Italië

Umbrië Gusto 'Premium'

 • Vliegreis
 • Busreis

vanaf € 1795

Bereken uw prijs

Het "groene hart" van Umbrië is een prachtige regio in Italië die bekend staat om zijn weelderige landschappen, historische steden en heerlijke, culinaire tradities. Umbrië is ook beroemd om zijn truffels. Doe mee aan een truffeljacht en proef gerechten die bereid zijn met deze kostbare schatten. Proef de heerlijke wijnen uit de regio, tijdens de wijnproeverijen en leer meer over de wijnproductie. Umbrië staat bekend om zijn uitstekende olijfolie. Bezoek met ons een lokale olijfgaard en proef de verschillende soorten olijfolie. Men zal versteld staan van de rijke smaken. Proef de chocolade, de kazen… kortom ontdek de smaken van Umbrië en beleef een onvergetelijke culinaire reis.

Inbegrepen:

7 x overnachting en ontbijt

7 x diner

1 x lunch

1 x truffeljacht en olijfolie- en wijnproeverij in Foligno

1 x chocoladeproeverij in Perugia

1 x lunch met wijndegustatie bij een agriturismo

1 x kaasproeverij in Pienza 

1 x wijndegustatie in Montepulciano

alle inkomgelden volgens programma

lokale gids in Foligno

lokale gids in Assisi

lokale gids in Perugia

lokale gids in Orvieto & Civita di Bagnoregio*lokale gids in Pienza & Montepulciano

alle excursies met PremiumTours TopView

luchthaventransfer heen en terug

rechtstreekse lijnvlucht Brussel-Bologna en terug met Brussels Airlines  

deskundige begeleiding

BTW, wegen-, verblijf- en luchthaventaksen cfr. 30/10/2023

Niet inbegrepen:
 • Tafeldranken
 • Persoonljke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekering
Toeslagen
1A: éénpersoonskamer + € 240
Verzekeringstarief:

globale reisverzekering : € 9/dag/persoon
enkel annuleringsverzekering : € 6,50/dag/persoon

Reisformaliteiten:

Geldige identiteitskaart volstaat.

Opstapplaatsen:
 • Vertrekhal luchthaven Zaventem

 • Hasselt, carpark Walenstraat 30

 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27

 • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel

 • Sint-Niklaas, Hotel Serwir

  (Vertrektijden worden later meegedeeld)

  Programma onder voorbehoud van wijziging

Opmerking:

Bij reservatie officiële naam doorgeven!
Het programma van de 1e en 8e dag kan wijzigen afhankelijk van het vluchtschema.

Reisprogramma:

Ontbijt Lunch Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  Posta dei Donini 1579

  Vertrek met een rechtstreekse lijnvlucht vanuit Brussel naar Bologna. Aansluitend rit met onze PremiumTours TopView naar ons elegant 4*-hotel in Umbrië ‘Posta dei Donini 1579’, rustig gelegen in San Martino in Campo, nabij Perugia. 

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Foligno met truffeljacht en olijfolie- en wijnproeverij

  Welkom in Foligno, een betoverende stad in het hart van Umbrië, waar de smaakpapillen worden verwend met onvergetelijke culinaire ervaringen. Tijdens deze reis nemen we u mee op een avontuur dat begint met een truffeljacht in de prachtige bossen van Umbrië. Daarna ontdekt u de geheimen van de lokale olijfolieproductie en proeft u de verrukkelijke Umbrische wijnen. Klaar om uw smaakzintuigen te prikkelen?

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Assisi & Chocoladeproeverij in Perugia

  Assisi, gelegen in het hart van Umbrië, is een stad doordrenkt van geschiedenis en spiritualiteit. Deze betoverende plaats staat bekend als de geboorteplaats van Sint Franciscus en heeft een rijkdom aan culturele schatten, prachtige architectuur en een serene sfeer. Onder leiding van een lokale gids bezoekt u de Sint Franciscusbasiliek, ontdekt u de rijke, religieuze erfenis en geniet u van de authentieke Italiaanse charme die Assisi te bieden heeft. Na deze inspirerende verkenning, vervolgen wij onze reis naar Perugia, waar u een overheerlijke chocoladeproeverij kunt beleven. Laat uw zintuigen verwennen met de verfijnde smaken van Italiaanse chocolade in de prachtige stad Perugia.

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Montefalco & Spello

  Montefalco, ook wel bekend als "Het Balkon van Umbrië," is een schilderachtig stadje in de regio Umbrië, Italië. Dit charmante dorp staat bekend om zijn middeleeuwse architectuur, prachtige uitzichten en heerlijke wijnen, zoals de beroemde Sagrantino. Montefalco biedt een onvergetelijke mix van cultuur en geschiedenis. In Montefalco mag het Museo di San Francesco, ook wel bekend als het Complesso Museale di San Francesco, niet ontbreken. Dit museum herbergt een waardevolle collectie kunstwerken waaronder prachtige fresco's en religieuze artefacten. We sluiten deze dag af in Spello,  gelegen aan een uitloper van de Monte Subasio. In tegenstelling tot Assisi, straalt Spello een eeuwige rust uit. Achter de oude Romeinse muren en stadspoorten ligt de Cappella Baglioni in de kerk van Santa Maria Maggiore, wereldberoemd door de fresco’s van Pinturicchio. 

 • dag 5 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Orvieto & Civita di Bagnoregio

  Orvieto, gelegen in Umbrië, is een prachtige stad die bovenop een heuvel ligt en bekend staat om zijn indrukwekkende kathedraal die een meesterwerk van Italiaanse gotische architectuur is. Het biedt adembenemende uitzichten en heeft een rijke geschiedenis. Een retourtje met de kabelbaan in Orvieto is een handige manier om van het lagere deel van de stad naar het historische centrum op de heuvel te reizen. Hierdoor kan u genieten van een schilderachtige rit en prachtige uitzichten over de omgeving. Een wijndegustatie met lunch bij een agriturismo is een heerlijke culinaire ervaring op het Italiaanse platteland. Vervolgens bezoeken we Civita di Bagnoregio, ook bekend als "de stervende stad". Dit is een pittoresk dorpje op een tufstenen klif en één van de meest charmante plekken in Italië.  

 • dag 6 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Pienza en Montepulciano met kaas- en wijnproeverij

  Pienza, gelegen in Toscane, staat bekend om zijn prachtige renaissance architectuur en de heerlijke Pecorino-kaas. Waar een proeverij niet mag ontbreken. Na het verkennen van deze charmante stad onder leiding van een lokale gids zetten we koers naar Montepulciano, beroemd om zijn wijnen, waaronder de Vino Nobile. Hier genieten we van een wijndegustatie en zo ervaren we de smaken van deze regio in volle glorie.

 • dag 7 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Bello Todi & Spoleto

  Ook Todi beschikt over een groot cultureel erfgoed en is ommuurd door 3 concentrische stadsmuren. Het middeleeuwse plein, Piazza del Popolo, behoort tot de meest pittoreske pleinen van Italië en de monumenten rondom dit plein getuigen van de vitaliteit van deze gemeenschap ten tijde van de middeleeuwen. Even buiten de stadsmuren bewonderen we nog de kerk van Santa Maria della Consolazione. Na de lunch gaat het richting Spoleto, gelegen in de regio Umbrië in Italië, een historische stad vol charme en cultuur. Deze  staat bekend om zijn goed bewaarde middeleeuwse architectuur, oude bruggen en een jaarlijks, cultureel festival genaamd het "Festival dei Due Mondi". In Spoleto brengen we een bezoek aan de Duomo di Santa Maria Assunta waar we de kans krijgen om te genieten van kunst, geschiedenis en prachtige landschappen in een betoverende omgeving. 

 • dag 8 Ontbijt inbegrepen

  Ciao tutti

  Na een rustig ontbijt vertrekken we naar de luchthaven van Bologna voor de lijnvlucht naar Brussel en blikken we terug op een smakelijke en culturele reis door het prachtige Umbrië, Ciao tutti.

Posta dei Donini 1579

Omgeving

Posta dei Donini 1579 4* is één van de meest elegante en prestigieuze hotels in Umbrië. Posta Donini - Historic Hotel wordt omgeven door privébossen en aangelegde tuinen en is gevestigd in de voormalige 17e-eeuwse zomerresidentie van de aristocratische familie Donini. De accommodatie heeft een buitenbad, een spa en een restaurant. Er is overal gratis WiFi beschikbaar.

Kamerbeschrijving

De kamers zijn voorzien van al het gewenste comfort.


Logies
11A: éénpersoonskamer
22A: tweepersoonskamer