IJsland / Verenigd Koninkrijk / Noorwegen

ZEECRUISE IJsland, de Faeröer en de Shetlandeilanden ‘PREMIUM’

 • Cruise

vanaf € 5700 in type 22A

Bereken uw prijs

Welkom aan boord van de World Explorer en ontdek samen met ons drie karaktervolle regio's: de Shetlandeilanden, de Faeröer en IJsland.
De Shetlandeilanden vormen een eilandengroep ten noordoosten van Schotland. Met een uniek landschap, rijke maritieme geschiedenis en diverse fauna zijn de eilanden een boeiende bestemming. De Shetlandeilanden hebben een sterke band met de zee en staan bekend om hun ruige schoonheid. De Faeröer, een autonoom gebied binnen het Koninkrijk Denemarken, bestaat uit een cluster van eilanden in de Noord-Atlantische Oceaan. Deze eilanden, staan bekend om hun dramatische landschappen, steile kliffen en levendige vogelpopulaties. De Faeröer hebben een unieke cultuur en geschiedenis die geworteld is in de Scandinavische tradities. IJsland is ongetwijfeld één van Europa’s meest unieke natuurbestemmingen! Met zijn spuitende geisers, pruttelende modderpoelen en met ijs bedekte vulkanen is het een enorm aardrijkskundig laboratorium van Moeder Natuur herself. De natuur lacht er u toe met gouden watervallen, extreme kleurschakeringen, natuurlijke warmwaterbronnen en veel meer. Onvergetelijke ervaringen wachten op u!

Inbegrepen:

charter- of lijnvluchten Brussel/Bergen (eventueel via Parijs) en Reykjavik/Parijs in Economy Class met of zonder tussenstop

transfer (indien nodig) Brussel/Parijs/Brussel per autocar of per trein (naargelang de vluchturen, op heden nog niet gekend, kan een hotelnacht in de luchthaven van Parijs nodig zijn de dag van aankomst)

luchthaventransfer heen en terug

alle excursies volgens programma
• Noordelijke panorama’s van de Shetlandeilanden
• Saksun & Kollafjørður op de Faeröer eilanden
• Kennismaking met Eskifjörður te voet (IJsland)
• Walvissafari in Akureyri (IJsland)
• Herring Era Museum (IJsland)
• Vulkanisch schiereiland Snæfellsnes, in van de regio Grundarfjörður (IJsland)
• Golden Circle met de drie natuurlijke trekpleisters : de waterval van Gullfoss, de thermische bronnen rond Geysir en Thingvellir, de vallei van het parlement (IJsland)

10-daagse cruise met World Explorer 5* in het gekozen kajuittype
• verblijf basis volpension vanaf diner 1e dag t/m ontbijt 10e dag
o (ontbijt, lunch, vieruurtje, diner) met water, wijn, thee of koffie tijdens de maaltijden aan boord
• alle activiteiten en animatie aan boord (cocktail, kapiteinsavond, workshops, voorstellingen)
• een reeks voordrachten/lezingen gegeven door een specialist uit de regio
• bagageservice van de kaai naar de kajuit en omgekeerd
• gebruikelijke fooien voor het boordpersoneel

deskundige reisleiding door Karel Peeters

BTW, verblijf-, luchthaven- en haventaksen cfr. 11/11/2023

Niet inbegrepen:

• persoonlijke uitgaven
• inkomgelden
• eventuele optionele excursies
• reis- en annuleringsverzekering
• eventuele brandstoftoeslagen

Toeslagen
Cat 2 (dek 5) 2 persoons-Deluxe kajuit panoramisch raam 25m² 22B + € 827/per persoon
Cat 3 (dek 6) 2 persoons-Deluxe kajuit panoramisch raam 25m² 22C + € 1376/per persoon
Cat 4 (dek 5) 2 persoons-Deluxe kajuit met balkon 20m² 22D + € 2463/per persoon
Cat 5 (dek 6) 2 persoons-Deluxe kajuit met balkon 20m² 22E + € 3012/per persoon
Cat 6 (dek 6) 2 persoons-Juniorsuite met balkon 23m² 22F + € 3561/per persoon
Cat 7 (dek 5 & 6) 2 persoons-Navigator suite met terras 26m² 22G + € 5196/per persoon
Cat 8 (dek 5) 2 persoons-VIP suite met terras 31m² 22H + € 6841/per persoon
Cat 9 (dek 5 & 6) 2 persoons- Explorer suite met terras 34m² 22I + € 7390/per persoon
* Single kajuiten prijzen op aanvraag
Verzekeringstarief:

Globale reisverzekering: 7,5% op de reissom/persoon
Enkel annuleringsverzekering: 6% op de reissom/persoon

Reisformaliteiten:

Geldig internationaal paspoort noodzakelijk.

Opstapplaatsen:
 • Hasselt, carpark Walenstraat 30
 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27
 • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
 • Sint-Niklaas, Hotel Serwir

  (vertrektijden worden later meegedeeld)

  Programma onder voorbehoud van wijziging (als gevolg van weersomstandigheden, zee- en ijscondities, en/of beslissing van de kapitein kan de vaarroute afwijken)

Reisprogramma:

Ontbijt Lunch Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  Brussel - Bergen (Noorwegen)

  Vlucht naar Bergen (chartervlucht of lijnvlucht al dan niet met een tussenstop) en transfer naar de haven. Na de inscheping betrekken we onze kajuiten, maken we kennis met de faciliteiten die dit mooie schip aanbiedt en genieten we van het eerste diner en overnachting aan boord van de World Explorer.

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Lerwick, de Shetlandeilanden (Verenigd Koninkrijk)

  De hoofdstad van de Shetlandeilanden kan bogen op een indrukwekkend maritiem patrimonium. Toen de haringhandel erop achteruitging, begon deze dynamische, natuurlijke haven steeds meer te focussen op de petroleumwinning in de Noordzee. In Lerwick zijn nog verschillende verwijzingen te vinden naar de Scandinavische roots.  Op ons dagprogramma staan de noordelijke panorama’s van de Shetlandeilanden. We gaan op weg door de spectaculaire velden van het noorden, begroeid met heide en indrukwekkende venen. Na de landengte van Mavis Grind is de kustroute her en der omzoomd met familieboerderijen gewijd aan aquacultuur. We ontdekken de vuurtoren van Esha Ness en prachtige rode granietkliffen. We stoppen vervolgens bij de rotsformaties van de Drongs, de meest gefotografeerde kliffen op de eilanden. We genieten van een drankje en zetten onze weg verder naar de broch van Clickimin, een indrukwekkend fort uit de ijzertijd en tevens de ideale fotostop! 

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Tórshavn (de Faeröer eilanden)

  Deze archipel halfweg tussen Schotland en IJsland bestaat uit 18 veelal groene eilandjes, die van elkaar gescheiden worden door smalle vaargeulen en fjorden. Op het grootste, Streymoy, bevindt zich de hoofdstad Tórshavn. Met zijn authentieke huisjes in felle kleuren en met mos en planten bedekte daken voelt de hoofdstad van de Faeröer aan als een gezellig dorp. In het oude stadsdeel Tinganes bevindt zich het allereerste parlement van Europa, dat meer dan duizend jaar geleden werd gesticht door de Vikings. We trekken naar Kollafjørður, waar we een traditionele Faeröerkerk bezoeken met een begroeid dak. Onderweg naar het dorp Saksun, dat zich in een wondermooie baai bevindt, worden we getrakteerd op prachtige landschappen. De oude boerderij Dúvugarðar is hier omgevormd tot een museum dat alles vertelt over het leven op de eilanden in vroegere tijden. Op de terugweg houden we halt bij een uitzichtpunt over de hoofdstad Tórshavn.

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Op zee

  Maak gebruik van deze dag op zee om deel te nemen aan de vele activiteiten aan boord van dit nieuwe cruiseschip.

 • dag 5 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Eskifjörður (IJsland)

  Omgeven door bergen strekt dit stadje met 1.100 inwoners, gelegen in het oosten van IJsland, zich uit over de gelijknamige fjord. De regio is lange tijd een vissers- en mijnstad geweest. Verschillende musea vertellen het verhaal van deze industrieën. In de hoofdstraat van Eskifjörður eert een beeldhouwwerk de zeelieden die het leven lieten op zee. In Eskifjörður maken we een wandeling van ongeveer 2,5 uur om de rijke geschiedenis te ontdekken die teruggaat tot de Deense kolonisatie. We brengen een bezoek aan het Maritiem Museum, gevestigd in een 18de-eeuws gebouw. Dit museum illustreert de levenswijze van de vissers en de lokale handel in die tijd. Na een verfrissing in Randulf’s Sea House, gebouwd door Noorse haringvissers in het begin van de 20ste eeuw, keren we terug naar het schip na het bewonderen van de kleurrijke huizen van de stad en het omliggende platteland.

 • dag 6 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Akureyri (IJsland)

  Akureyri ligt in het noorden van IJsland, aan de westkust van de Eyjafjörður fjord. De stad is bijna het hele jaar door omringd door besneeuwde bergen. De Glera stroomt door de stad, mondt uit in zee en vormt de zandbank Oddeyri. Dit deel van de fjord staat bekend om zijn kalme wind in de natuurlijke haven. Vandaag gaan we op walvissafari. Na een korte wandeling schepen we in op een lokale boot en varen we ongeveer 3 uur lang doorheen de prachtige Eyjafjörður. De plek staat bekend om zijn rijke onderwaterleven, waardoor er heel wat zeereuzen te spotten vallen, zoals bultruggen en blauwe vinvissen, om er maar enkele te noemen.

 • dag 7 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Isafjörður (IJsland)

  In het uiterste noordwesten van IJsland bevindt zich een regio met de meest ongerepte fjorden van Europa. Dit gebied kende een rijke geschiedenis van haringvisserij. De koude wateren van Noord-IJsland waren namelijk rijk aan dit ‘zilver van de zee’. Het bekroonde Herring Era Museum bootst deze gloriedagen op een briljante wijze na. Zeker en vast een interessant bezoek. Indien de tijd het toelaat maken we een makkelijke wandeling in en rond Siglufjördur.

 • dag 8 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Grundarfjörður (IJsland)

  Dit vissersdorp aan de voet van de Kirkufjell of ‘kerkberg’, kende tot in 1850 een belangrijke Franse aanwezigheid. Het is de toegangspoort tot een groot aantal geologische sites en tot de lavavelden van het schiereiland Snæfellsnes. We bewonderen de schitterende vergezichten van dit schiereiland, een streek met een mythische reputatie dankzij de vulkaan Snæfellsjökull. Jules Verne maakte hem beroemd met zijn roman “Reis naar het middelpunt der aarde”. De basaltkliffen van Lóndrangar, het strand van Djúpalónssandur, de vissersdorpjes en de lavavlaktes van Búðir zijn niet te missen bezienswaardigheden… Wat een wonderlijk eiland!

 • dag 9 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Reykjavik (IJsland)

  Reykjavik, letterlijk ‘Rookbaai’, werd zo genoemd in 874 door de eerste Scandinavische kolonist, Ingolfur Arnarson. Hij liet zich daarbij inspireren door de opstijgende stoom uit de warmwaterbronnen. In de hoofdstad van IJsland woont bijna 70% van de bevolking. Leuk weetje: het is de meest noordelijke hoofdstad van de wereld. Ondanks haar late ontwikkeling in de 19e eeuw telt de stad geen oude gebouwen, maar wel mooie gekleurde huizen die een ongelofelijke charme uitstralen. Het is een stad op mensenmaat, waar het heerlijk kuieren is. Reykjavik is ook de toegangspoort tot de Golden Circle die drie prachtige natuurlijke trekpleisters omvat: de waterval van Gullfoss, de thermische bronnen rond Geysir en Thingvellir, de vallei van het parlement. We vertrekken naar het nationale park Thingvellir dat tot het UNESCO Werelderfgoed behoort. Thingvellir is omgeven door bergen die een uitgestrekte lavavlakte met ongerepte vegetatie omringen. De IJslanders beschouwen het als een heilige plaats. Van hieruit trekken we naar één van de mooiste watervallen van Europa, de Gullfoss, ook wel ‘Gouden Waterval’ genoemd. Zijn gebulder is al kilometers ver te horen. Deze dubbele waterval, waarboven vaak een mooie regenboog prijkt, stort zich in een 32 m diepe afgrond. We zetten onze reis voort naar Geysir, waaraan alle andere geisers van de wereld hun naam hebben ontleend. Hoewel de activiteit van Geysir sterk is afgenomen, is het nog steeds een adembenemende plek om te bezoeken door de vele vulkanische fenomenen die er te zien zijn: solfataren, fumarolen, borrelende modderpoelen en indrukwekkende geisers.

 • dag 10 Ontbijt inbegrepen

  Reykjavik - Parijs (Frankrijk) - Brussel

  Ontbijt aan boord. Ontscheping en transfer naar de luchthaven. Vertrek naar Parijs met een charter- of lijnvlucht. Transfer per autocar of per trein naar Brussel. Dit was een unieke maar zéér intense reis…

World Explorer 5*

Kamerbeschrijving

De kajuiten van de World Explorer, verdeeld over drie dekken, zijn allemaal langs de buitenzijde gelegen, met ramen van uiteenlopende grootte al naargelang de gekozen categorie (gewoon raam, schuifraam met of zonder balkon of terras). De kajuiten zijn bijzonder ruim (17 tot 44 m²), waarbij de meeste meer dan 20m² groot zijn. Ze hebben allemaal een salonhoek, van diverse omvang, met tafel, fauteuils of sofa. De kajuiten hebben steeds een groot dubbel bed of twee enkele bedden, een televisie, een koelkastje, een individueel afstelbare airco, een haardroger en een kluisje. De badkamers zijn uitgerust met een inloopdouche, met zitje, en de verzorgingsproducten van l'Occitane staan te uwer beschikking.
Cat. 1 (dek 3) : Expeditie kajuit vast venster
Deze kajuiten op dek 3 zijn 17 m² groot en beschikken over twinbedden, een groot raam (kan niet open), een bureauhoek, een televisie, een compacte koelkast, een garderobe en een afzonderlijke badkamer met wc en inloopdouche.
Cat. 2 (dek 5) en cat. 3 (dek 6) : Deluxe kajuit panoramisch uitzicht
Deze kajuiten op dek 5 en 6 zijn 25 m² groot en beschikken over twinbedden, een panoramisch raam dat naar beneden kan worden opengeschoven, een salon met zetel en bureau, een compacte koelkast, een televisie, een garderobe en een afzonderlijke badkamer met wc en inloopdouche.
Cat. 4 (dek 5) en cat. 5 (dek 6) : Deluxe kajuit met balkon
Deze kajuiten op dek 5 en 6 hebben een oppervlakte van 20 m² en beschikken over twinbedden en een balkon van 5 m². Elke kajuit heeft ook een garderobe, een salon met zetel en bureau, een compacte koelkast, een televisie en een afzonderlijke badkamer met wc en ruime inloopdouche.
Cat. 6 (dek 6) : Junior Suite met balkon
Deze kajuiten op dek 6 hebben een oppervlakte van 23 m² en beschikken over twinbedden en een balkon van 5 m². Elke kajuit heeft ook een garderobe, een salon met zetel en bureau, een compacte koelkast, twee televisies en een afzonderlijke badkamer met wc en ruime inloopdouche.
Cat. 7 (dek 5 & 6) : Navigator Suite met terras
Deze kajuiten op dek 5 en 6 hebben een oppervlakte van 26 m² en beschikken over twinbedden en een terras van 10 m² dat toegankelijk is via het salon en de slaapkamer. Elke kajuit heeft een afzonderlijk salon met zetel en bureau, een garderobe, een compacte koelkast, twee televisies en een afzonderlijke badkamer met wc en ruime inloopdouche.
Cat. 8 (dek 5 & 6) : Navigator Suite met terras
Deze kajuiten op dek 5 hebben een oppervlakte van 31 m² en beschikken over twinbedden en een terras van 10 m² dat toegankelijk is via het salon en de slaapkamer. Elke kajuit heeft een afzonderlijk salon met zetel en bureau, een garderobe, een compacte koelkast, twee televisies en een afzonderlijke badkamer met wc en ruime inloopdouche.
Cat. 9 (dek 5 & 6) : Explorer Suite met terras
Deze kajuiten op dek 5 hebben een oppervlakte van 34 m² en beschikken over twinbedden en een terras van 10 m² dat toegankelijk is via het salon en de slaapkamer. Elke kajuit heeft een afzonderlijk salon met zetel en bureau, een garderobe, een compacte koelkast, twee televisies en een afzonderlijke badkamer met dubbele wastafel, ligbad, wc en ruime inloopdouche.

Faciliteiten

Faciliteiten: met  zijn  compacte  afmetingen  (126 m lang, 19 m breed) heeft de World Explorer meer weg van een luxejacht dan  van  een  megacruiseschip. Toch is het schip binnenin bijzonder ruim en aangenaam. De passagiers mogen dan ook rekenen op het allerhoogste comfortniveau.  Twee van de dekken op het schip zijn volledig ingedeeld in gemeenschappelijke zones. Op dek 4 bevindt zich het omvangrijke onthaal, dat toegang geeft tot een comfortabele conferentieruimte, een groot salon met bar, een restaurant, een bibliotheek, een winkel en een buitendek waar het heerlijk genieten is van een drankje of een lekkere maaltijd. Hogerop, op dek 7, is er een fantastisch observatiesalon met een panoramisch uitzicht van 180°. Hier bevinden zich ook de fitnesszaal, het wellnesscentrum (betalend)  en  een  verwarmd buitenzwembad met fraaie ontspanningszone en twee jacuzzi's. Op dek 8 is er zelfs een hardlooppiste en een helikopterplatform voorzien. De World Explorer telt op die manier tal van plekjes waar iedereen naar wens tot rust kan komen of gezellig kan samen zijn met de andere opvarenden.

Maaltijden

Het restaurant serveert voor het diner een lekkere en verfijnde keuken à la carte, in één enkele dienst. De borden worden à la minute klaargemaakt, wat garant staat voor versheid en een maximale afstemming op uw wensen. Tijdens deze cruise kunt u genieten van de galadiners waarbij de gerechten ontwikkeld zijn door de Portugese topchef Rui Paula en de Franse topchef Stéphanie Le Quellec, beiden beloond met twee Michelinsterren. Het ontbijt en de lunch worden geserveerd in buffetvorm en à la carte in het restaurant.