen en porselein. Op het terrein creëerden ze betoverende tuinen en plaatsten ze zeldzame planten en exotische soorten. Vlak aan ons hotel nemen we de boot en bezoeken we de 3 eilanden. Isola Madre is het grootste: het beschikt over een park van 20 hectare dat wordt beschouwd als één van de meest indrukwekkende en goed bewaard gebleven parken in Italië. Het verstrijken van de tijd heeft de aantrekkingskracht van Isola Madre – met z’n oude bomen en een prachtige populatie pauwen, papegaaien en fazanten - niet verminderd. Het historische paleis, gelegen aan de uitstekende rots die het eiland domineert, dient nu als een museum: de poppen- en porseleincollecties en het delicate poppentheater zijn bijzondere hoogtepunten. Het kleine eilandje Isola dei Pescatori biedt de charme van een traditioneel vissersdorp en is het enige eiland in het Lago Maggiore dat permanent bewoond wordt. Het dorp Pescatori bestaat uit kleine, kronkelende, nauwe steegjes. Isola Bella - misschien wel de meest bewonderde bestemming aan het Lago Maggiore - ontleent z’n faam aan het prachtige barokke paleis en de uitgebreide Italiaanse tuinen. Dankzij de genereuze sponsoring van de familie Borromeo kon een groep beroemde Italiaanse architecten dit unieke meesterwerk in de 17e eeuw creëren.

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  De veelzijdige Kunststad Milaan

  Vandaag brengen we een bezoek aan Milaan, de hoofdstad van Lombardije, gelegen in de Po-vlakte. Even buiten het centrum ligt de Cimitero Monumentale waar bekende Milanezen en Italianen begraven liggen. Het is een enorm complex met monumenten en architecturen ontworpen door belangrijke en zeer representatieve kunstenaars van 1886 (het jaar van de inauguratie) tot nu. Vanwege de hoge artistieke waarde van de sculpturen en andere werken die er aanwezig zijn, wordt het beschouwd als een echt openluchtmuseum. Verder naar het centrum waar we een geleide stadswandeling maken langs de vele bezienswaardigheden die deze stad te bieden heeft.

 • dag 5 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Lago Orta

  Ten westen van het Lago Maggiore ligt het kleinere, mystieke Lago d’Orta, waar het kristalheldere water ons tegemoet spiegelt. Geplaatst op de top van een heuvel met uitzicht op het Ortameer, past de Sacro Monte di Orta perfect in het omringende landschap. De bossen, de verscheidenheid aan architecturale en decoratieve stijlen en het betoverende panorama over het meer maken deze meditatieve plek uniek en sereen. De heilige berg is gewijd aan Sint Franciscus van Assisi en elk van de twintig kapellen herinnert aan episodes uit het leven van de heilige. Orta San Giulio ligt aan de oevers van het Ortameer en kijkt uit op het eiland dat zijn naam draagt. Het is één van de meest pittoreske historische steden van Italië. En dan ligt daar, midden in het meer, sprookjesachtig gelegen, het piepkleine en fotogenieke eiland San Giulio, met het benedictijnerklooster als blikvanger. De indrukwekkende Basilica di San Giulio staat bekend om haar 15e-eeuwse  muurschilderingen. Nog steeds wordt hier een eeuwenoude legende verteld…

 • dag 6 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Mooie plekjes aan de oever van het Lago Maggiore (OLD)

  "Een mooie tuin hoeft niet groot te zijn, maar eerder de realisatie van een droom, ook al is deze maar een paar vierkante meter breed en gelegen op een balkon." Dit is de visie die Neil Boyd McEacharn inspireerde om in 1931 dit prachtige park van 20 hectare bij Villa Taranto te creëren, een perfect voorbeeld van een Engelse tuin in Italië. Zijn doel was om een omgeving te bouwen die in staat is om de rijkste verzameling kostbare exotische planten te huisvesten, in overeenstemming met de biologische kenmerken van elke soort. We lunchen in een pittoresk en mooi gelegen plaatsje aan het meer van Mergozzo. Per overzetboot verplaatsen we ons naar Santa Caterina del Sasso, één van de meest intrigerende plekken aan het Lago Maggiore. De Hermitage, een bijzonder klooster, geprangd tegen de rotswand en de Borromeïsche Golf overschouwend, bestaat uit 3 architecturale kapellen en is een meesterwerk van elegantie en techniek.

 • dag 7 Ontbijt inbegrepen

  Huiswaarts

  Na een rustig ontbijt is het tijd om de Lago Maggiore achter ons te laten. We rijden naar de luchthaven voor onze terugvlucht naar Brussel.

Grand hotel Dino

Kamerbeschrijving

De kamers zijn klassiek ingericht en beschikken over al het gewenste comfort. In het restaurant kan u o.a. genieten van lokale specialiteiten met typische regionale ingrediënten.

Logies
11A (beperkt): éénpersoonskamer
11B: tweepersoonskamer voor alleengebruik
22A: tweepersoonskamer
22B: tweepersoonskamer met meerzicht
22C: tweepersoonskamer deluxe met meerzicht
Maaltijden

In het restaurant kan u o.a. genieten van lokale specialiteiten met typische regionale ingrediënten.